مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا

صفحات

 صفحه شروع 184 | صفحه پایان 188

چکیده

 ژیاردیازیس یک عفونت پروتوزوآیی روده باریک است که توسط لامبلیا ایجاد می شود و اغلب بدون نشانه بالینی میباشد. ژیاردیا در سراسر دنیا با شیوع 2 تا 20 درصد پراکندگی دارد و ایران هم یکی از مناطق اپیدمیولوژیک این بیماری میباشد و در بسیاری از مناطق ایران این بیماری شایع است. انسان میزبان طبیعی ژیاردیا لامبلیا میباشد و عفونت ژیاردیازیس در کودکان به ویژه گروه سنی 6 تا 10 سال شایع تر از بالغین است. انتقال کیست انگل از طریق آلودگی غذا, آب یا از شخصی به شخص دیگر صورت میگیرد. درمان دارویی و پیشگیری از انتقال کیست از روشهای کنترل این بیماری میباشد. داروهای شیمیایی مورد استفاده دارای طیف وسیعی از عوارض جانبی میباشند و در کودکان تحمل دارویی بسیار کم میباشد. در این مطالعه اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونه گیاهی از جنس آلیوم (سیر, پیاز و موسیر) که به عنوان مواد خوراکی استفاده میشوند, در از بین بردن کیست ژیاردیا در محیط In vitro به روش بینگهام انجام شد و اثرات این مواد در از بین بردن کیست ژیاردیا در دمای 4 و 24 درجه سانتی گراد و زمانهای 30 دقیقه, 1, 2 و 3 ساعت آزمایش شده و نتایج حاصله با استفاده از برنامه کامپیوتری SPSS/PC مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از نمونه ها, 250 کیست شمارش و نتایج میزان کشندگی هر ماده به صورت زیر ثبت شده است: 1- سیر دارای میانگین کشندگی 107.5±34.1 و مقدار آن 43.2 درصد میباشد, 2- پیاز دارای میانگین کشندگی 9.88±102.83 و مقدار آن 40.80 درصد میباشد, 3- موسیر دارای میانگین کشندگی 4.80±84.66 و مقدار آن 33.6 درصد می باشد, 4- کنترل دارای میانگین کشندگی 9.45±26.72 و مقدار آن  9.0درصد میباشد.در تمامی موارد مقدار P کمتر از0.05 می باشد (P<0.05) . همچنین بیشترین اثر کشندگی در زمان 3 ساعت و دمای 24 درجه سانتی گراد به دست آمد. نتیجه کلی این پژوهش نشان می دهد که این مواد خوراکی طبیعی دارای اثرات کشندگی بر روی کیستهای ژیاردیا می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، محمد، سجادی، سیدمحمود، و رستمی، جمشید. (1382). بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا. مجله علوم پایه پزشکی ایران، 6(3 (پیاپی 19))، 184-188. SID. https://sid.ir/paper/52382/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت محمد، سجادی سیدمحمود، رستمی جمشید. بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا. مجله علوم پایه پزشکی ایران[Internet]. 1382؛6(3 (پیاپی 19)):184-188. Available from: https://sid.ir/paper/52382/fa

    IEEE: کپی

    محمد آزادبخت، سیدمحمود سجادی، و جمشید رستمی، “بررسی اثرات عصاره مایع حاصل از افشردن پیاز سه گونة گیاهی از جنس آلیوم بر روی کیستهای ژیاردیا،” مجله علوم پایه پزشکی ایران، vol. 6، no. 3 (پیاپی 19)، pp. 184–188، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52382/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button