مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,841
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دو اقلیم متفاوت بهبهان و کرج بر سوخ دهی و ویژگی های کمی و کیفی شش توده پیاز (.Allium cepa L) بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 192

چکیده

پیاز یکی از مهم ترین سبزی های بومی ایران می باشد. برخلاف این که برای بیشتر رقم های دنیا آستانه طول روز و دمای تجمعی برای تشکیل سوخ به طور کامل تعیین شده است اما تاکنون پژوهشی در این مورد در کشور ما انجام نشده است. به این منظور پژوهشی در رقم های «سفید بهبهان», قرمز ایرانشهر», »کمره ای خمین», «درچه اصفهان», «قرمز آذرشهر» و «سفید قم» در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به مدت یک سال (1386ـ 1385) در دو منطقه بهبهان و کرج اجرا شد. در این پژوهش سازگاری رقم ها در دو منطقه گفته شده و تاثیر شرایط اقلیمی متفاوت بر عملکرد و ویژگی های کمی و کیفی رقم ها مورد بررسی نیز مطالعه گردید. در بهبهان بذرها در اوایل آبان ماه در خزانه کشت و در اوایل بهمن ماه نشاءها به زمین اصلی منتقل شدند. تاریخ کاشت بذرها در کرج اواسط اسفند و انتقال نشاءها به زمین اصلی در اواخر اردیبهشت صورت گرفت. تاریخ سوخ دهی به کمک روش نسبت سوخ دهی و مجموع تجمعی دما تخمین زده شد. آستانه طول روز برای سوخ دهی در این رقم ها از 12 ساعت و 7 دقیقه تا 14 ساعت و 11 دقیقه و دمای تجمعی از 886 تا 2018 درجه روز رشد تعیین گردید. در بهبهان در رقم «سفید قم» به علت نبود کمینه طول روز مورد نیاز برای سوخ دهی, سوخ تشکیل نگردید. بر اساس نتایج این پژوهش رقم های «سفید بهبهان», «قرمز ایرانشهر», «کمره ای خمین» و «در چه اصفهان» برای منطقه بهبهان و رقم های «سفید قم», «قرمز آذرشهر», «کمره ای خمین» و «درچه اصفهان» برای منطقه کرج مناسب دانسته شد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دارابی، عبدالستار، بابالار، مصباح، کاشی، عبدالکریم، و خدادادی، محسن. (1387). اثر دو اقلیم متفاوت بهبهان و کرج بر سوخ دهی و ویژگی های کمی و کیفی شش توده پیاز (.Allium cepa L) بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 9(3)، 177-192. SID. https://sid.ir/paper/80841/fa

Vancouver: کپی

دارابی عبدالستار، بابالار مصباح، کاشی عبدالکریم، خدادادی محسن. اثر دو اقلیم متفاوت بهبهان و کرج بر سوخ دهی و ویژگی های کمی و کیفی شش توده پیاز (.Allium cepa L) بومی ایران. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1387؛9(3):177-192. Available from: https://sid.ir/paper/80841/fa

IEEE: کپی

عبدالستار دارابی، مصباح بابالار، عبدالکریم کاشی، و محسن خدادادی، “اثر دو اقلیم متفاوت بهبهان و کرج بر سوخ دهی و ویژگی های کمی و کیفی شش توده پیاز (.Allium cepa L) بومی ایران،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 177–192، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80841/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button