مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3 بر غلظت CRP ،TNF-α و IL-2 در بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 81

چکیده

 زمینه و هدف: اسیدهای چرب امگا- 3 از طریق ساز و کارهای خاصی می توانند التهاب را کاهش دهند. در این مطالعه تاثیر مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3 بر غلظت CRP, TNF-a و اینترلوکین- 2 در سرم بیماران دیابتی نوع 2 بررسی گردید.روش کار: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت. افراد به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده امگا- 3 (2714 میلی گرم: 1548 میلی گرم EPA, 828 میلی گرم DHA و 338 میلی گرم سایر انواع اسیدهای چرب امگا- 3) و دریافت کننده دارونما (قرص روغن آفتابگردان: 2100 میلی گرم) تقسیم شدند و به مدت 8 هفته این مکمل ها را مصرف نمودند.نتایج: TNF-a در گروه امگا- 3 در مقایسه با گروه دارونما, پس از انجام مطالعه به شکل معنی داری کاهش یافت (p<0.01). IL-2 نیز در پایان مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد با کاهش معنی داری روبرو گشت (p<0.001). میان دو گروه امگا- 3 و دارونما, چه در ابتدا و چه در انتهای کارآزمایی بالینی, در خصوص CRP تفاوت معنی داری وجود نداشت.نتیجه گیری: با توجه به کاهش دو بیومارکر التهابی IL-2 و TNF-a در نتیجه مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3, استفاده از این مکمل ها یا از منابع غذایی سرشار از اسیدهای چرب مزبور از قبیل انواع ماهی ها جهت کاهش التهاب ناشی از دیابت توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملک شاهی مقدم، علی، ساعدی صومعه علیا، احمد، جلالی، محمود، و سجودی، فرشته. (1390). اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3 بر غلظت CRP ,TNF-α و IL-2 در بیماران دیابتی نوع 2. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 9(3)، 73-81. SID. https://sid.ir/paper/84878/fa

    Vancouver: کپی

    ملک شاهی مقدم علی، ساعدی صومعه علیا احمد، جلالی محمود، سجودی فرشته. اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3 بر غلظت CRP ,TNF-α و IL-2 در بیماران دیابتی نوع 2. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1390؛9(3):73-81. Available from: https://sid.ir/paper/84878/fa

    IEEE: کپی

    علی ملک شاهی مقدم، احمد ساعدی صومعه علیا، محمود جلالی، و فرشته سجودی، “اثرات مکمل یاری اسیدهای چرب امگا- 3 بر غلظت CRP ,TNF-α و IL-2 در بیماران دیابتی نوع 2،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 9، no. 3، pp. 73–81، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button