مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,189
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جیره های مختلف غذایی مرغ های تخم گذار بر شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 273

چکیده

 زمینه و هدف: سطح اسیدهای چرب در رژیم غذایی انسان با تاثیر بر روی شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز, نقش مهمی در عملکرد و سلامت قلب و عروق دارد. تخم مرغ با توجه به سطح بالای کلسترول, از رژیم های بالقوه خطرساز برای بیماران قلبی- عروقی است. مطالعه حاضر با هدف تغییر ترکیبات جیره های غذایی مرغ های تخم گذار در جهت کاهش خطر ایجاد بیماری های قلبی- عروقی در اثر مصرف تخم مرغ انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, 288 قطعه مرغ تخم گذار, به 12 گروه شامل گروه های دریافت کننده سطوح مختلف از دانه کتان, دانه گلرنگ, روغن پالم اولئین, روغن ماهی و گروه شاهد تقسیم شدند. پس از سه دوره 28 روزه, سطح کلسترول خون مرغ ها و نیز کلسترول و اسیدهای چرب تخم مرغ ها تعیین گردید.یافته ها: سطح کلسترول خون و اسیدهای چرب اشباع در زرده تخم مرغ تغییری نکرد (P>0.05). مقادیر اسیدهای چرب امگا-9 و امگا-6 به ترتیب در گروه های تغذیه شده با پالم اولئین و دانه گلرنگ افزایش یافت. مقادیر لینولنات و اسیدهای چرب امگا-3 با زنجیره بلند به ترتیب در گروه های دانه کتان و روغن ماهی افزایش یافت (0.05>P). شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز, در سطوح بالاتر این مواد خوراکی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری نشان داد. بالاترین مقدار شاخص ترومبوژنز در سطح بالای دانه گلرنگ بود. کمترین مقدار شاخص های ترومبوژنز و آتروژنز در گروه های دانه کتان و روغن ماهی مشاهده شد (0.05>P).نتیجه گیری: می ‎توان با تغییر ترکیبات اسیدهای چرب در جیره غذایی مرغ, از تخم مرغ به عنوان منبع پروتئینی خوب و سالم برای بیماران قلبی- عروقی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی واشان، سیدجواد، سریر، هادی، افضلی، نظر، ملکانه، محمد، اله رسانی، علی، و اسماعیلی نسب، پیمان. (1389). اثر جیره های مختلف غذایی مرغ های تخم گذار بر شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 17(4 (پیاپی 45))، 265-273. SID. https://sid.ir/paper/95715/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی واشان سیدجواد، سریر هادی، افضلی نظر، ملکانه محمد، اله رسانی علی، اسماعیلی نسب پیمان. اثر جیره های مختلف غذایی مرغ های تخم گذار بر شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1389؛17(4 (پیاپی 45)):265-273. Available from: https://sid.ir/paper/95715/fa

    IEEE: کپی

    سیدجواد حسینی واشان، هادی سریر، نظر افضلی، محمد ملکانه، علی اله رسانی، و پیمان اسماعیلی نسب، “اثر جیره های مختلف غذایی مرغ های تخم گذار بر شاخص های آتروژنز و ترومبوژنز زرده تخم مرغ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 17، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 265–273، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا