مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

8

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر غلظت، دما، پ هاش و سرعت چرخشی روی رفتار جریان محلول صمغ کتیرای ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 در این پژوهش ویژگی های رئولوژیکی صمغ کتیرای ایرانی نوع نواری در پنج غلظت (1 تا 5 گرم در لیتر), شش دما (5 تا 55 درجه سانتی گراد با فاصله های ده درجه ای), سه سطح پ هاش (4, 7 و 10) و  نوزده سطح سرعت چرخشی (تا 200 دور بر دقیقه) مورد ارزیابی قرار گرفت. در ابتدا گرانروی ظاهری محلول صمغ کتیرا در سه غلظت (1, 3 و 5 گرم در لیتر) به مدت 28 ساعت در فاصله های زمانی 2 ساعته اندازه گیری شد یافته ها نشان دادند که میزان گرانروی ظاهری با گذشت زمان تقریبا ثابت بوده و عامل خیساندن تاثیر معناداری روی گرانروی ظاهری محلول صمغ کتیرا ندارد. در ضمن, با در نظر گرفتن محدوده گشتاوری توصیف شده برای دستگاه گرانروی سنج (ویسکومتر) مورد استفاده, اثر متغیرهای گفته شده روی گرانروی ظاهری با سه تکرار در هر آزمون مورد سنجش قرار گرفت. در غلظت های پایین (1 و 2 گرم در لیتر), با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری تقریبا ثابت بوده و محلول رفتار نیوتنی (Newtonian) داشت ولی در غلظت های بالاتر (3 تا 5 گرم در لیتر), به دلیل رفتار شبه پلاستیکی(Pseudoplastic)  با افزایش سرعت چرخشی مقدار گرانروی ظاهری کاهش یافت, در کلیه تیمارها, افزایش غلظت صمغ سبب افزایش گرانروی ظاهری و افزایش دما باعث کم شدن گرانروی ظاهری گردید. در بیش تر آزمون ها, پ هاش محلول تاثیر قابل توجهی روی گرانروی ظاهری نشان نداد. هم چنین, با استفاده از رابطه های ریاضی سرعت چرخشی به سرعت برشی (shear rate) تبدیل و یافته ها مورد مقایسه قرار گرفتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، سلیمان، و رحیمی، سمیه. (1384). بررسی تاثیر غلظت, دما, پ هاش و سرعت چرخشی روی رفتار جریان محلول صمغ کتیرای ایرانی . علوم و صنایع غذایی ایران، 2(4)، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/72026/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی سلیمان، رحیمی سمیه. بررسی تاثیر غلظت, دما, پ هاش و سرعت چرخشی روی رفتار جریان محلول صمغ کتیرای ایرانی . علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1384؛2(4):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/72026/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان عباسی، و سمیه رحیمی، “بررسی تاثیر غلظت, دما, پ هاش و سرعت چرخشی روی رفتار جریان محلول صمغ کتیرای ایرانی ،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 4، pp. 29–42، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72026/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button