مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

835
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از روش قلمه گیری برای برداشتن بیماری های باکتریایی ساق سیاه و پژمردگی باکتریایی در سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 60

چکیده

 در این پژوهش در سال های 1379 و 1380 اثرهای به کارگیری قلمه انتهایی ساقه سیب زمینی در برداشتن عوامل بیماریزای بیماری های ساق سیاه و پژمردگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. درصد ریشه زایی, میزان تولید ریز ژوخه (ریز غده) و نیز درصد موفقیت در کاهش و یا برداشتن عوامل بیماریزای باکتریایی مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا ژوخه هایی از چهار رقم ’مارفونا‘, ’آگریا‘, ’دراگا‘ و ’کنکورد‘ گزیده شده و پس از این که آزمون سلامت آن ها تآیید شد با تعلیق باکتری های عوامل بیماری های یاد شده مایه زنی شده و کشت گردیدند. آزمایش به صورت فاکتوریل با طرح پایه به طور کامل تصادفی انجام شد. شاخص های مورد بررسی شامل رقم در چهار سطح و عامل بیماریزای باکتریایی در سه سطح (دو سطح بیماریزایی باکتری ها و تیمار شاهد) بود. پس از این که ارتفاع گیاهان به 30 تا 40 سانتی متر رسید قلمه های انتهایی تهیه شده و در محیط کشت پرلایت, درصد ریشه زایی آن ها اندازه گیری شد. پس از پایان دوران رشد و نمو قلمه ها, ریزژوخه های به دست آمده شمارش گردید. در مراحل مختلف از رشد قلمه ها و نیز از ریز ژوخه های به دست آمده نمونه گیری شد بر اساس آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی استاندارد باکتری شناسی , میزان آلودگی باکتریایی هر رقم تعیین شد. نتایج نشان داد که تفاوت در میانگین درصد ریشه زایی قلمه ها در تیمارهای مورد بررسی معنی دار و از نظر تعداد ریزژوخه های به دست آمده تنها در رقم های مورد آزمایش تفاوت معنی دار مشاهده شد. نتایج آزمایش های باکتریولوژیکی نشان داد که با نمونه گیری های انجام شد از قسمت های مختلف ساقه و ریزژوخه ها و انجام آزمون های مربوطه در هیچ یک از ریزژوخه های به دست آمده آلودگی به باکتری های مورد نظر مشاهده نگردید. به بیانی دیگر, استفاده از قلمه های سر شاخه برای برداشتن دو بیماری مورد بررسی موثر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پرویزی، خسرو، و باقری، عزیز. (1384). استفاده از روش قلمه گیری برای برداشتن بیماری های باکتریایی ساق سیاه و پژمردگی باکتریایی در سیب‌زمینی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 6(1)، 59-60. SID. https://sid.ir/paper/80691/fa

    Vancouver: کپی

    پرویزی خسرو، باقری عزیز. استفاده از روش قلمه گیری برای برداشتن بیماری های باکتریایی ساق سیاه و پژمردگی باکتریایی در سیب‌زمینی. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1384؛6(1):59-60. Available from: https://sid.ir/paper/80691/fa

    IEEE: کپی

    خسرو پرویزی، و عزیز باقری، “استفاده از روش قلمه گیری برای برداشتن بیماری های باکتریایی ساق سیاه و پژمردگی باکتریایی در سیب‌زمینی،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 6، no. 1، pp. 59–60، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button