مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تراتوژنی عصاره هیدرو الکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia) بر سیستم اسکلتی و رشد جنین موش سوری (Balb/c)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 29

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات مختلف نشان داده اند که خانم های باردار بدون توجه به تاثیرات تراتوژن بیشتر گیاهان دارویی به استفاده از این گیاهان می پردازند. از جمله این گیاهان که دارای خواص متعدد درمانی است, چای کوهی می باشد که تا به حال اثر تراتوژن آن بررسی نشده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره چای کوهی در غلظت های مختلف در ایجاد ناهنجاری در موش های سوری انجام شده است.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, 60 سر موش سوری ماده بالغ پس از جفت گیری و مشاهده پلاک واژنی, به صورت تصادفی به شش گروه (دو گروه کنترل و 4 گروه مورد) تقسیم شدند. چهار گروه مورد از روز 7 تا 12 حاملگی به مدت 6 روز عصاره چای کوهی با غلظت های 50, 100, 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. در روز 18 حاملگی جنین ها از لوله رحمی خارج شدند و ابتدا وزن و قد آنها با ترازوی حساس دیجیتالی و کولیس اندازه گیری و سپس با رنگ الیزارین رد رنگ آمیزی و از نظر ناهنجاری های اسکلتی بررسی شدند. داده ها به کمک آزمون های آماری کای دو, کروسکال والیس و آزمون تعقیبی دان تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: عصاره چای کوهی در دوزهای مختلف باعث اختلال در رشد (قد و وزن) جنین ها شد و این اختلال با افزایش دوز عصاره افزایش نشان داد (P<0.01). در نداشتن استخوان اینترپاریتال بین گروه های کنترل و دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0.01), ولی در وجود دنده اضافی تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد.نتیجه گیری: عصاره گیاه چای کوهی دارای خواص تراتوژن می باشد و باعث کاهش رشد و کاهش تشکیل استخوان اینترپاریتال وابسته به دوز می شود و لازم است مصرف این گیاه در دوران بارداری با احتیاط صورت گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلشن ایران پور، فرهاد، جعفرزاده، لعبت، و عسگری، اعظم. (1391). اثرات تراتوژنی عصاره هیدرو الکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia) بر سیستم اسکلتی و رشد جنین موش سوری (Balb/c). مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 14(4)، 21-29. SID. https://sid.ir/paper/58619/fa

    Vancouver: کپی

    گلشن ایران پور فرهاد، جعفرزاده لعبت، عسگری اعظم. اثرات تراتوژنی عصاره هیدرو الکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia) بر سیستم اسکلتی و رشد جنین موش سوری (Balb/c). مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1391؛14(4):21-29. Available from: https://sid.ir/paper/58619/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد گلشن ایران پور، لعبت جعفرزاده، و اعظم عسگری، “اثرات تراتوژنی عصاره هیدرو الکلی چای کوهی (Stachys lavandulifolia) بر سیستم اسکلتی و رشد جنین موش سوری (Balb/c)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 14، no. 4، pp. 21–29، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58619/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا