مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی به انواع مایکوتوکسین ها در نان های ضایعاتی بازیافت شده در دو منطقه شهرداری تهران

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: بسیاری از گونه های قارچی با تولید مایکوتوکسین های پایدار در مواد غذایی, می توانند عامل خطرناکی برای انسان باشند. نان یکی از مواد در معرض آلودگی به قارچ ها است و کپک ها عمده ترین عامل میکروبی آلوده کننده نان هستند. هدف از این پژوهش, بررسی آلودگی میکروبی و شیمیایی نان های ضایعاتی, به کپک و مخمرهای پاتوژن و انواع مایکوتوکسین های تولید شده در دو منطقه شهرداری تهران بود.روش ها: جهت کشت 20 نمونه نان ضایعاتی جمع آوری شده در ادارات بازیافت شهرداری تهران, از محیط های کشت عمومی قارچ, جهت شناسایی کپک و مخمر استفاده شد. جهت تشخیص آلودگی نمونه ها به مایکوتوکسین ها, از روش HPLC و آشکارساز فلوئورسانس (FLD) استفاده گردید.یافته ها: از 20 نمونه مورد آزمایش, تنها یک نمونه عاری از آلودگی قارچی بود و 19 نمونه دیگر, دارای آلودگی به کپک نظیر جنس آسپرژیلوس, پنی سیلیوم, موکورهای رایزوپوس و مخمر مانند جئوتریکوم کاندیدوم, کاندیدیا آلبیکنز و ساکرومایسس سروزیه بودند. از مجموع نمونه های مورد بررسی, 8 نمونه آلودگی به مایکوتوکسین های آفلاتوکسین, اکراتوکسین A و دی اکسی نیوالنول داشتند و هیچ یک از نمونه ها به زیرالنون آلوده نبودند.نتیجه گیری: وجود آلودگی های قارچی در نان, امری اجتناب ناپذیر و تهدیدی جدی برای سلامت انسان و دام به حساب می آید. از این رو, کنترل بهداشتی ضایعات نان و فراورده های حاصل از آن, جهت کاهش یا حذف خطرات میکروبی در هنگام بازیافت نان و امکان استفاده مجدد آن ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، فاطمه، عمرانی، قاسمعلی، شعیبی، شهرام، رنجبر، رضا، سرشار، میثم، تبرایی، بهمن، و رحیمی فرد، ناهید. (1393). بررسی آلودگی به انواع مایکوتوکسین ها در نان های ضایعاتی بازیافت شده در دو منطقه شهرداری تهران. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 32(302)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/503663/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی فاطمه، عمرانی قاسمعلی، شعیبی شهرام، رنجبر رضا، سرشار میثم، تبرایی بهمن، رحیمی فرد ناهید. بررسی آلودگی به انواع مایکوتوکسین ها در نان های ضایعاتی بازیافت شده در دو منطقه شهرداری تهران. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1393؛32(302):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/503663/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کرمی، قاسمعلی عمرانی، شهرام شعیبی، رضا رنجبر، میثم سرشار، بهمن تبرایی، و ناهید رحیمی فرد، “بررسی آلودگی به انواع مایکوتوکسین ها در نان های ضایعاتی بازیافت شده در دو منطقه شهرداری تهران،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 32، no. 302، pp. 0–0، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/503663/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button