مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

719
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روند حمایت تغذیه ای در بیماران دچار آسیب سر بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی اعصاب

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و هدف: حمایت تغذیه ای فرایندی حیاتی برای بیماران دچار ترومای سر است. هدف این مطالعه بررسی عملکرد روزانه تغذیه از راه روده و ورید در بیماران دچار آسیب سر بستری در بخش ICU جراحی اعصاب بیمارستان پورسینا رشت بود.روش بررسی: این مطالعه توصیفی مقطعی روی 115 بیمار دچار آسیب سر بستری در بخش ICU جراحی اعصاب بیمارستان پورسینا رشت طی سال 1384 که حداقل 48 ساعت تغذیه از راه روده می گرفتند, انجام شد. اطلاعات تغذیه ای شامل شمار بیمارانی که تغذیه از راه روده می گرفتند, زمان آغاز حمایت تغذیه ای و مقدار شروع تغذیه از راه روده بود. پیامدهای کلینیکی شامل مدت زمان بستری در بخش ICU و بیمارستان, تعداد روزهای وابستگی به تغذیه مکانیکی و میزان مرگ و میر بیماران بود. داده ها به صورت درصد و یا انحراف معیار ± میانگین نشان داده شد. آزمون تی زوج برای آنالیز و مقایسه انرژی و درشت مغذی های دریافتی و مورد نیاز بیماران استفاده شد.یافته ها: میانگین سنی بیماران 41.22±5.7 بود. 84 درصد بیماران تغذیه از راه روده داشتند. زمان و مقدار شروع تغذیه از راه روده به ترتیب 4.6±1 روز و 52.79±27.83 میلی لیتر در ساعت بود. مدت زمان وابستگی به تهویه مکانیکی 12±13.4 روز, مدت زمان بستری در 18.96±18.3 ICU روز, مدت زمان بستری در بیمارستان 24.47±19.84 روز بود. میزان مرگ و میر در 6 ماه 48 درصد بود. میزان انرژی, درشت مغذی های دریافتی کربوهیدرات, چربی و پروتئین بیماران در مقایسه با میزان مورد نیاز تفاوت های مشخص آماری داشت (P<0.05).نتیجه گیری:  فرایند اجرای حمایت تغذیه ای در بیماران دچار آسیب سر نامطلوب می باشد. پیامدهای کلینیکی می بایست با اجرای پروتکل های استاندارد در بخش ICU بهبود یابد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسف زاده چابک، شاهرخ، شب بیدار، سکینه، دهنادی مقدم، انوش، و احمدی دافچاهی، معصومه. (1386). روند حمایت تغذیه ای در بیماران دچار آسیب سر بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی اعصاب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 9(3 (پی در پی 23))، 53-58. SID. https://sid.ir/paper/78922/fa

    Vancouver: کپی

    یوسف زاده چابک شاهرخ، شب بیدار سکینه، دهنادی مقدم انوش، احمدی دافچاهی معصومه. روند حمایت تغذیه ای در بیماران دچار آسیب سر بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی اعصاب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1386؛9(3 (پی در پی 23)):53-58. Available from: https://sid.ir/paper/78922/fa

    IEEE: کپی

    شاهرخ یوسف زاده چابک، سکینه شب بیدار، انوش دهنادی مقدم، و معصومه احمدی دافچاهی، “روند حمایت تغذیه ای در بیماران دچار آسیب سر بستری در بخش مراقبت های ویژه جراحی اعصاب،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 9، no. 3 (پی در پی 23)، pp. 53–58، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/78922/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button