مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,013
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تاثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 23

چکیده

 مقدمه : تغذیه مناسب و متنوع یکی از اساسی ترین پایه های سلامتی را به خوداختصاص میدهد. با توجه به تعداد زیاد دانش آموزان در کشور ما (حدود 5/18میلیون نفر) و بالطبع تعداد زیاد مدارس ضرورت توجه به تغذیه در مدارس بیشترمی شود. هدف از این تحقیق کنترل وضعیت بهداشتی فروشگاههای مواد غذایی مدارس شهر اصفهان در ســال 83-1382 و نیز انجام یک مداخله آموزشی بر روی متصدیان فروشگاههای مذکور و بررسی تاثیر آن در بهبود شرایط قابل تغییر بوده است . مواد و روشها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی مقطعی نیمه تجربی بود. ازمیان 5673 مدرسه کل شهر اصفهان تعداد 310 مدرسه به روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از چک لیست که در سه قسمت بهداشت فردی فروشنده, بهداشت محیط فروشگاه, بهداشت مواد غذایی تنظیم شده بود, توسط پرسشگران تعلیم دیده بصورت مشاهده ای تکمیل شد. مداخله آموزشی در مواردی که توسط آموزش قابل تغییر بود صورت گرفت . پس از گذشت 4 ماه از انجام مداخله آموزشی مجددا وضعیت بهداشتی مدارس بررسی و با قبل از آموزش مقایسه شد اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.یافته های پژوهش: بطورکلی 5/46% مدارس از نظر بهداشت فردی , 5/34% مدارس از نظر بهداشت محیط فروشگاه وضعیت نامناسب داشتند. 9/3% مدارس ازنظر بهداشت فردی فروشنده , 8/4% مدارس از نظر محیط فروشگاه و 4/97% مدارس از نظر بهداشت مواد غذایی وضعیت مناسب داشتند. از نظر وضعیت کلی بهداشت فروشگاه 7/28% (89 مورد) وضعیت نامناسب و 7/37% (117 مورد) وضعیت نسبتا مناسب و 6/33% وضعیت مناسب دارند. نتایج نشان داد که قبل و بعد از مداخله تغییر معنی داری در وضعیت فروشگاهها دیده نشد.نتیجه گیری نهایی: بر اساس یافته ها وضعیت بهداشت محیط و بهداشت فردی فروشندگان نامطلوب است و نیاز به توجه بیشتری دارد نتایج آزمون ویلکاکسون نشان داد که آموزش فردی متصدیان تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت بهداشتی فروشگاه مدارس ندارد. بنابراین لازم است از روشهایی که ضمانت اجرایی بیشتری دارند استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، غلامرضا، عمیدی مظاهری، مریم، و اکبرزاده، کلثوم. (1383). بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تاثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اصفهان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 12(44-45)، 17-23. SID. https://sid.ir/paper/89803/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی غلامرضا، عمیدی مظاهری مریم، اکبرزاده کلثوم. بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تاثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اصفهان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1383؛12(44-45):17-23. Available from: https://sid.ir/paper/89803/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا شریفی، مریم عمیدی مظاهری، و کلثوم اکبرزاده، “بررسی وضعیت بهداشت بوفه های مدارس و تاثیر آموزش بر متصدیان بوفه های مذکور در شهر اصفهان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 12، no. 44-45، pp. 17–23، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/89803/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button