Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,070
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضد میکروبی، رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس آویشن دنایی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 47

چکیده

 هدف: با وجود اثر سمی برخی از روغن های اسانسی, استفاده آن ها تحت کنترل نیست. با توجه به گسترش مصرف فرآورده های گیاهی, ابعاد مختلف زیست شناختی اسانس آویشن دنایی برای اولین بار گزارش می شود.مواد و روش ها: فعالیت ضد باکتریایی با دو روش انتشار و رقت, رادیکال زدایی نیتریک اکساید با روش مارکوکسی و همکاران و سمیت سلولی با روش احیا دی متیل تیازولیل دی فنیل تترازولیوم بروماید به وسیله اسانس های آویشن دنایی و تجاری و ترکیب شیمیایی اصلی آن ها, تیمول, بررسی و مقایسه شد.نتایج: نمای حساسیتی میکروارگانیسم ها براساس حساس ترین به مقاوم ترین سودوموناس آئروژینوزا<استافیلوکوکوس اورئوس<اشریشیا کولی<کاندیدا آلبیکنس و کم ترین غلظت مهار کنندگی و کشندگی  10-0.04میلی گرم در هر میلی لیتر بود. رادیکال زدایی نیتریک اکساید وابسته به دوز با IC50 برابر 5, 75 و 863 میکروگرم و فنل کل معادل 6.79±644.07, 2.55±16.94 و 2.31±10.33 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی گرم نمونه به ترتیب در اسانس آویشن دنایی, اسانس تجاری و تیمول تعیین شد. سمیت سلولی آن ها بر سلول های طبیعی انسان به صورت 50 درصد غلظت ممانعت (IC50) به ترتیب 1455, 12.10 و 2867 میکروگرم و در خصوص سلول های سرطانی به ترتیب 4.95, 3.61 و 1730 میکروگرم بود.نتیجه گیری: آویشن با خاصیت خوب ضد میکروبی, می تواند در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی نیتروژن واکنش گر نیز موثر بوده و به عنوان یک آنتی اکسیدان خوب مستقیما NO و O2- را بزداید. تاثیر کشندگی غلظت کم اسانس بر سلول های سرطانی بدون تاثیر منفی بر سلول های طبیعی نویدبخش امکان استفاده در مبارزه با سلول های سرطانی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، سروری زنجانی، رحیم، سفیدکن، فاطمه، تقی زاده، مسعود، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1390). فعالیت ضد میکروبی, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس آویشن دنایی. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، 14(1)، 37-47. SID. https://sid.ir/paper/81114/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سروری زنجانی رحیم، سفیدکن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش علیپورآستانه شکیبا. فعالیت ضد میکروبی, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس آویشن دنایی. پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)[Internet]. 1390؛14(1):37-47. Available from: https://sid.ir/paper/81114/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، رحیم سروری زنجانی، فاطمه سفیدکن، مسعود تقی زاده، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “فعالیت ضد میکروبی, رادیکال زدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس آویشن دنایی،” پژوهش های آسیب شناسی زیستی (علوم پزشکی مدرس)، vol. 14، no. 1، pp. 37–47، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81114/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا