مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قم در سال 1393: یک گزارش کوتاه

صفحات

 صفحه شروع 895 | صفحه پایان 902

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های انگلی از مهم ترین بیماری های عفونی و یکی از مشکلات بهداشتی بسیاری از جوامع می باشد. مصرف سبزیجات خام یکی از راه های مهم کسب آلودگی انگلی دستگاه گوارش انسان است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر قم می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در پاییز سال 1393 در شهر قم انجام گرفت. در این بررسی تعداد 840 نمونه از 10 نوع سبزی (تره, ریحان, نعناع, پیازچه, تربچه, جعفری, کاهو, شاهی, ترخون و گشنیز) از 42 مغازه سبزی فروشی جمع آوری شد. هر یک از نمونه ها پس از انجام مراحل شستشو, سانتریفوژ, تهیه رسوب و رنگ آمیزی از نظر آلودگی پریاخته ای و تک یاخته ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بصورت آمار توصیفی (میانگین و درصد) گزارش گردید.یافته ها: از 840 نمونه مورد بررسی, در 265 نمونه (31.55%) آلودگی انگلی مشاهده شد که 110 نمونه (41.51%) مربوط به پریاخته ها و 155 نمونه (58.49%) مربوط به تک یاخته ها بود. از نظر نوع سبزی بیشترین آلودگی در تره و جعفری با 48 نمونه مثبت (18.11%) و کمترین آلودگی در کاهو و تربچه به ترتیب با 9 (3.39%) و 7 (2.65%) نمونه مثبت مشاهده شد. بیشترین آلودگی انگلی مربوط به کیست آنتامباکلی با 113 نمونه مثبت (42.64%) و تخم آسکاریس با 59 نمونه مثبت (22.26%) و کمترین آلودگی انگلی در میان سبزیجات مصرفی مربوط به تخم اکسیور با 4 نمونه مثبت (1.51%) بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد درصد آلودگی سبزیجات شهر قم در حد متوسط می باشد. توصیه می شود برای افزایش سطح آگاهی مردم در مورد ضدعفونی کردن مناسب سبزیجات اقدامات لازم انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلارک، داوود، جغتایی، علی، جعفری مدرک، محمد، و انصاری، حسین. (1394). بررسی آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قم در سال 1393: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 14(10)، 895-902. SID. https://sid.ir/paper/71036/fa

    Vancouver: کپی

    بلارک داوود، جغتایی علی، جعفری مدرک محمد، انصاری حسین. بررسی آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قم در سال 1393: یک گزارش کوتاه. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1394؛14(10):895-902. Available from: https://sid.ir/paper/71036/fa

    IEEE: کپی

    داوود بلارک، علی جغتایی، محمد جعفری مدرک، و حسین انصاری، “بررسی آلودگی های انگلی سبزی های مصرفی شهر قم در سال 1393: یک گزارش کوتاه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 14، no. 10، pp. 895–902، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71036/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button