مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

970
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضدباکتریال عصاره های آبی گیاهان «مریم گلی» و «بومادران» بر روی ده باکتری بیماری زای انسانی

صفحات

 صفحه شروع 596 | صفحه پایان 603

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های عفونی, یکی از عوامل مهم مرگ ومیر درجهان می باشد. به علت مقاومت تعدادی ازباکتری های بیماری زای انسانی به آنتی بیوتیک ها, استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل این عوامل روبه افزایش است. هدف از این مطالعه, بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های آبی بومادران و مریم گلی علیه 10 سویه باکتری بیماری زای انسانی است.مواد و روش ها: عصاره آبی, مربوط به گونه های بومادران و مریم گلی از روش ماسراسیون (خیساندن) تهیه و با استفاده از دستگاه روتاری تغلیظ و خشک شد.10 سویه استاندارد باکتری بیماری زای انسانی از جنس های مختلف در محیط مایع مغذی کشت داده شد. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) دو عصاره, به روش میکرودایلوشن در پنج غلظت مختلف (0.62-1.25-2.5-5-10 mg/ml) بر روی باکتری ها تعیین شد.یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که عصاره آبی بومادران و مریم گلی در غلظت های مختلف بر روی همه باکتری های آزمایش شده, اثر مهارکنندگی دارند. سویه های استافیلوکوکوس اورئوس و ساپروفیتیکوس به ترتیب بیشترین و کمترین میزان حساسیت را به عصاره آبی بومادران نشان دادند. سویه باسیلوس سرئوس, درجه بالایی از حساسیت و سویه های سودوموناس آئروژینوزا و سراشیا مارسنس, کمترین میزان حساسیت را به عصاره-ی آبی مریم گلی نشان دادند.نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آمده از این تحقیق و سایر گزارش های موجود دراین زمینه, می توان عصاره آبی بومادران و مریم گلی را به-عنوان عوامل کنترل کننده بیولوژیک معرفی کرد. بااین حال, برای استفاده از هر عصاره گیاهی در جهت کاربرد بالینی, آنالیز شیمیایی عصاره و تحقیقات بالینی لازم و ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، سعیده، مظاهری نایینی، مهتا، صباغ، سیدکاظم، و بزی، صفورا. (1393). ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضدباکتریال عصاره های آبی گیاهان «مریم گلی» و «بومادران» بر روی ده باکتری بیماری زای انسانی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 21(4)، 596-603. SID. https://sid.ir/paper/81822/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی سعیده، مظاهری نایینی مهتا، صباغ سیدکاظم، بزی صفورا. ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضدباکتریال عصاره های آبی گیاهان «مریم گلی» و «بومادران» بر روی ده باکتری بیماری زای انسانی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1393؛21(4):596-603. Available from: https://sid.ir/paper/81822/fa

    IEEE: کپی

    سعیده سعیدی، مهتا مظاهری نایینی، سیدکاظم صباغ، و صفورا بزی، “ارزیابی مقایسه ای تاثیرات ضدباکتریال عصاره های آبی گیاهان «مریم گلی» و «بومادران» بر روی ده باکتری بیماری زای انسانی،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 21، no. 4، pp. 596–603، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81822/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا