مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 57

چکیده

 زمینه و هدف: رژیم غذایی به عنوان مهمترین عامل اتیولوژیک در اروژن دندانی شناخته شده است که مصرغ بالای نوشیدنیها و غذاهای اسیدی در راس آن قرار دارد. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر تعدادی از نوشابه های گازدار بر میکرو سختی مینای دندانهای شیری می باشد.روش بررسی: مطالعه فوق به روش آزمایشگاهی مداخله گرانه بر روی چهل دندان شیری فاقد پوسیدگی و سایش انجام شد. بعد از تهیه بلوک های مینایی, جهت بدست آوردن اندازه گیریهای صحیح میکروسختی خارجیترین لایه مینا با استفاده از Sandpaper 2000 و آب پالیش شده و سختی اولیه آنها توسط دستگاه سختی سنج ویکرز (Matsuzama مدل MHT2) سنجیده شد. سپس بلوک های مینایی را در بیست سی سی از محلولهای مورد آزمایش شامل (نوشابه های کوکاکولا, زمزم, پپسی و دوغ آبعلی)  به مدت پنج دقیقه قرار داده و مجدداً سختی دندانها سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز کوواریانس و paired sample t-test استفاده گردید و در تمامی آزمونها سطح معنی داری 5% به عنوان نتایج معنی دار تلقی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که سختی مینای دندانهای شیری قبل از قرار گرفتن آنها در نوشابه کوکاکولا378.4±31.65  کیلوگرم بر میلی متر مربع, در نوشابه زمزم373.57±30.31  کیلوگرم بر میلی متر مربع, در نوشابه پپسی378.38±21.92  کیلوگرم بر میلی متر مربع و 385.43±34.79  کیلوگرم بر میلی متر مربع برای دوغ آبعلی می باشد. سختی نمونه ها بعد از قرارگیری در نوشابه کوکاکولا به333.02±32.15  کیلوگرم بر میلی متر مربع, در نوشابه زمزم به339.65±20.91  کیلوگرم بر میلی متر مربع, در نوشابه پپسی 342.27±28.01  کیلوگرم بر میلی متر مربع و در دوغ آبعلی به341.46±32.34  کیلوگرم بر میلی متر مربع کاهش یافت. اختلاف قابل توجهی از نظر آماری در کاهش سختی مینای دندانهای شیری بین نوشیدنی های فوق مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ارتباط معنی داری بین کاهش سختی دندان و مصرف نوشابه های گازدار و دوغ گازدار وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عجمی، بهجت الملوک، ابراهیمی، معصومه، و کرباسی، صدیقه. (1385). بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی) . مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 18(2 (مسلسل 59))، 51-57. SID. https://sid.ir/paper/55177/fa

    Vancouver: کپی

    عجمی بهجت الملوک، ابراهیمی معصومه، کرباسی صدیقه. بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی) . مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1385؛18(2 (مسلسل 59)):51-57. Available from: https://sid.ir/paper/55177/fa

    IEEE: کپی

    بهجت الملوک عجمی، معصومه ابراهیمی، و صدیقه کرباسی، “بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی) ،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 18، no. 2 (مسلسل 59)، pp. 51–57، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button