مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,506
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عصاره هیدروالکلی شوید .Anethum graveolens L در کاهش گلوکز و چربی ها در رت های دیابتی شده

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 مقدمه: دیابت نوع 1 یا دیابت وابسته به انسولین, یک بیماری خود ایمنی است. عوامل مختلف ژنتیکی, استرس های محیطی, عفونت ویروسی و رژیم غذایی می توانند آن را به وجود آورند  که با تخریب سلول های بتای تولید کننده انسولین در پانکراس همراه است. تحقیقات زیادی در زمینه درمان دیابت با استفاده از گیاهان دارویی انجام شده است. اثرات حفاظتی عصاره گیاهانی از جمله: زیره سبز, شنبلیله, مریم گلی, موسیر وغیره در رت های دیابتی شده تایید شده است. شوید با نام علمی Anethum graveolens گیاهی از خانواده umbelliferae است. این گیاه حاوی ترکیبات فلاونوییدی می باشد.روش ها: در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی این گیاه بر میزان قند خون, لیپید ها و لیپوپروتیین ها در رت های دیابتی شده مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور از 15 رت نر بالغ به وزن متوسط 250 - 200 گرم در سه گروه پنج تایی استفاده شد. تجویز مواد در همه گروه ها به صورت تزریق داخل صفاقی انجام گرفت. رت های گروه شاهد, برای یکسان نمودن شوک حاصل از تزریق هم حجم مواد تزریقی, سرم فیزیولوژی دریافت نمودند. رت های گروه دیابت با تجویز آلوکسان منوهیدرات به میزان  120 mg/kgbwدیابتی شدند. رت های گروه دیابتی تیمارشده, اضافه بر تیمار مشابه گروه دوم, عصاره هیدروالکلی شوید با دوز 300mg/kgbw دریافت نمودند. 48 ساعت بعد از آخرین تزریق, از قلب حیوان خون گیری به عمل آمد و فاکتورهای سرمی مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: نتایج بدست آمده کاهش معنی دار میزان گلوکز, کلسترول تام, تری گلیسرید,  LDLو  VLDLرا در رت های تیمار شده نسبت به گروه دیابتی نشان داد. با تجویز عصاره شوید, میزان HDL به طور معنی داری افزایش یافت.نتیجه گیری: این تحقیق نشان داد استفاده از عصاره هیدروالکلی گیاه شوید می تواند در پایین آوردن قند خون موثر باشد.ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در شوید بر جذب گلوکز موثر است و همچنین می تواند در ترمیم و بازسازی سلول های بتای آسیب دیده نقش داشته باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدنی، حسین، احمدی محمودآبادی، نارگل، و وحدتی، اکبر. (1384). بررسی اثر عصاره‌ هیدروالکلی شوید .Anethum graveolens L در کاهش گلوکز و چربی ها در رت های دیابتی شده. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 5(2)، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/54027/fa

    Vancouver: کپی

    مدنی حسین، احمدی محمودآبادی نارگل، وحدتی اکبر. بررسی اثر عصاره‌ هیدروالکلی شوید .Anethum graveolens L در کاهش گلوکز و چربی ها در رت های دیابتی شده. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1384؛5(2):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/54027/fa

    IEEE: کپی

    حسین مدنی، نارگل احمدی محمودآبادی، و اکبر وحدتی، “بررسی اثر عصاره‌ هیدروالکلی شوید .Anethum graveolens L در کاهش گلوکز و چربی ها در رت های دیابتی شده،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 5، no. 2، pp. 109–116، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54027/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا