مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سطح سرمی هموسیستئین و مالون دی آلدهید در بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 مقدمه و هدف: دیابت یکی از علت های مرگ و میر در جهان است و حدود 2.5 تا 3 درصد مردم جهان به این بیماری مبتلا هستند. عوارض ناشی از آترواسکلروز در افراد دیابتی 3 تا 7 برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی است. استرس اکسیداتیو نقش مهمی در ایجاد این عوارض دارد و همچنین نتایج مطالعات نشان داده اند که 10 درصد خطرات بیماری های عروق کرونر را می توان به بالا بودن سطح هموسیستئین پلاسما نسبت داد. در برخی از مطالعات گزارش شده است که مصرف اسید چرب امگاـ3 در معالجه تعدادی از بیماری ها از جمله دیابت نقش دارند, لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر اسیدهای چرب امگاـ3 بر سطح سرمی هموسیستئین و مالون دی آلدهید در بیماران دیابتی نوع 2 انجام گرفت.مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور بر روی 81 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو از میان بیماران مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران است که در تهران در سال 1385 انجام گرفت. افراد به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده امگاـ3 (41 نفر) و یا دریافت کننده دارونما (40 نفر) تقسیم شده و به مدت 8 هفته این مکمل ها را مصرف کردند. نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم جمع آوری شد. اندازه گیری مالون دی آلدهید جهت بررسی پراکسیداسیون چربی ها از روش تیوباربیتوریک اسید انجام شد و اندازه گیری هموسیستئین به روش آنزیماتیک سایکلینگ با دستگاه اتوآنالایزر هیتاچی انجام گرفت. آنالیز دریافت مواد مغذی با استفاده از نرم افزار FPII انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های توصیفی و آزمون های آماری تی زوجی و مستقل آنالیز گردید.یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن, طول مدت ابتلا به دیابت, نمایه توده بدن و دریافت های غذایی در دو گروه تفاوت آماری معنی داری را نشان ندادند. مقدار مالون دی آلدهید در گروه مداخله پس از انجام مداخله کاهش یافت که تفاوت آماری معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد, اما کاهش سطح هموسیستئین در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل, از نظر آماری معنی دار بود (p=0.0001).نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان داد که دریافت مقدار 3 گرم  امگاـ3 به صورت روزانه و به مدت 2 ماه موجب کاهش سطح هموسیستئین سرم خواهد شد, اما روی پراکسیداسیون لیپیدی تاثیر آماری معنی داری ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالی، محمود، پویا، شبنم، جزایری، سیدابوالقاسم، اشراقیان، محمدرضا، رجب، اسداله، چمری، مریم، فاتحی، فریبا، و زارعی، مریم. (1386). تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سطح سرمی هموسیستئین و مالون دی آلدهید در بیماران دیابتی نوع 2. ارمغان دانش، 12(4 (پی در پی 48))، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/77848/fa

    Vancouver: کپی

    جلالی محمود، پویا شبنم، جزایری سیدابوالقاسم، اشراقیان محمدرضا، رجب اسداله، چمری مریم، فاتحی فریبا، زارعی مریم. تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سطح سرمی هموسیستئین و مالون دی آلدهید در بیماران دیابتی نوع 2. ارمغان دانش[Internet]. 1386؛12(4 (پی در پی 48)):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/77848/fa

    IEEE: کپی

    محمود جلالی، شبنم پویا، سیدابوالقاسم جزایری، محمدرضا اشراقیان، اسداله رجب، مریم چمری، فریبا فاتحی، و مریم زارعی، “تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سطح سرمی هموسیستئین و مالون دی آلدهید در بیماران دیابتی نوع 2،” ارمغان دانش، vol. 12، no. 4 (پی در پی 48)، pp. 45–53، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button