مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان پایداری ید موجود در نمکهای یددار در برابر نور و رطوبت در شهر دامغان در سال 1384

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 76

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: کمبود ید یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده سلامت بشر می باشد که از ابتدایی ترین مرحله حیات, زندگی انسان را با خطراتی جبران ناپذیر مواجه می نماید که پس از ابتلا راهی برای نجات از عوارض آن وجود ندارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عوامل رطوبت و نور بر میزان پایداری ید در نمک های یددار و مقایسه آن با میزان استاندارد می باشد.روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی دوازده نمونه نمک توزیع شده در شهر دامغان بصورت تصادفی انتخاب گردید. تمام آزمایش ها در آزمایشگاه شیمیایی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دامغان انجام شد. برای سنجش ید از روش تیتراسیون بر اساس متد فارماکوپه بریتانیا استفاده گردید. در این بررسی میزان ده گرم از انواع نمک های تصفیه شده و تصفیه نشده در شرایط نور, تاریکی, رطوبت و عدم رطوبت به مدت دو ماه نگهداری و بطور هفتگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تحلیل آماری نتایج به روش تی زوج و ANOVA توسط نرم افزار SPSS انجام شد.یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که کاهش ید در تمام نمونه ها مشاهده شد و میزان کاهش آن در نمک های تصفیه شده در مقابل نور, تاریکی, رطوبت و عدم رطوبت به ترتیب 4.1, 1.5, 2.2 و 2.1 میلی گرم در لیتر می باشد. همچنین میزان کاهش ید در نمک های تصفیه نشده در مقابل نور, تاریکی, رطوبت و عدم رطوبت به ترتیب 5.35, 2.1, 3.4 و 2.6 میلی گرم در لیتر می باشد. علیرغم کاهش ید؛ میزان آن در حد قابل قبول (30-50 ppm) قرار داشت.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد که میزان ناپایداری ید موجود در نمک های یددار در برابر تاریکی (1.9 ppm) کمتر از نور (3 ppm) بوده (p<0.09) و همچنین در نمک های تصفیه شده (2.75 ppm) نسبت به انواع تصفیه نشده (3.36 ppm) نیز کمتر می باشد (p<0.28). از طرفی ناپایداری ید در برابر رطوبت (4.93 ppm) نسبت به عدم رطوبت (2.43 ppm) بیشتر (p<0.006) بوده و این ناپایداری در نمکهای تصفیه نشده (3.97 ppm) بیشتر از انواع تصفیه شده (3.1 ppm) می باشد (p<0.28). همچنین میزان ناپایداری ید در برابر نور (3 ppm) کمتر از ناپایداری آن در برابر رطوبت (4.93 ppm) بوده است (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، سیده حوریه، کلانتری، نرگس، مهدی نیا، سیدمحمود، طاهری روزبهانی، ندا، و بابایی، نوشین. (1387). بررسی میزان پایداری ید موجود در نمکهای یددار در برابر نور و رطوبت در شهر دامغان در سال 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 8(1 (پیاپی 27))، 72-76. SID. https://sid.ir/paper/59863/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح سیده حوریه، کلانتری نرگس، مهدی نیا سیدمحمود، طاهری روزبهانی ندا، بابایی نوشین. بررسی میزان پایداری ید موجود در نمکهای یددار در برابر نور و رطوبت در شهر دامغان در سال 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1387؛8(1 (پیاپی 27)):72-76. Available from: https://sid.ir/paper/59863/fa

    IEEE: کپی

    سیده حوریه فلاح، نرگس کلانتری، سیدمحمود مهدی نیا، ندا طاهری روزبهانی، و نوشین بابایی، “بررسی میزان پایداری ید موجود در نمکهای یددار در برابر نور و رطوبت در شهر دامغان در سال 1384،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 8، no. 1 (پیاپی 27)، pp. 72–76، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59863/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button