مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

303
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره هسته انگور بر شاخص های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 پیش زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی ازجمله عوامل خطری است که موجب ایجاد و تشدید عوارض قلبی عروقی می گردد. جهت اصلاح و کاهش هیپرلیپیدمی رژیم های غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر عصاره هسته انگور بر شاخص های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به چربی خون صورت گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور با طرح قبل و بعد بود که در آن 88 بیمار مبتلا به چربی خون مرزی با نمونه گیری بلوک بندی طبقه ای ازنظر سن, جنس, شاخص های چربی خون در زمان مراجعه همسان و به طور تصادفی در یکی از دو گروه مداخله (2 کپسول 100 میلی گرمی حاوی عصاره هسته انگور) یا گروه کنترل (2 کپسول دارونما) قرار گرفتند و به مدت شش هفته مصرف دارو یا دارونما را ادامه دادند. جهت بررسی تاثیر رژیم غذایی بر متغیرهای مورداندازه گیری, سه روز متوالی قبل از شروع مصرف مکمل و دو روز متوالی در پایان آن پرسشنامه 24 ساعته یاد آمد خوراک توسط نمونه ها تکمیل شد. قبل و بعد از مداخله شاخص های چربی خون و فشارخون موردبررسی قرار گرفت.یافته ها: باوجود آموزش رژیم غذایی قبل از مداخله, تغییری در وضعیت تغذیه ای دو گروه مشاهده نشد. در گروه مداخله به طور معنی داری, میزان LDL اکسیدشده کاهش و HDL افزایش یافته بود (p>0.05). باوجود کاهش معنی دار در مقادیر کلسترول گروه مداخله, این مقادیر در مقایسه بین گروهی معنی دار نبود. همچنین تغییر معنی داری در فشارخون دو گروه مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به اثرات خوب عصاره هسته انگور در کاهش LDL اکسیدشده و افزایش HDL می توان پیشنهاد داد از این ماده در درمان بیماران هیپرلیپیدمیک به عنوان یک عامل کمکی استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی پور، فاطمه، و چراغی پور، جواد. (1395). تاثیر عصاره هسته انگور بر شاخص های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، 14(1 (پی در پی 78))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/190955/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی پور فاطمه، چراغی پور جواد. تاثیر عصاره هسته انگور بر شاخص های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه[Internet]. 1395؛14(1 (پی در پی 78)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/190955/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه محمدی پور، و جواد چراغی پور، “تاثیر عصاره هسته انگور بر شاخص های چربی و شدت فشارخون بیماران مبتلا به افزایش چربی خون: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور،” مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، vol. 14، no. 1 (پی در پی 78)، pp. 1–9، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/190955/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button