مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

853
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خواص چلا تینگ یون آهن، رادیکال زدایی و ضد تیروسینازی اسانس آویشن دنایی با آویشن تجاری و تیمول

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 زمینه و هدف: استفاده از گیاهان به عنوان آنتی اکسیدان در فرآوری های غذایی, امیدی برای جایگزینی آنتی اکسیدان های سنتتیک است. در این تحقیق برخی جنبه های بیولوژیک اسانس های آویشن دنایی, آویشن تجاری و تیمول که تاکنون مورد مطالعه و بررسی قرار نگرفته, بررسی و مقایسه گردید. روش بررسی: فعالیت چلا تینگ یون آهن با اضافه کردن اسید سولفوریک رقیق و فروزین به اسانس با جذب نوری سنجیده شد. خواص آنتی اکسیدانی با بتا کاروتین زدایی و بازدارندگی دیفنیل پیکریل هیدرازیل, قدرت احیا فریک با استفاده از FeCl 3, رادیکال زدایی سوپر اکساید با استفاده از زنتاین اکسیداز و ثبت جذب نوری و خاصیت ضد تیروسینازی با روش دوپاکروم و L-DOPA به عنوان سوبسترا سنجیده شد. یافته ها: قدرت چلا تینگ یون فروس اسانس آویشن دنایی وابسته به دوز و فعالیت رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی آن بیشتر از اسانس تجاری بود. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به وسیله اسانس آویشن دنایی قوی و توسط اسانس تجاری و تیمول تقریبا یکسان بود. در صد بازدارندگی دیفنیل پیکریل هیدرازیل به وسیله اسانس آویشن دنایی قوی و بیشتر از ترولوکس, بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن و آنیسول بود. آویشن دنایی قدرت احیای فریک بیشتری داشت. فنل کل اسانس ها و مقدار IC 50برای فعالیت ضد تیروسینازی تعیین شد. نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده ارزش غذایی این گونه گیاهان در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی واکنش گر بوده, آویشن می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان خوب عمل کند. مطالعه خواص بیولوژیک اسانس آویشن دنایی نشان می دهد که قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنعت غذا و دارو دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداش پور، مهدی، رسولی، ایرج، سفیدکن، فاطمه، تقی زاده، مسعود، و درویش علیپورآستانه، شکیبا. (1390). مقایسه خواص چلا تینگ یون آهن, رادیکال زدایی و ضد تیروسینازی اسانس آویشن دنایی با آویشن تجاری و تیمول. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 19(77)، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/61093/fa

    Vancouver: کپی

    داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، تقی زاده مسعود، درویش علیپورآستانه شکیبا. مقایسه خواص چلا تینگ یون آهن, رادیکال زدایی و ضد تیروسینازی اسانس آویشن دنایی با آویشن تجاری و تیمول. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1390؛19(77):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/61093/fa

    IEEE: کپی

    مهدی داداش پور، ایرج رسولی، فاطمه سفیدکن، مسعود تقی زاده، و شکیبا درویش علیپورآستانه، “مقایسه خواص چلا تینگ یون آهن, رادیکال زدایی و ضد تیروسینازی اسانس آویشن دنایی با آویشن تجاری و تیمول،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 19، no. 77، pp. 41–52، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61093/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button