مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

908
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی Cucurbita moschata بر حجم سکته مغزی و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 25

چکیده

 سابقه و هدف: ایسکمی مغزی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و یک نقص کانونی مغزی است که به طور ناگهانی و در اثر ضایعه پدید می آید. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی و حجم سکته مغزی و اختلالات نورولوژیکی در مدل سکته مغزی در موش صحرایی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن 250-350 گرم به 4 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل که با آب مقطر گاواژ شدند و سه گروه آزمایشی که دوزهای 0.25, 0.50 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن تخم کدو را به صورت خوراکی به مدت 30 روز دریافت نمودند. پس از پایان دوره جهت القای سکته مغزی حیوانات تحت جراحی انسداد شریان مغزی میانی  (Middle cerebral artery occlusion)قرار گرفتند. پس از 24 ساعت برقراری مجدد جریان خون حجم آسیب بافتی و اختلالات نورولوژیکی بررسی شد.یافته ها: روغن تخم کدو باعث کاهش اختلالات نورولوژیکی در دوز 0.50 و0.75  نسبت به گروه کنترل شد (به ترتیب  p<0.021و p<0.000). همچنین حجم سکته مغزی ناحیه کورتکس در دوز 0.50 (7.6±55.02) و دوز 0.75 (9.06±30.05) نسبت به گروه کنترل (9.11±133.02) کاهش یافت (p<0.000 و p<0.000).نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مصرف روغن تخم کدو می تواند در کاهش علائم سکته مغزی ایسکمیک موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیری، المیرا، رهنما، مهدی، و بیگدلی، محمدرضا. (1394). بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی Cucurbita moschata بر حجم سکته مغزی و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 17(12)، 19-25. SID. https://sid.ir/paper/73296/fa

    Vancouver: کپی

    شیری المیرا، رهنما مهدی، بیگدلی محمدرضا. بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی Cucurbita moschata بر حجم سکته مغزی و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1394؛17(12):19-25. Available from: https://sid.ir/paper/73296/fa

    IEEE: کپی

    المیرا شیری، مهدی رهنما، و محمدرضا بیگدلی، “بررسی اثر پیش تغذیه روغن تخم کدو حلوایی Cucurbita moschata بر حجم سکته مغزی و ارزیابی اختلالات نورولوژیکی در مدل جانوری رت،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 17، no. 12، pp. 19–25، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button