مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

667
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کارآیی درس تغذیه در بالین در کارورزان پزشکی

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 294

چکیده

 مقدمه: تغذیه, نقش مهمی درپیشگیری از بیماریها و حفظ و ارتقای سلامت دارد. در برخی بیماریها تغذیه به موازات دارو درمانی تاثیر بسزایی درکنترل بیماری ایفا می کند. این تاثیر بر ضرورت برخورداری ارائه دهندگان خدمات سلامت از دانش پایه در زمینه تغذیه دلالت می کند. هدف این مطالعه بررسی کارآیی درس تغذیه در بالین در کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان بوده است.روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی بر کلیه کارورزان پزشکی (55 نفر) دانشگاه علوم پزشکی گلستان که درنیمسال اول سال 1391, یکسال آخر تحصیل را در بیمارستانهای آموزشی درمانی می گذراندند انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ای (روایی وپایایی آن درمطالعات قبلی ارزیابی شد) شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی درخصوص مناسب بودن زمان ارائه و سرفصلهای موجود با نیازهای بالینی, ارزیابی توانایی انجام مشاوره و ارائه توصیه غذایی به بیمار و نیاز به افزودن سرفصلهای جدید پیشنهادی بود. 46 پرسشنامه عودت داده شد. جهت تجزیه و تحلیل از آزمونهای آمار توصیفی ونرم افزارSPSS استفاده شد.نتایج: نمونه ها 46کارورز با میانگین سنی 25.3±1 سال و شامل 37 (80.4%) دختربود. 58.7% کارورزان کاربردی بودن محتوای درس تغذیه را در مقطع بالینی خیلی ضعیف یا ضعیف ارزیابی کردند. توانایی ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیمار و انجام مشاوره به ترتیب در 15.2% و 8.7% موارد, خوب ارزیابی شد. 8.7% مفید بودن مشاوره تغذیه ای خود را خوب و خیلی خوب ارزیابی کردند. 82.6% با ارائه این درس درمقاطع مختلف موافق بودند. کلیه کارورزان لزوم آموزش سرفصلهای اصول تغذیه ورژیم درمانی در بیماران قلبی وکلیوی, 97.6% در بیماران دیابتی وجراحی و 95.2% در بیماران عفونی را دردوره پزشکی مورد نیاز دانستند.نتیجه گیری: نیازبه ارتقا دانش تغذیه ای درحیطه بالینی و مشاوره بیماران ازدیدگاه کارورزان احساس شده و لزوم بازنگری سرفصلهای موجود و انطباق آن با در نظرگرفتن نیازهای کاربردی در مواجهه با بیمار ضروری به نظرمی رسد. با ارتقا مهارتهای انجام مشاوره در پزشکان عمومی امکان بهره وری بیشتر از این نیروها فراهم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عشقی نیا، سمیرا، و انوری، شیده. (1392). کارآیی درس تغذیه در بالین در کارورزان پزشکی. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 56(5)، 289-294. SID. https://sid.ir/paper/52091/fa

    Vancouver: کپی

    عشقی نیا سمیرا، انوری شیده. کارآیی درس تغذیه در بالین در کارورزان پزشکی. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1392؛56(5):289-294. Available from: https://sid.ir/paper/52091/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا عشقی نیا، و شیده انوری، “کارآیی درس تغذیه در بالین در کارورزان پزشکی،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 56، no. 5، pp. 289–294، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52091/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا