مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

403
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از نمونه های همبرگر سطح شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در آنها

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه: مسمومیت غذایی استافیلوکوکی یکی از شایع ترین بیماری های منتقله از غذا می باشد. بروز مقاومت های آنتی بیوتیکی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با گستردگی وسیعی در سطح جهان گزارش شده است. امروزه سویه های استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی به معضلی در عفونت های بالینی تبدیل شده و یک خطر جدی برای بهداشت عمومی محسوب می شود. این مطالعه با هدف بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس های موجود در نمونه های همبرگر شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی آنها انجام شده است. روش بررسی: تعداد 100 نمونه همبرگر شامل 75 نمونه بسته بندی و 25 نمونه دست ساز مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفت. جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس بااستفاده از روش غنی سازی با محیط جیولیتی براث و کشت بر روی محیط بردپارکر بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 3-6806 انجام شد. تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی انجام گردید. در این مطالعه از آنتی بیوتیک های پنی سیلین, سیپروفلوکساسین, ریترومایسین, کلیندامایسین, کلرامفنیکل, سفوکسی تین, تری متوپریم سولفامتوکسازول, تتراسایکلین, جنتامایسین و ونکومایسین استفاده شد. یافته ها: از 100 نمونه همبرگر مورد بررسی, 39 نمونه آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس (23 نمونه در همبرگر های بسته بندی و 16 نمونه در همبرگر های دست ساز) جداسازی شد. تمامی جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس (100%) به آنتی بیوتیک های جنتامایسین و ونکومایسین حساسیت نشان دادند. نتیجه گیری: با توجه به مصرف روزافزون مواد غذایی در بیرون از خانه و در صد بالای آلودگی همبرگرهای مورد مطالعه توسط استافیلوکوکوس اورئوس و نقش مهم این باکتری در مسمویت غذایی بواسطه تولید آنتروتوکسین مقاوم به حرارات, می تواند نقش مهمی در به خطر انداختن سلامت مصرف کنندگان ایجاد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ممتازبخارایی، نگین، رجبی، زهرا، و سلطان دلال، محمدمهدی. (1398). بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از نمونه های همبرگر سطح شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در آنها. طلوع بهداشت، 18(4 (مسلسل 76) )، 12-23. SID. https://sid.ir/paper/368254/fa

    Vancouver: کپی

    ممتازبخارایی نگین، رجبی زهرا، سلطان دلال محمدمهدی. بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از نمونه های همبرگر سطح شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در آنها. طلوع بهداشت[Internet]. 1398؛18(4 (مسلسل 76) ):12-23. Available from: https://sid.ir/paper/368254/fa

    IEEE: کپی

    نگین ممتازبخارایی، زهرا رجبی، و محمدمهدی سلطان دلال، “بررسی فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده از نمونه های همبرگر سطح شهر تهران و تعیین میزان حساسیت آنتی بیوتیکی در آنها،” طلوع بهداشت، vol. 18، no. 4 (مسلسل 76) ، pp. 12–23، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button