مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,041
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد دیابتی عصاره اتانولی میوه عناب در موشهای صحرایی دیابتی شده بوسیله استرپتوزوسین

صفحات

 صفحه شروع 174 | صفحه پایان 180

کلیدواژه

چکیده

 مقدمه: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات عصاره اتانولی میوه عناب بر سطح گلوکز, انسولسن, تری گلیسرید ها, کلسترول, LDL, HDL و آنزیمهای آمینو ترانسفراز سرم در رتهای دیابتی شده می باشد.روش ها: بعد از جمع آوری, میوه عناب در سایه خشک گردیده و با استفاده از دستگاه سوکسله عصاره الکلی تهیه شد. رتهای نر بالغ توسط تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (65 mg/kg,i.p) دیابتی شدند. رتهای دیابتی در گروههای جداگانه توسط تجویز خوراکی آب و سوسپانسیون عصاره میوه (1, 0, 0.5, 0.25 و 1.5 گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به مدت دو هفته تیمار شدند. پس از پایان دو هفته تیمار نمونه های خون از سینوس رترو - اربیتال توسط روش «استون» به دست آمد. سطح گلوکز, انسولین, تری گلیسرید ها, کلسترول, LDL, HDL و آنزیمهای آمینو ترانسفراز سرم توسط روش آنزیمی مورد اندازه گیری قرار گرفت.یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که عصاره الکلی میوه عناب در دوز های 0.5, 1 و 1.5 گرم باعث کاهش موثری درسطح گلوکز و تری گلیسرید های سرم رتهای دیابتی در مقایسه با گروه کنترل می شود. ولی سطح انسولین, LDL, HDL و سطح فعالیت آنزیم های آمینو ترانسفراز کبدی AST و ALT را در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنی داری نمی دهد (p<0.05).نتیجه گیری: یافته های این تحقیق نشان می دهد که میوه عناب حاوی ترکیبات ضد دیابت موثری می باشد و می تواند پس از آزمایشهای تکمیلی, در کنترل و درمان بیماری دیابت مورد استفاده قرار بگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صولتی، جلال، و سلیمانی، نسترن. (1389). بررسی اثرات ضد دیابتی عصاره اتانولی میوه عناب در موشهای صحرایی دیابتی شده بوسیله استرپتوزوسین. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 14(2)، 174-180. SID. https://sid.ir/paper/75224/fa

    Vancouver: کپی

    صولتی جلال، سلیمانی نسترن. بررسی اثرات ضد دیابتی عصاره اتانولی میوه عناب در موشهای صحرایی دیابتی شده بوسیله استرپتوزوسین. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1389؛14(2):174-180. Available from: https://sid.ir/paper/75224/fa

    IEEE: کپی

    جلال صولتی، و نسترن سلیمانی، “بررسی اثرات ضد دیابتی عصاره اتانولی میوه عناب در موشهای صحرایی دیابتی شده بوسیله استرپتوزوسین،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 14، no. 2، pp. 174–180، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/75224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button