Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

966
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی الگوهای غذایی غالب در نوجوانان شهر کرج

صفحات

 صفحه شروع 106 | صفحه پایان 114

چکیده

 مقدمه: یکی از نگرانی ها در مورد سلامت عمومی عادات غذا خوردن نوجوانان است, زیرا ارتباط مستقیم بین رژیم غذایی ناکافی در این مرحله و بروز چاقی و دیگر بیماری های مزمن در بزرگسالی وجود دارد. شناسایی الگوهای غذایی می تواند به عنوان یک عامل پیش آگهی در ارتباط میان رژیم غذایی و خطر بیماری های مزمن استفاده شود. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقطعی می باشد که بر روی 140 نوجوان سالم 19-13 ساله در مدارس راهنمایی و دبیرستان شهر کرج انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از 5 منطقه شهر کرج انتخاب شد. برای ارزیابی غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک معتبر استفاده شد. اقلام غذایی در 25 گروه غذایی بر اساس شباهت طبقه بندی شدند.یافته ها: با روش تحلیل عاملی سه الگوی غذایی بدست آمد که 30.25 درصد از کل واریانس مصرف را توجیه می کردند. الگوی اول (شبه مدیترانه ای) که در آن مغزها, میوه ها و سبزیجات و ماهی, طیور, زیتون, شیرینی جات و ترشی جات مصرف بالایی داشتند. الگوی دوم (ناسالم) با مصرف بالای سس مایونز, غلات تصفیه شده, سیب زمینی آب پز, گوشت قرمز یا فراوری شده, لبنیات پرچرب و گوشت احشاء مشخص شد. الگوی سوم (سنتی) با مصرف بالای چربی های جامد, لبنیات کم چرب, حبوبات و غلات کامل تعیین شد. بحث و نتیجه گیری: الگوی شبه مدیترانه ای با 14.14 درصد بیشترین درصد واریانس را به خود تخصیص داده بود. با شناسایی این الگوهای می توان گام های آموزشی مناسبی در جهت ترویج تغذیه مناسب برداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، اصغری جعفرآبادی، محمد، و باقرزاده، فرزانه. (1394). شناسایی الگوهای غذایی غالب در نوجوانان شهر کرج. یافته، 17(3 (پیاپی 65))، 106-114. SID. https://sid.ir/paper/79973/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، اصغری جعفرآبادی محمد، باقرزاده فرزانه. شناسایی الگوهای غذایی غالب در نوجوانان شهر کرج. یافته[Internet]. 1394؛17(3 (پیاپی 65)):106-114. Available from: https://sid.ir/paper/79973/fa

    IEEE: کپی

    مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، محمد اصغری جعفرآبادی، و فرزانه باقرزاده، “شناسایی الگوهای غذایی غالب در نوجوانان شهر کرج،” یافته، vol. 17، no. 3 (پیاپی 65)، pp. 106–114، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/79973/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا