مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 149

چکیده

 پیش زمینه و هدف: مطالعات نشان دهنده مصرف پایین گروه شیر و فرآورده های آن در کلیه افراد خانوارهای ایرانی می باشد, مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391 انجام گرفت.روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی (Cross-Sectional) می باشد که بر روی 650 خانوار استان آذربایجان غربی (ارومیه, مهاباد, خوی و 9 روستای تابع) به روش نمونه گیری چند مرحله ای خوشه ای در سال 1392 انجام گرفت. پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد مصرف شیر با تکنیک مصاحبه با مادر تکمیل شد. مدیریت داده ها با استفاده از نرم افزار Access و تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر,T-test و ANOVA انجام گرفت.یافته ها: مطالعه حاضر نشان داد که 67 درصد خانوارهای مورد بررسی استان آذربایجان غربی آذری, 32 درصد کرد و تنها 1 درصد سایر قومیت ها بودند. بیشترین سطح سواد سرپرست خانوارها ابتدایی/ راهنمایی (38 درصد), و شغل آنان کارکن مستقل (37 درصد) بود. نتایج بررسی مصرف شیر در خانوارهای مورد بررسی نشان داد, که هر فرد روزانه تقریبا «نصف لیوان (118 میلی لیتر) شیر مصرف می کند. پرمصرف ترین شیر در خانوارهای شهری و روستایی شیر فله گاو (62.5 درصد) بود که متوسط مقدار مصرف آن در شهر و روستا به ترتیب 478.6±22.6 و 730.4±64.4 میلی لیتر در هفته گزارش شد. مصرف شیر در خانوارهای آذری بالاتر از سایر قومیت ها بود (P<0.05). یافته ها نشان داد که خانوارهای شهری بیشتر از روستایی شیر یارانه ای خریداری می کردند, (به ترتیب 55 درصد و 20 درصد) که پس از قطع یارانه ها, خرید شیر در شهر به نصف کاهش پیداکرده در حالی که در روستا با قطع شیر یارانه ای خرید شیر عمدتا با شیر فله جایگزین شده, بنابراین تغییری نکرده است.بحث و نتیجه گیری: در مجموع تحقیق حاضر گویای آن است که پرمصرف ترین شیر در خانوارهای استان آذربایجان غربی از نوع فله (گاو) بود که به طور کلی این مقدار مصرف پایین تر از مقدار توصیه شده می باشد. مهم ترین عوامل موثر در مصرف شیر؛ محل سکونت, قومیت, وضعیت اجتماعی - اقتصادی خانوارها بود. به نظر می رسد که طراحی و اجرای سیاست ها و برنامه های کاربردی به منظور افزایش مصرف شیر, فرهنگ سازی در جامعه از طریق رسانه ها از سوی سیاست گذاران جامعه بایستی مورد توجه قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسفرجانی، فاطمه، محمدی نصرآبادی، فاطمه، خلفی، مرجان، نوری سعیدلو، سکینه، و رشیدی، آرش. (1393). بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 25(2)، 139-149. SID. https://sid.ir/paper/63769/fa

    Vancouver: کپی

    اسفرجانی فاطمه، محمدی نصرآبادی فاطمه، خلفی مرجان، نوری سعیدلو سکینه، رشیدی آرش. بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1393؛25(2):139-149. Available from: https://sid.ir/paper/63769/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اسفرجانی، فاطمه محمدی نصرآبادی، مرجان خلفی، سکینه نوری سعیدلو، و آرش رشیدی، “بررسی وضعیت مصرف انواع شیر در استان آذربایجان غربی و عوامل موثر در سال های 2-1391،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 25، no. 2، pp. 139–149، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button