با توجه به این که در بیشتر موارد شلتوک برداشت شده قبل از انتقال به کارخانه شالیکوبی, به مدت چندین ماه در انبار نگهداری می شود ,به منظور بررسی تاثیر فواصل زمانی خشک کردن بر درصد شکستگی و ضریب تبدیل، تحقیقی در کارگاه تبدیل واقع در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران انجام شد. آزمایشات به صورت فاکتوریل انجام گرفت. فاکتور 5 A سطح زمان ماندگاری یعنی خشک کردن بلافاصله پس از انتقال از مزرعه به انبار ((T1، 15 روز پس از انتقال به انبار (T2) 30 روز پس از انتقال به انبار (T3) 60 روز پس از انتقال به انبار و (T4) 90 روز پس از انتقال به انبار (T5) و فاکتور B نیز دو سطح رقم, طارم (V1) و شفق (V2) در نظر گرفته شد. برای خشک کردن محصول یک خشک کن الکتریکی با درجه حرارت و دبی متغیر ساخته شد. در تاریخهای مقرر عملیات خشک کردن و به دنبال ان با استفاده از دستگاه های پوست گیر و سفید کن, شلتوک خشک شده به برنج سفید تبدیل شد. چهار صفت درصد شکستگی ،درصد برنج سالم و درجه تبدیل به برنج قهوه ای و ضریب تبدیل اندازه گیری شد. نتایج نشان داد اثر فاکتور خشک کردن و نوع رقم بر روی درصد شکستگی در سطح اماری 5% معنی دار می باشد. با افزایش مدت زمان ماندگاری, درصد شکستگی افزایش می یابد. حداکثر مدت زمان ماندگاری در انبار برای دو رقم طارم و شفق به ترتیب یک ماه و 15 روز می باشد. همجنین بیشترین درصد شکستگی برای هر دو رقم مربوط به تیمار (T5) می باشد.