مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 163

چکیده

 زمینه و هدف: توان پوسیدگی زایی آب میوه های مورد استفاده توسط کودکان به عنوان میان وعده های مغذی از اهمیت بسزایی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف سه نوع آب میوه صنعتی ایرانی بر pH پلاک دندانی می باشد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی تصادفی ده دانشجوی دندانپزشکی بر مبنای معیارهای ورودی چون میزان استرپتوکک های موتان و لاکتوباسیل ها, میزان جریان بزاق, عدم وجود پوسیدگیهای فعال در دهان, عدم وجود بیماری سیستمیک خاص و غیره.شرکت کردند. pH پلاک دندانی در ناحیه مشخص در هر چهار کوادرانت دهانی قبل و در دقایق دو الی شصت پس از مصرف نوشیدنی پرتقال کودک, نکتار پرتقال پالپ دار و نکتار آناناس و محلول ساکارز 10% توسط میکروالکترود شیشه ای W Metrohm و pH متر دیجیتال تعیین و سپس منحنی pH برای هر ماده با توجه به زمان رسم گردید. یافته ها توسط آنالیز آماری (p<0.05) Repeated measure ANOVA مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: حداکثر افت pH در مورد هر سه آب میوه مورد مطالعه در دقیقه دو رخ داده است. pH پلاک پس از مصرف نکتار پرتقال پالپ دار از همه طولانیتر (2.24±10.75) و پس از مصرف نکتار آناناس از همه کوتاهتر (1.14±3.46) زیر pH بحرانی باقیمانده است. در دقایق پایانی مطالعه pH پلاک به دنبال مصرف همه مواد به جز نکتار پرتقال پالپ دار (0.15±6.14) به حد PH پایه برگشت کرده است. نتیجه گیری: به دنبال مصرف نکتار پرتقال پالپ دار میانگین pH پلاک از بقیه نوشیدنی ها کمتر و زمان افت pH پلاک بیشتر بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معینی، پیوند، شفیع زاده، نسیم، بیابانی، شیدا، رئوفی، فرهاد، و خرازی فرد، محمدجواد. (1392). بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 25(2 (مسلسل 87))، 155-163. SID. https://sid.ir/paper/54893/fa

    Vancouver: کپی

    معینی پیوند، شفیع زاده نسیم، بیابانی شیدا، رئوفی فرهاد، خرازی فرد محمدجواد. بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1392؛25(2 (مسلسل 87)):155-163. Available from: https://sid.ir/paper/54893/fa

    IEEE: کپی

    پیوند معینی، نسیم شفیع زاده، شیدا بیابانی، فرهاد رئوفی، و محمدجواد خرازی فرد، “بررسی تاثیر سه نوع آب میوه صنعتی بر PH پلاک دندانی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 25، no. 2 (مسلسل 87)، pp. 155–163، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54893/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button