مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

15,518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 مقدمه: بارداری طولانی, یکی از مشکلات مامایی و شایع ترین علت القاء زایمان محسوب می شود که علاوه بر عوارض مادری و جنینی, میزان سزارین را افزایش می دهد. بر اساس مطالعات انجام شده, مصرف خرما در شروع و پیشرفت زایمان نقش دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1392 بر روی 210 زن نخست زای 35-18 ساله مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین (س) شهر مشهد انجام شد. افراد به روش تصادفی به دو گروه 105 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله از هفته 37 بارداری تا شروع دردهای زایمانی, روزانه 75-70 گرم خرما مصرف کردند و در گروه کنترل, مراقبت معمول انجام می شد و طی مطالعه مصرف خرما نداشتند. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم های پرسشنامه, معاینه, مشاهده و شمارش حرکات جنین و چک لیست مصرف خرما بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 14) و آزمون های آماری کای اسکوئر و تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 0.05 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر شروع زایمان اختلاف معنی داری وجود داشت و درصد القاء زایمان در گروه کنترل, بالاتر از مداخله بود (p<0.001). میانگین اتساع دهانه رحم در زمان پذیرش نیز در گروه مداخله به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (p<0.001). اما نوع زایمان بین دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری نداشت (p<0.2). نتیجه گیری: مصرف خرما در اواخر بارداری باعث افزایش شروع خودبخودی زایمان شده و با توجه به اینکه خرما در بارداری منع مصرف ندارد, استفاده از آن به زنان باردار در اواخر بارداری توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کردی، معصومه، آقایی میبدی، فاطمه، تارا، فاطمه، نعمتی، محسن، و شاکری، محمدتقی. (1392). تاثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 16(77)، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/64633/fa

    Vancouver: کپی

    کردی معصومه، آقایی میبدی فاطمه، تارا فاطمه، نعمتی محسن، شاکری محمدتقی. تاثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1392؛16(77):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/64633/fa

    IEEE: کپی

    معصومه کردی، فاطمه آقایی میبدی، فاطمه تارا، محسن نعمتی، و محمدتقی شاکری، “تاثیر مصرف خرما در اواخر بارداری بر شروع زایمان در زنان نخست زا،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 16، no. 77، pp. 9–15، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64633/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button