مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ژن های ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های انتروهموراژیک اشریشیا کلی در نمونه های همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شیراز

صفحات

 صفحه شروع 977 | صفحه پایان 987

چکیده

 مقدمه: اشریشیا کلی O157:H7 یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده بیماری های منتقل شونده به وسیله مواد غذایی در انسان است که بیماری هایی مانند کولیت هموراژیک و سندرم اورمی همولیتیک را ایجاد می کند. به دلیل انتقال این باکتری از طریق مواد غذایی به ویژه همبرگر به آن باکتری همبرگر می گویند. هدف از این پژوهش, جداسازی و شناسایی مارکر های بیماری زای سویه های اشریشیاکلی O157:H7 از نمونه های همبرگر در شهرستان شیراز بود.روش ها: این پژوهش به صورت مقطعی و توصیفی بر روی 320 نمونه همبرگر جمع آوری شده از چهار منطقه شیراز انجام شد. نمونه ها پس از غنی سازی در محیط TSB واجد نووبیوسین در دمای 37 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفتند. سپس از محیط CT-SMAC و VRBA به منظور بررسی تخمیر سوربیتول و لاکتوز و از محیط کروموآگار برای بررسی فعالیت بتاگلوکورونیدازی باکتری های جدا شده استفاده شد. با استفاده از آنتی سرم اختصاصی, وجود باکتری اشریشیاکلی O157 تایید گردید. در نهایت وجود ژن های بیماری زا با استفاده از Multiplex PCR و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد.یافته ها: از مجموع نمونه های مورد بررسی 259 باکتری سوربیتول منفی (80.93 درصد) جداسازی گردید که از این تعداد 227 باکتری (87.64 درصد) توانایی تخمیر لاکتوز را داشتند. سپس به کمک روش های بیوشیمیایی 192 نمونه (84.58 درصد) به عنوان اشریشیا کلی شناسایی شدند. همچنین میزان جداسازی اشریشیا کلی MUG منفی (50 درصد) و اشریشیا کلی O157 (50 درصد) بود. با ارزیابی مارکر های بیماری زایی, در 3 نمونه ژن های 1stx و eae, در یک نمونه ژن های 1stx, eae و 2stx و در یک نمونه تنها ژن hly شناسایی شد. تمامی سویه های جدا شده به اکثر آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند.نتیجه گیری: به دلیل شدت بیماری زایی این باکتری و انتقال آن توسط مواد غذایی خام به ویژه همبرگر, انجام مطالعات بیشتر بر روی سایر مواد غذایی گوشتی پیشنهاد می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگر، محمد، دیانتی، پیمان، و همایون، مریم. (1390). بررسی ژن های ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های انتروهموراژیک اشریشیا کلی در نمونه های همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شیراز. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(148)، 977-987. SID. https://sid.ir/paper/50909/fa

    Vancouver: کپی

    کارگر محمد، دیانتی پیمان، همایون مریم. بررسی ژن های ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های انتروهموراژیک اشریشیا کلی در نمونه های همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شیراز. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(148):977-987. Available from: https://sid.ir/paper/50909/fa

    IEEE: کپی

    محمد کارگر، پیمان دیانتی، و مریم همایون، “بررسی ژن های ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های انتروهموراژیک اشریشیا کلی در نمونه های همبرگر دست ساز با روش Multiplex PCR در شهرستان شیراز،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 148، pp. 977–987، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50909/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button