مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی های ماکروسکوپی کولون

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 54

چکیده

 زمینه و هدف: افزایش مشکل چاقی و اضافه وزن در سه دهه اخیر بیانگر اثرگذاری شدید عوامل محیطی بوده و چربی ها از مهم ترین منابع غذایی انسان به شمار می روند که دریافت بیش از حد آن ها از جمله ابتدایی ترین دلایل چاقی است. از بین اجزای رژیم غذایی, اسیدهای چرب غیراشباع بیشترین رابطه را با چاقی دارا هستند. این مطالعه به منظور تعیین اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع (Poly Unsaturated Fatty Acid: PUFA) بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی های ماکروسکوپی کولون انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 24 سر خرگوش ماده نژاد آلبینو به دو گروه تجربی (سه زیرگروه کوتاه مدت, میان مدت و بلندمدت) و کنترل (سه زیرگروه) تقسیم شدند. گروه های تجربی تحت رژیم غذایی حاوی روغن ذرت قرار گرفتند. تمامی حیوانات در انتهای ماه های اول, دوم و سوم توزین و پس از بیهوشی تشریح و از کولون آنها نمونه برداری شد. هر نمونه از لحاظ خصوصیات ماکروسکوپیک (شکل و نظم هاستروسیون های موجود در بین تنیاکولی ها) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: افزایش وزن حیوانات گروه های مختلف تجربی در مقایسه با گروه های شاهد در اثر مصرف طولانی مدت روغن ذرت به صورت طبیعی بود؛ اما نظم هاستروسیون های موجود در بخش های مختلف کولون از بین رفته بود.نتیجه گیری: رژیم غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع اثری بر تغییرات وزن حیوانات نداشت و فقط باعث هاستروسیون های نامنظم با جدار نازک در لایه عضلانی کولون گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موثقی، شبنم، محکی زاده، سیمین، و نوری موگهی، سیدمحمدحسین. (1394). اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی های ماکروسکوپی کولون. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 17(4 (پی در پی 56))، 49-54. SID. https://sid.ir/paper/79207/fa

    Vancouver: کپی

    موثقی شبنم، محکی زاده سیمین، نوری موگهی سیدمحمدحسین. اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی های ماکروسکوپی کولون. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1394؛17(4 (پی در پی 56)):49-54. Available from: https://sid.ir/paper/79207/fa

    IEEE: کپی

    شبنم موثقی، سیمین محکی زاده، و سیدمحمدحسین نوری موگهی، “اثر جیره غذایی حاوی اسیدهای چرب پلی غیراشباع بر تغییرات وزن خرگوش و ویژگی های ماکروسکوپی کولون،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 17، no. 4 (پی در پی 56)، pp. 49–54، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button