مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,021
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی روغن مارگارین بر تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: تاکنون تحقیقات زیادی در زمینه اثرات فیزیولوژیک اسیدهای چرب ترانس موجود در مارگارین بر روی انسان ها و حیوانات انجام گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر روغن مارگارین بر روی تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار است.روش کار: این مطالعه از نوع تجربی است. برای بررسی اثر مارگارین بر روی تولید مثل, 46 موش صحرایی نر و ماده نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند. در سه گروه آزمون, به غذای استاندارد آنها روغن مارگارین به میزان 3 درصد اضافه شد و به گروه کنترل یا گروه چهارم فقط غذای استاندارد داده شد. در گروه آزمون اول موش های نر و ماده مارگارین دریافت کردند. در گروه آزمون دوم فقط موش های ماده مارگارین دریافت کردند. و در گروه آزمون سوم فقط موش های نر مارگارین دریافت کردند. یک ماه پس از شروع مصرف غذا, عمل جفت گیری و تولید مثل در آنها انجام گرفت و در تمام طول حاملگی حیوانات از همان رژیم غذایی قبلی استفاده می کردند. پس از زایمان؛ تعداد کل نوزادان و تعداد نوزادان نر و ماده, وزن نوزادان و میزان مرگ و میر نوزادن در گروه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.نتایج: نتایج به دست آمده از مقایسه داده ها در چهار گروه مورد آزمون نشان دهنده افرایش معنی دار وزن نوزادن و نسبت نوزادان ماده در گروه دوم نسبت به گروه کنترل و گروه اول بود. هم چنین مقایسه میزان مرگ و میر نوزادان در گروه های چهار گانه نشان دهنده افزایش معنی دار مرگ و میر نوزادان در گروه دوم نسبت به گروه های دیگر بود. از طرف دیگر بین تعداد نوزادان در گروه های مختلف اختلاف معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که تجویز روغن های مارگارین حاوی اسیدهای چرب ترانس به موش های ماده می تواند به شکل معنی داری سبب افزایش وزن, افزایش نسبت نوزادان ماده و افزایش میزان مرگ و میر در نوزادان گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پالیزوان، محمدرضا، ساری، زهرا، و نخعی، محمودرضا. (1387). اثر مصرف خوراکی روغن مارگارین بر تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، 11(1 (پیاپی 42))، 7-14. SID. https://sid.ir/paper/69640/fa

    Vancouver: کپی

    پالیزوان محمدرضا، ساری زهرا، نخعی محمودرضا. اثر مصرف خوراکی روغن مارگارین بر تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)[Internet]. 1387؛11(1 (پیاپی 42)):7-14. Available from: https://sid.ir/paper/69640/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا پالیزوان، زهرا ساری، و محمودرضا نخعی، “اثر مصرف خوراکی روغن مارگارین بر تولید مثل موش های صحرایی نژاد ویستار،” مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش)، vol. 11، no. 1 (پیاپی 42)، pp. 7–14، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/69640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button