مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

303
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات شیوه بسته بندی تحت خلاء و افزودنی ها بر پایداری اکسیداتیو فیله منجمد بدون پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: محققین همواره به دنبال راهکارهایی برای حفظ کیفیت ماهیان هستند. در این تحقیق نیز اثرات استفاده از دو نوع بسته بندی (معمولی و تحت خلاء) و افزودنی شامل عصاره پونه کوهی و سدیم تری پلی فسفات 2 درصد به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر بر کیفیت فیله بدون پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان طی 6 ماه نگهداری در 18- درجه سانتی گراد به صورت ماهانه مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: این تحقیق شامل 5 گروه بود. نمونه برداری در زمان صفر و ماه های 1, 2, 3, 4, 5 و 6 به منظور تعیین تغییرات برخی پارامترهای شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید, اسیدهای چرب آزاد و ظرفیت نگهداری آب), حسی و آنالیز بافت انجام شد.یافته ها: نتایج آزمایشات شیمیایی, بیانگر عملکرد بهتر بسته بندی معمولی همراه با سدیم تری پلی فسفات و ترکیب آن با پونه کوهی در کاستن از اندیس تیوباربیتوریک اسید, همچنین تاثیر خوب آنها و بسته بندی تحت خلاء در میزان کاهش اسیدهای چرب آزاد نسبت به نمونه شاهد بود. میزان آبچک حاصل از فیله ماهی در گروه سدیم تری پلی فسفات کمتر از گروه ترکیب بود. گروه های سدیم تری پلی فسفات, ترکیب و تحت خلاء در فاکتورهای تیوباربیتوریک اسید, اسیدهای چرب آزاد و ظرفیت نگهداری آب نسبت به گروه شاهد و پونه کوهی بهتر بودند (p<0.05) و از لحاظ ارزیابی حسی نیز این 3 گروه افت کیفی کمتری نسبت به گروه پونه کوهی و شاهد داشتند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر, استفاده از پلی فسفات به عنوان افزودنی همراه با بسته بندی تحت خلاء و نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد تا مدت زمان 6 ماه, در حفظ کیفیت فیله قزل آلای رنگین کمان موثر بوده و توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    انصاری اردلی، عبداله، شعبان پور، بهاره، کردجزی، معظمه، اجاق، سیدمهدی، و باباخانی لشکان، آریا. (1396). اثرات شیوه بسته بندی تحت خلاء و افزودنی ها بر پایداری اکسیداتیو فیله منجمد بدون پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم غذایی و تغذیه، 15(1 (پیاپی 57) )، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/143179/fa

    Vancouver: کپی

    انصاری اردلی عبداله، شعبان پور بهاره، کردجزی معظمه، اجاق سیدمهدی، باباخانی لشکان آریا. اثرات شیوه بسته بندی تحت خلاء و افزودنی ها بر پایداری اکسیداتیو فیله منجمد بدون پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛15(1 (پیاپی 57) ):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/143179/fa

    IEEE: کپی

    عبداله انصاری اردلی، بهاره شعبان پور، معظمه کردجزی، سیدمهدی اجاق، و آریا باباخانی لشکان، “اثرات شیوه بسته بندی تحت خلاء و افزودنی ها بر پایداری اکسیداتیو فیله منجمد بدون پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 1 (پیاپی 57) ، pp. 45–56، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button