مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر شیرکاکائو و شیر ساده بر pH پلاک دندانی

صفحات

 صفحه شروع 269 | صفحه پایان 280

چکیده

 مقدمه: شیر به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی خصوصا برای کودکان و نوجوانان مطرح است. امروزه توسعه فرایندهای جدید برای تولید شیر با طعم مطاوب تر از عوامل گرایش به مصرف بیشتر شیرهای طعم دار خصوصا شیرکاکائو به ویژه در کودکان است. پتانسیل پوسیدگی زایی دندانی شیرهای شیرین شده طعم دار و شیر ساده مورد استفاده توسط کودکان موضوع بسیاری از مطالعات در گذشته بوده است. این که آیا شیرکاکائو می تواند جایگزین مناسبی برای شیر از نظر سلامت دندانی باشد یا نه موضوع این تحقیق می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه 10 دانشجوی دندانپزشکی سالم در طیف سنی 35-25 سال بر مبنای معیارهای ورودی چون میزان استرپتوکک های موتان و لاکتوباسیل های بزاق, میزان جریان بزاق, عدم وجود پوسیدگی های فعال در دهان, عدم وجود بیماری های سیستمیک خاص و... پس از کسب رضایت نامه شرکت کردند. pH پلاک دندانی در ناحیه اینترپروگزیمال بین دندان های پرمولر دوم و مولر اول در هر چهار کوادرانت قبل و در دقایق 2, 5, , 10, 15, 20, 30, 40, 50 و 60 پس از مصرف (2 دقیقه در دهان نگه داشتن و سپس فرو بردن) 3 ماده مورد آزمایش (شامل شیرکاکائو, شیر ساده و محلول ساکارز 10 درصد به عنوان کنترل مثبت) توسط میکروالکترود شیشه ای Metrohm و pH متر دیجیتال تعیین گردید. سپس منحنی pH برای هر ماده با توجه به زمان رسم گردید و تفاوت در حداکثر افت pH (DpH) به دنبال مصرف مواد موبوطه توسط آنالیز آماریRepeated measure ANOVA  (P<0.05) بین سه ماده مذکور مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که از بین مواد مورد بررسی محلول ساکارز 10 درصد و شیرکاکاﺋو هر دو باعث کاهش pH پلاک دندانی می شوند, اگرچه این کاهش در مورد ساکارز سریع تر از شیرکاکاﺋو اتفاق می افتد ولی شیرکاکاﺋو باعث افت تدریجی pH پلاک به میزان بیشتری از ساکارز گردیده است. یافته ها:شیر ساده در هیچ یک از مقاطع زمانی pH پلاک را به پایین تر از pH پایه نزول نداد بلکه حتی در اکثر مقاطع زمانی (2, 5, 30, 40, 50 و 60) به طور معنی داری pH پلاک را از حد پایه بالاتر برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    معینی، پیوند، نمازی، فاطمه، رئوفی، فرهاد، و زاهدی راد، سارا. (1395). مقایسه تاثیر شیرکاکائو و شیر ساده بر pH پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 40(3)، 269-280. SID. https://sid.ir/paper/73882/fa

    Vancouver: کپی

    معینی پیوند، نمازی فاطمه، رئوفی فرهاد، زاهدی راد سارا. مقایسه تاثیر شیرکاکائو و شیر ساده بر pH پلاک دندانی. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1395؛40(3):269-280. Available from: https://sid.ir/paper/73882/fa

    IEEE: کپی

    پیوند معینی، فاطمه نمازی، فرهاد رئوفی، و سارا زاهدی راد، “مقایسه تاثیر شیرکاکائو و شیر ساده بر pH پلاک دندانی،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 40، no. 3، pp. 269–280، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73882/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button