مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

958
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

688
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جویدن آدامس بر تجمع پلاک دندانی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات نشان می دهند که جویدن آدامس حاوی ساکاروز پوسیدگی زا است. هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر دو نوع آدامس با و بدون ساکاروز بر تجمع پلاک دندانی و مقایسه آن با گروه کنترل بود.روش بررسی: این مطالعه تجربی با همکاری داوطلبانه بیست و سه دانشجوی مرد دندانپزشکی درسه دوره هفت روزه با فواصل دو هفته استراحت انجام شد. در دوره اول از داوطلبان خواسته شد که روزانه تعداد پنج عدد آدامس الیپس (حاوی ساکاروز) و در دوره دوم, آدامس اربیت (فاقد ساکاروز) را به مدت 20 دقیقه بعد از صرف وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها بجوند. دوره سوم بدون مصرف آدامس انجام گردید. قبل و بعد از هر دوره شاخصSillness & Loe  اندازه گیری شد درضمن از داوطلبان خواسته شد. تا در این دوره ها از مصرف هرگونه آدامس دیگر خودداری نمایند. تحلیل یافته ها توسط آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری و paired T-test انجام گرفتیافته ها: نتایج نشان داد که نه تنها جویدن آدامس فاقد ساکاروز بلکه جویدن آدامس حاوی ساکاروز نیز باعث کاهش معنی دار پلاک دندانی  شد (P<0.001). مقایسه میانگین تجمع پلاک دندان ها در دو گروه آدامس حاوی ساکاروز و فاقد ساکاروز نشان داد که آدامس فاقد ساکاروز به طور معنی داری در کاهش تجمع پلاک دندانی ازآدامس حاوی ساکاروز موثرتر بود (P>0.001).نتیجه گیری: اگرچه تاثیر آدامس فاقد ساکاروز به طور معنی داری نسبت به آدامس حاوی ساکاروز در کاهش تجمع پلاک دندانی بیشتر بود, جویدن آدامس حتی از نوع حاوی ساکاروز نیزموجب کاهش تجمع پلاک دندانی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کرمی نوگورانی، مریم، و بنی هاشمی، محمدعلی. (1389). تاثیر جویدن آدامس بر تجمع پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 23(1 (مسلسل 62))، 43-48. SID. https://sid.ir/paper/25820/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی نوگورانی مریم، بنی هاشمی محمدعلی. تاثیر جویدن آدامس بر تجمع پلاک دندانی. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1389؛23(1 (مسلسل 62)):43-48. Available from: https://sid.ir/paper/25820/fa

    IEEE: کپی

    مریم کرمی نوگورانی، و محمدعلی بنی هاشمی، “تاثیر جویدن آدامس بر تجمع پلاک دندانی،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 23، no. 1 (مسلسل 62)، pp. 43–48، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25820/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button