مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان استرس وارده و خصوصیات کیفی گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تحت تراکم و روش های مختلف کشتار

صفحات

 صفحه شروع 4 | صفحه پایان 17

چکیده

 هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیرات تراکم و روش کشتار بر میزان استرس وارده و کیفیت گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L.) بود. در این تحقیق ماهیان تحت دو تراکم کم و زیاد قرار گرفتند و با دو روش خفگی خارج از آب و غوطه وری در آب یخ کشتار گردیدند. نتایج به دست آمده نشان داد تراکم و دو روش مختلفِ کشتار بر مقادیر کورتیزول, گلوکز, لاکتات, منیزیم, کلر و کلسیم پلاسما تاثیر معنی داری داشتند (P<0.05) اما بر مقادیر پروتئین کل پلاسما بی تاثیر بودند .(P>0.05) طی دوره 72 ساعته نگه داری ماهیان در یخ, میانگین pH گوشت کپورهایی که خارج از آب خفه شدند به طور معنی دار کمتر از ماهیان غوطه ور شده در آب یخ بود .(P<0.05) جمود نعشی در ماهیان خفه شده خارج از آب 3 ساعت پس از مرگ کامل شد, درحالی که در ماهیان غوطه ور شده در آب یخ 36 ساعت پس از مرگ کامل گردید. میزان آب چک گوشت ماهیان غوطه ور شده در آب یخ کمتر از ماهیان خفه شده خارج از آب بود .(P<0.05) شاخص انکسار چشم در کلیه تیمارها طی 72 ساعت نگه داری در یخ روند افزایشی نشان داد و در ماهی های خفه شده خارج آب بیشتر از دیگر تیمارها بود. بعلاوه روش کشتار بر رنگ پوست و رنگ فیله ماهیان تاثیر معنی دار داشت .(P<0.05) نتایج این تحقیق نشان داد کشتار با روش غوطه وری در آب یخ استرس کمتری نسبت به روش خفگی خارج آب به ماهی ها تحمیل نموده و همچنین ماهیان کشته شده در آب یخ نسبت به ماهی های کشته شده به روش خفگی خارج کیفیت گوشت بهتری دارا بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی فرح، کاوه، شعبان پور، بهاره، و شعبانی، علی. (1389). مطالعه میزان استرس وارده و خصوصیات کیفی گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تحت تراکم و روش های مختلف کشتار. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 9(4)، 4-17. SID. https://sid.ir/paper/74559/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی فرح کاوه، شعبان پور بهاره، شعبانی علی. مطالعه میزان استرس وارده و خصوصیات کیفی گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تحت تراکم و روش های مختلف کشتار. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1389؛9(4):4-17. Available from: https://sid.ir/paper/74559/fa

    IEEE: کپی

    کاوه رحمانی فرح، بهاره شعبان پور، و علی شعبانی، “مطالعه میزان استرس وارده و خصوصیات کیفی گوشت ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تحت تراکم و روش های مختلف کشتار،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 4–17، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button