مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,018
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس و عصاره های مختلف گیاه کاه مکی (.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor) از استان سیستان و بلوچستان

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 111

چکیده

 اهداف: در این پژوهش فعالیت های ضدمیکروبی, آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس و عصاره های گیاه دارویی کاه مکی (.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor), رشد یافته در استان سیستان و بلوچستان بررسی شده است.مواد و روش ها: جهت بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی شامل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی کل موجود در سه عصاره (متانولی, اتانولی و آبی) و اسانس, به ترتیب, روش های معرف فولین-سیوکالتیو, روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم و GC-MS و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف به دو روش DPPH و FRAP و فعالیت ضدمیکروبی ترکیبات موجود در اسانس و عصاره ها علیه سه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیاکلی و دو قارچ آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس به دو روش انتشار از چاهک و حداقل غلظت مهارکننده رشد میکروب (MIC) استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان دادند که عصاره متانولی دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی و در مقابل, عصاره آبی دارای حداقل میزان این ترکیبات و فعالیت بوده است. در بررسی ترکیبات موجود در اسانس, سه ترکیب پیپریتون (82.95%), کارن (2.493%) و لیمونن (1.086%) از عمده ترین ترکیبات بودند. بررسی نتایج حاصل از اثرات ضدمیکروبی نشان دادند که اسانس و عصاره ها اثر مهارکنندگی قابل ملاحظه ای بر روی همه باکتری ها و قارچ های مورد استفاده نشان دادند بطوریکه این اثر کاملا وابسته به غلظت بوده است.نتیجه گیری: بطورکلی این مطالعه نشان داد که این گیاه می تواند کاندیدای خوبی جهت درمان بیماری های ناشی از استرس های اکسیداتیوی و بیماری های ناشی از میکروب های بیماری زا قرار گیرد. همچنین با توجه به قدرت بالای این گیاه در ازبین بردن عوامل بیماری زا, می تواند جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک ها باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزیان شرمه، امید، طاهری زاده، مژگان، ولی زاده، محرم، و زابلی، علیرضا. (1397). بررسی فعالیت های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس و عصاره های مختلف گیاه کاه مکی (.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor) از استان سیستان و بلوچستان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 25(2 )، 99-111. SID. https://sid.ir/paper/81785/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزیان شرمه امید، طاهری زاده مژگان، ولی زاده محرم، زابلی علیرضا. بررسی فعالیت های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس و عصاره های مختلف گیاه کاه مکی (.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor) از استان سیستان و بلوچستان. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1397؛25(2 ):99-111. Available from: https://sid.ir/paper/81785/fa

    IEEE: کپی

    امید عزیزیان شرمه، مژگان طاهری زاده، محرم ولی زاده، و علیرضا زابلی، “بررسی فعالیت های ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی و ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس و عصاره های مختلف گیاه کاه مکی (.Cymbopogon olivieri (Boiss.) Bor) از استان سیستان و بلوچستان،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 25، no. 2 ، pp. 99–111، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button