Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,100
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 78

چکیده

 مقدمه: دیابت از بیماری های شایع می باشد که جهت درمان و کنترل آن, روش های درمانی مختلفی مانند استفاده از داروهای طبیعی و یا اصلاح شیوه زندگی به بیماران توصیه می شود. از آن جا که استفاده از داروهای گیاهی نسبت به بسیاری از داروهای شیمیایی از عوارض کمتری برخوردارند, این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره دارچین بر میزان قند خون, انسولین و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام گردید.مواد و روش ها: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ انجام شد. نمونه ها طور تصادفی به 4 گروه شامل کنترل غیردیابتی, کنترل دیابتی و 2 دسته تجربی دریافت کننده دوز 60mg/kg عصاره دارچین به مدت 3 و 6 هفته تقسیم شدند. در پایان با خون گیری از قلب حیوانات میزان قند و انسولین, اندازه گیری و با استفاده از اسکور HOMA مقاومت انسولینی مشخص گردید. نرمال بودن توزیع داده ها از طریق آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آنالیز نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و با کمک آزمون های ANOVA و توکی انجام گرفت. در نهایت 0.05≥P از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که در گروه های دریافت کننده عصاره دارچین شاخص های قندی و انسولینی به طور معناداری اصلاح گردید (P<0.05). بحث و نتیجه گیری: دارچین احتمالا با داشتن ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی از طریق افزایش برداشت گلوکز توسط سلول های مختلف بدن و با کاهش سطح استرس اکسیداتیو باعث اصلاح شاخص های قندی و انسولینی خون شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدابراهیم، شجاعی، سیده طاهره، و حسینی، سیدعلی. (1393). اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. یافته، 16(4 (پیاپی 62))، 70-78. SID. https://sid.ir/paper/79792/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدابراهیم، شجاعی سیده طاهره، حسینی سیدعلی. اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. یافته[Internet]. 1393؛16(4 (پیاپی 62)):70-78. Available from: https://sid.ir/paper/79792/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم حسینی، سیده طاهره شجاعی، و سیدعلی حسینی، “اثر دارچین بر شاخص های قندی و مقاومت به انسولین در موش های صحرایی نر بالغ دیابتی شده با استرپتوزوتوسین،” یافته، vol. 16، no. 4 (پیاپی 62)، pp. 70–78، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79792/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا