مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی میوه زرشک زرافشانی برآسیب های کبدی ناشی از دیابت در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 زمینه و هدف: فلاونوئیدهای موجود در میوه زرشک جزء آنتی اکسیدان ها به شمار می روند. این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات عصاره آبی میوه زرشک زرافشانی بر آسیب های کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با سترپتوزوتوسین می باشد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در 4 گروه شامل گروه های سالم شاهد, دیابتی, دیابتی تیمار شده با 250 mg/kg و 500 mg/kg عصاره میوه زرشک توزیع شدند.کلیه تیمارها روزانه و از طریق گاواژ در مدت 42 روز انجام شد. در پایان, سطح سرمی آنزیم های شاخص عملکرد کبد (آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز), بیلی روبین تام, آلبومین و پروتئین تام موش ها مورد سنجش قرار گرفت. آسیب شناسی بافتی نیز جهت ارزیابی درجات مختلف آسیب کبد انجام شد .داده ها با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS تحلیل شدند.یافته ها: عصاره آبی میوه زرشک در دو دوز 250 mg/kg و 500 mg/kg به طور معنی داریمیزان آنزیم های شاخص عملکرد کبدی (p<0.001) بیلی روبین تام (p<0.05 و p<0.001 به ترتیب) کاهش و سطح پروتئین تام سرم (فقط در دوز 500 میلی گرم بر کیلوگرم) را در موش های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین, افزایش (p<0.001) داد. اثر عصاره میوه زرشک بر آلبومین سرم نیز معنی دار نبود. عصاره آبی میوه زرشک در هر دو دوز, آسیب بافتی ناشی از دیابت را بهبود بخشید. نتایج هیستوپاتولوژی با یافته های بیوشیمیایی یکسان بود.نتیجه گیری: میوه زرشک احتمالا از طریق تعدیل آنزیم های سم زدایی کننده و فاکتورهای آنتی اکسیدانی, باعث بهبود آسیب های کبدی ناشی از دیابت ملیتوس در موش های صحرایی می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشرف، حسین، زارع، صمد، و فرناد، ندا. (1392). اثر عصاره آبی میوه زرشک زرافشانی برآسیب های کبدی ناشی از دیابت در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 15(6)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/58140/fa

    Vancouver: کپی

    اشرف حسین، زارع صمد، فرناد ندا. اثر عصاره آبی میوه زرشک زرافشانی برآسیب های کبدی ناشی از دیابت در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1392؛15(6):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/58140/fa

    IEEE: کپی

    حسین اشرف، صمد زارع، و ندا فرناد، “اثر عصاره آبی میوه زرشک زرافشانی برآسیب های کبدی ناشی از دیابت در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 15، no. 6، pp. 1–9، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58140/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button