مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,686
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 76

چکیده

 زمینه و هدف: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک می باشند و با کاهش خطر بیماری های قلبی رابطه دارند. کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaffarian) گیاهی حاوی فلاونویید است. لذا در این تحقیق اثر کرفس کوهی بر فاکتورهای خونی مربوط به چربی به عنوان عامل آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی در بیماران هایپرلیپیدمیک مصرف کننده لواستاتین مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی, تعداد 74 بیمار مبتلا به هایپرلیپیدمی به ترتیب مراجعه به کلینیک داخلی مرکز درمانی آموزشی هاجر (س) شهرکرد در یکی از دو گروه کنترل (لواستاتین 40mg/day) و مورد (لواستاتین 40mg/day و پودر کرفس کوهی 2gr/day) قرار گرفتند. قبل از مطالعه, دو هفته و یکماه بعد از شروع مطالعه میزان کلسترول, تری گلیسیرید, لیپوپروتیین با دانسیته پایین (LDL), لیپو پروتیین با دانسیته خیلی پایین (VLDL), لیپوپروتیین با دانسیته بالا (HDL) و قند خون ناشتا (FBS) بیماران اندازه گیری گردید و توسط آزمون آنالیز واریانس مشاهدات تکرار شده با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: میزان کلسترول, تری گلیسیرید,LDL  و VLDL خون, دو هفته و یک ماه بعد از مصرف کرفس کوهی کاهش یافت (P<0.001). ولی این کاهش در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت. میزان HDL در گروه مورد افزایش و در گروه کنترل کاهش یافت (P<0.01). نسبت LDL به HDL در هر دو گروه کاهش داشت (P<0.001). میانگین FBS طی مطالعه بدون تغییر بود. نتیجه گیری: مصرف پودر کرفس کوهی همراه با داروهای کاهنده چربی خون در بیماران هیپرلیپیدمیک احتمالا با افزایش HDL تاثیر مثبت دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رفیعیان، محمود، شهرانی، مهرداد، پیله وریان، علی اصغر، خیری، سلیمان، ربیعی، رحمت اله، مومنی، علی، عسگری، اعظم، و پروین، ندا. (1387). اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی))، 70-76. SID. https://sid.ir/paper/58525/fa

Vancouver: کپی

رفیعیان محمود، شهرانی مهرداد، پیله وریان علی اصغر، خیری سلیمان، ربیعی رحمت اله، مومنی علی، عسگری اعظم، پروین ندا. اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1387؛10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):70-76. Available from: https://sid.ir/paper/58525/fa

IEEE: کپی

محمود رفیعیان، مهرداد شهرانی، علی اصغر پیله وریان، سلیمان خیری، رحمت اله ربیعی، علی مومنی، اعظم عسگری، و ندا پروین، “اثر کرفس کوهی بر چربی خون بیماران مصرف کننده لواستاتین: یک مطالعه بالینی ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 10، no. 4 (ویژه نامه طب تکمیلی)، pp. 70–76، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58525/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا