مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایعترین اختلالات آندوکرینی است که منجر به هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی می شود. بر اساس پیش بینی های به عمل آمده, شیوع آن در جامعه انسانی در آینده افزایش خواهد یافت. در این تحقیق اثرات عصاره هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار هر یک با وزن تقریبی 250-240 گرم به چهار گروه: کنترل, دیابتی )چیزی دریافت نکردند(, کنترل تیمار شده و دیابتی تیمار شده با عصاره هسته خرما تقسیم شدند. برای دیابتی کردن حیوانات, داروی استرپتوزتوسین به مقدار 60 mg/kg به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروههای تیمار شده روزانه 0.5 mg/kg عصاره هسته خرما به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 14 روز بعد, از همه گروهها نمونه خونی گرفته شد و میزان گلوکز و چربی خون اندازه گیری گردید.یافته ها: غلظت گلوکز, کلسترول و LDL در گروه دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت (p<0.05). در حالی که سطوح آنها در گروههای دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروه دیابتی کاهش معنی داری نشان داد. علاوه بر این, میزان HDL سرم در گروههای دیابتی و دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروههای کنترل و کنترل تیمار شده کاهش معنی داری را نشان داد (p<0.05). اما غلظت تری گلیسیرید بین گروههای مختلف تفاوت معنی داری نشان نداد.نتیجه گیری: احتمالا خاصیت هیپولیپیدمی هسته خرما به دلیل ترکیباتی همچون لینولئیک اسید, اولئیک اسید می باشد خاصیت هیپوگلیسمی آن به دلیل وجود عناصری همچون منیزیم و روی است که سنتز و ترشح انسولین را تحریک می کنند و منگنز که دارای اعمالی مشابه انسولین می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاری، مختار، شریفی، اسفندیار، و سبزواری فرد، اسما. (1386). بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 12(4 (مسلسل 46))، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/76623/fa

    Vancouver: کپی

    مختاری مختار، شریفی اسفندیار، سبزواری فرد اسما. بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1386؛12(4 (مسلسل 46)):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/76623/fa

    IEEE: کپی

    مختار مختاری، اسفندیار شریفی، و اسما سبزواری فرد، “بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 12، no. 4 (مسلسل 46)، pp. 8–15، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/76623/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button