مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین ها و آپوپروتئین های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 سابقه و هدف: آترواسکلرورز یکی از مهم ترین علل مرگ در بیماران دیابتی است. اسیدهای چرب امگا-3 سطوح تری گلیسرید را کاهش می دهند اما نگرانی هایی در مورد افزایش سطوح LDL-C و ApoB ایجاد شده است. هدف این مطالعه تعیین اثر اسیدچرب امگا-3 بر لیپوپروتئین ها, ApoB و ApoA سرم در بیماران دیابتی است.مواد و روش ها: در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی کنترل شده, 81 بیمار دیابتی نوع 2 (41 نفر در گروه مداخله و 40 نفر در گروه شاهد) به مدت دو ماه روزانه 3 کپسول دریافت می کردند. مکمل امگا-3 در مجموع حاوی 2714 گرم امگا-3 و دارونما حاوی 2100 میلی گرم روغن آفتابگردان بود. داده های مصرف مواد مغذی با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک؛ قد, وزن و نمونه خون ناشتا برای اندازه گیری پروفایل لیپیدی, در ابتدا و انتهای مطالعه جمع آوری شد. تفاوت بین دو گروه با استفاده از آزمون t مستقل و تفاوت در گروه های مطالعه با آزمون t جفتی بررسی شد.یافته ها: میانگین سن, وزن, نمایه توده بدن, دریافت خوراکی انرژی و مواد مغذی, داروهای مصرفی و متغیرهای بیوشیمایی در ابتدای مطالعه بین دو گروه از نظر آماری متفاوت نبود. همچنین, تفاوت معنی داری در نمایه توده بدن و دریافت انرژی و مواد مغذی قبل و بعد مداخله در هیچ گروهی مشاهده نشد. مصرف کپسول اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش معنی داری در ApoB, تری گلیسرید و نسبت TG:HDL_C سرمی در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد شد (p<0.001). متغیرهای دیگر تغییر معنی داری نداشتند.نتیجه گیری: مصرف مکمل اسید چرب امگا-3 به مدت دو ماه می تواند منجر به کاهش ApoB, تری گلیسرید و نسبت TG:HDL-C در بیماران دیابتی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تورنگ، فاطمه، پویا، شبنم، جلالی، محمود، جزایری، سیدابوالقاسم، و ابراهیم پور کوجان، ثریا. (1393). اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین ها و آپوپروتئین های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/121267/fa

    Vancouver: کپی

    تورنگ فاطمه، پویا شبنم، جلالی محمود، جزایری سیدابوالقاسم، ابراهیم پور کوجان ثریا. اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین ها و آپوپروتئین های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/121267/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه تورنگ، شبنم پویا، محمود جلالی، سیدابوالقاسم جزایری، و ثریا ابراهیم پور کوجان، “اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین ها و آپوپروتئین های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 11–17، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا