مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

886
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال 83-82

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 49

چکیده

 مقدمه: نان گندم یکی از قدیمی ترین, متداولترین و مهمترین مواد غذایی مورد مصرف انسان می باشد که در کشورهای متعددی از جمله کشور ما قوت غالب مردم را تشکیل می دهد. توجه به وضعیت تهیه و مصرف نان هم از نظر بهداشت و تغذیه و هم از نظر اقتصاد ملی اهمیت زیادی دارد. این بررسی با هدف تعیین وضعیت بهداشتی نان و چگونگی فرآیند عمل آوری آن در مناطق شهری استان ایلام انجام گرفت. مواد و روشها: این مطالعه ی توصیفی تحلیلی از اواخر سال 81 تا شهریور 83 در این استان انجام گردید. در این بررسی 200 نانوایی در مناطق شهری ایلام انتخاب گردیدند. متغیرهایی از قبیل وضعیت فیزیکی ساختمان نانوایی, بهداشت محیط آن و مواد عمل آوری خمیر با استفاده از پرسشنامه, چک لیست و آزمایش های اختصاصی مورد مطالعه و با استفاده از جدول فراوانی, نسبت, میانگین, انحراف معیار و آزمون X2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش: حدود 48 درصد از کارکنان فاقد کارت تندرستی معتبر بوده و فقط 7/57 درصد از آنها بهداشت فردی را رعایت می کردند. از نظر بهداشت محیط حدود 90 درصد از نانوایی ها دارای دستشویی, 46 درصد دارای توالت بهداشتی و 49 درصد دارای حمام قابل استفاده بودند و 71 درصد آنها دارای کف و دیوار قابل شست وشو بودند. برای عمل آوردن خمیر حدود 58 درصد از نانوایی ها از مخمر, 15 درصد از خمیر ترش و 27 درصد از جوش شیرین استفاده می کردند. در 20 درصد از نانوایی ها میانگین سوختگی نان بیش از38cm2 بود. بین میزان سوختگی نان و سابقه کار شاطر ارتباط معنی دار ی وجود نداشت (P<0.47). ولی بین میزان سوختگی و میزان نمک مصرفی ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.019 و P<0.024). نتیجه گیری نهایی: یکی از مشکلات عمده ی اصلاح ساختار وضعیت فعلی نان, سطح سواد پایین شاطران بود که این موضوع برنامه ریزی های آموزشی را برای کسب مهارت های فنی و عمل آوری نان دشوار نموده است. با توجه به نتایج می توان دریافت که تا رسیدن به وضیعت بهداشتی مطلوب و پخت نان با کیفیت مناسب تلاش مستمر و همه جانبه ای از طریق ارگانهای ذیربط مورد نیاز می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

غلامی پری زاد، اسکندر، عمارلویی، علی، جلالی گلوسنگ، اسداله، و ناصری فر، راضی. (1384). نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام, سال 83-82. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 13(1)، 44-49. SID. https://sid.ir/paper/90237/fa

Vancouver: کپی

غلامی پری زاد اسکندر، عمارلویی علی، جلالی گلوسنگ اسداله، ناصری فر راضی. نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام, سال 83-82. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1384؛13(1):44-49. Available from: https://sid.ir/paper/90237/fa

IEEE: کپی

اسکندر غلامی پری زاد، علی عمارلویی، اسداله جلالی گلوسنگ، و راضی ناصری فر، “نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام, سال 83-82،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 13، no. 1، pp. 44–49، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90237/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button