مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

780
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه بومادران بر روی میکروارگانیسم پاتوژن

صفحات

 صفحه شروع 302 | صفحه پایان 309

چکیده

 پیش زمینه و هدف: هزاران سال است که بومادران در ملل و اقوام گوناگون به عنوان طعم دهنده و گیاه دارویی مورد استفاده بوده است. تحقیقات بیوشیمیایی امروزه نشان دهنده آن است که ترکیبات زیست فعال گوناگونی مسوول خواص دارویی و درمانی بومادران است. یکی از مهم ترین خواص دارویی بومادران, تاثیرات ضدمیکروبی آن است. هدف انجام این تحقیق ارزیابی مقایسه ای پتانسیل مهاری عصاره های آبی و الکلی بومادران بر روی میکروارگانیسم های پاتوژن: استافیلوکوکوس اورئوس, ایشرشیا کلی, پسودوموناس آئروژینوزا بوده است.مواد و روش کار: به منظور انجام این تحقیق از گیاه بومادران تولید شده در مناطق اطراف شهرستان ارومیه استفاده شده است. پس از تهیه عصاره آبی و الکلی, عصاره مذکور به ترتیب در رقت های 10%, 20%, 30%, 40%, 70% و خالص بر روی میکرو ارگانیسم های کنترول: استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC25923) , ایشرشیا کلی (ATCC25922) , پسودوموناس آئروژینوزا (ATCC27853) (گروه بهداشت مواد غذایی - دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه) مورد آزمون قرار گرفت. این پژوهش با استفاده از آزمون انتشار بر روی پلیت آگار انجام شده است.یافته ها: بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق باکتری استافیلوکوکوس ائروس حساس ترین میکرو ارگانیسم نسبت به تاثیر مهاری عصاره آبکی و الکلی بومادران بوده است و در مقابل کمترین حساسیت را باکتری پسودوموناس آئروژینوزا از خود نشان داده است (P<0.05). هم چنین حداقل غلظت مهاری عصاره های بومادران در رقت های 30% و بالاتر بوده اند.بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق و سایر گزارشات موجود در این زمینه می توان عصاره آبی و الکلی بومادران را دارای خواص مهاری بر روی میکرو ارگانیسم های پاتوژن کنترول دانست. علی رغم این مطلب, نیاز به انجام تحقیقاتی بالینی و میدانی در این زمینه قبل از ارایه هرگونه توصیه در مورد کاربرد بالینی آن شدیدا احساس می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاجیک، حسین، و شکوهی ثابت جلالی، فرنود. (1387). ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه بومادران بر روی میکروارگانیسم پاتوژن. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 19(4)، 302-309. SID. https://sid.ir/paper/63856/fa

    Vancouver: کپی

    تاجیک حسین، شکوهی ثابت جلالی فرنود. ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه بومادران بر روی میکروارگانیسم پاتوژن. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1387؛19(4):302-309. Available from: https://sid.ir/paper/63856/fa

    IEEE: کپی

    حسین تاجیک، و فرنود شکوهی ثابت جلالی، “ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی گیاه بومادران بر روی میکروارگانیسم پاتوژن،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 19، no. 4، pp. 302–309، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/63856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button