جمعیت جهان روزبه روز در حال افزایش بوده و طی 50 سال گذشته دو برابر شده است و پیش بینی می گردد که جمعیت کره زمین تا سال 2050 میلادی به حدود 9 میلیارد نفر نیز برسد. لذا کشاورزی بایستی پاسخگوی تامین غذای این جمعیت در حال رشد باشد. با این وجود میزان اراضی اختصاص یافته به کشاورزی در جهان تقریبا ثابت مانده است و راهبردهای رایج برای افزایش تولید مواد غذایی، امروزه جوابگوی افزایش نیاز غذایی جهان نیست. در این راستا، به زعم بسیاری از صاحب نظران، کشاورزی بر پایه محصولات تراریخته می تواند دومین انقلاب در کشاورزی جهان را پس از انقلاب سبز به وجود آورد. اشاعه و نشر محصولات تراریخته در جامعه و ورود آن به چرخه غذایی کشور، نیازمند اتخاذ تصمیم جمعی است. روشن است که تصمیمات جمعی به طور قابل ملاحظه ای پیچیده تر از تصمیمات فردی هستند، زیرا فرایند تصمیم گیری جمعی، شامل مجموعه ای از تصمیمات افراد، سازگاری ایده های جدید با شرایط فرهنگی و سازمانی، تایید ایدهی جدید و پشتیبانی از نوآوری است. در این راستا، مطالعه حاضر تلاش دارد تا ضمن بررسی ویژگی محصولات تراریخته، وضعیت آیندهی آن را با توجه به مراحل تصمیم نوآوری جمعی مورد واکاوی قرار دهد.