مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مری با افراد سالم

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 251

چکیده

 زمینه و هدف: رابطه بین عادات غذایی و سرطان مری به درستی مشخص نیست ولی اخیرا نشان داده اند که الگوی غذایی غربی می تواند با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری ارتباط داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مری با افراد سالم در شهر گرگان انجام گرفت.روش کار: در یک مطالعه مورد- شاهدی, 44 فرد مبتلا به سرطان مری (گروه مورد) و 44 فرد سالم (گروه کنترل) به مدت یک سال در شهر گرگان برای مطالعه انتخاب گردیدند. پس از اندازه گیری فاکتورهای تن سنجی, اطلاعات دموگرافیک و غذایی توسط پرسشنامه های عمومی و بسامد غذایی, ثبت گردید و نمونه های خونی ناشتا از هر دو گروه برای اندازه گیری سطوح نیترات سرم تهیه شد. نتایج توسط آزمون های آماری تی تست مستقل, کای دو, فیشر و آزمون مونت کارلو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: وزن, نمایه توده بدنی و سطح سرمی نیترات از نظر آماری در گروه مورد کمتر از گروه کنترل بود (p<0.05). مصرف نمک, سیگار و قلیان در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.05). نتایج بر اساس عادات تغذیه ائی نشان داد که مصرف نان و برنج, چربی اشباع, چای داغ, کالباس و نوشابه های صنعتی در بیماران از نظر آماری بیشتر از گروه کنترل ولی مصرف سبزی جات, میوه جات, روغن های غیراشباع, عسل و گوشت کبابی در بیماران کمتر از گروه کنترل بود (p<0.05). نتیجه گیری: مصرف برخی از غذاهای آماده, چائی داغ و چربی اشباع با سرطان مری مرتبط بود, اما سطوح سرمی نیترات در بیماران کمتر از گروه کنترل بوده و نشانگر نیاز به تحقیقات بیشتر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علی پناه مقدم، رضا، حسین زاده، سارا، نعمتی، علی، نقی زاده باقی، عباس، و ملک زاده، ودود. (1396). مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مری با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 17(2)، 241-251. SID. https://sid.ir/paper/59610/fa

    Vancouver: کپی

    علی پناه مقدم رضا، حسین زاده سارا، نعمتی علی، نقی زاده باقی عباس، ملک زاده ودود. مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مری با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1396؛17(2):241-251. Available from: https://sid.ir/paper/59610/fa

    IEEE: کپی

    رضا علی پناه مقدم، سارا حسین زاده، علی نعمتی، عباس نقی زاده باقی، و ودود ملک زاده، “مقایسه عادات غذایی و نیترات سرم در بیماران مبتلا به سرطان مری با افراد سالم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 17، no. 2، pp. 241–251، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا