Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,001
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش میزان فلاونوئیدهای دریافتی از رژیم غذایی در خطر ابتلاء به اندومتریوز در زنان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 75

چکیده

 مقدمه: فلاونوئیدها شامل تعداد زیادی از ترکیبات پلی فنولیک با منشأ گیاهی هستند که دارای اثر آنتی اکسیدانی, آنتی-استروژنی, آنتی موتاسیون و آنتی پرولیفراتیو هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط اندومتریوز با میزان فلاونوئید دریافتی از رژیم غذایی در زنان ایرانی مراجعه کننده به بیمارستان آرش تهران انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد-شاهدی در طی سال های 96-1395 بر روی 78 زن مبتلا به اندومتریوز که تأیید لاپاروسکوپی شده بودند و 78 زن سالم در بیمارستان آرش تهران انجام شد. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی افراد در طی یک سال قبل از مصاحبه توسط پرسشنامه 147 آیتمی بسامد خوراک (FFQ) تکمیل گردید. برای تعیین نوع و میزان فلاونوئیدها در هر 100 گرم از هر آیتم غذایی از جدول ترکیبات غذایی USDAاستفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های کای دو, تی مستقل, من ویتنی و رگرسیون لوجستیک انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: بعد از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر, افراد با دریافت بالای فلاونوئید توتال (001/0=p) شانس کمتری برای ابتلاء به اندومتریوز نشان دادند. در بین زیرگروه های فلاونوئید تنها مصرف فلاوانون (04/0=p) با خطر ابتلاء به اندومتریوز ارتباط داشت. در مقایسه بین گروه های مختلف غذایی, تنها مصرف فلاونوئید موجود در لبنیات (02/0=p), ادویه (01/0=p) و میوه (04/0=p) در گروه بیماران مبتلا به اندومتریوز به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. نتیجه گیری: با توجه به تأثیر فلاونوئیدها بر روی عوامل مؤثر بر پاتوژنز اندومتریوز, مصرف بالای فلاونوئیدها می تواند در پیشگیری و کنترل اندومتریوز نقش داشته باشد, بنابراین مشاوره و آموزش به این بیماران در زمینه فواید مصرف فلاونوئیدها ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یوسف لو، سمانه، جهانیان سادات محله، شهیده، متقی، آزاده، و کاظم نژاد، انوشیروان. (1398). بررسی نقش میزان فلاونوئیدهای دریافتی از رژیم غذایی در خطر ابتلاء به اندومتریوز در زنان ایرانی. مجله زنان مامایی و نازایی ایران، 22(3 )، 68-75. SID. https://sid.ir/paper/64818/fa

    Vancouver: کپی

    یوسف لو سمانه، جهانیان سادات محله شهیده، متقی آزاده، کاظم نژاد انوشیروان. بررسی نقش میزان فلاونوئیدهای دریافتی از رژیم غذایی در خطر ابتلاء به اندومتریوز در زنان ایرانی. مجله زنان مامایی و نازایی ایران[Internet]. 1398؛22(3 ):68-75. Available from: https://sid.ir/paper/64818/fa

    IEEE: کپی

    سمانه یوسف لو، شهیده جهانیان سادات محله، آزاده متقی، و انوشیروان کاظم نژاد، “بررسی نقش میزان فلاونوئیدهای دریافتی از رژیم غذایی در خطر ابتلاء به اندومتریوز در زنان ایرانی،” مجله زنان مامایی و نازایی ایران، vol. 22، no. 3 ، pp. 68–75، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/64818/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا