Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    504
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 504

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    478
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 478

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    360
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 360

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    749-759
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    433
  • دانلود: 

    485
چکیده: 

کهنه بودن تراکتورهای کشاورزی یکی از بزرگترین چالش های پیش روی بخش کشاورزی ایران به شمار می رود که سبب کاهش سطح مکانیزاسیون می گردد. در این راستا در این مطالعه وضعیت سن ناوگان تراکتوری و توان تعمیراتی استان خوزستان بررسی شد. بدین منظور تراکتورهای موجود به کمک نرم افزار ArcGIS در دو رده با عمر کمتر و بیشتر از 13سال پهنه بندی شدند. با توجه به بالا بودن تعداد تراکتورهای فعال با عمر بیش از 20 سال پهنه بندی این تراکتورها نیز در سطح استان انجام شد. میزان ضریب کهنگی عمر تراکتورهای هر شهرستان محاسبه شد و دلایل بهره برداری از تراکتورها با عمر کهنگی به کمک روش AHP مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از آنتروپی اطلاعات یک شاخص ترکیبی تحت عنوان توان تعمیراتی ارائه و شهرستان های استان بر مبنای آن رتبه بندی شدند. نتایج نشان دادند که بیشترین تعداد تراکتورهای با عمر بالای 13 سال به نیمه شمالی استان و دو شهرستان اهواز و هندیجان تعلق دارد. بالاترین ضریب کهنگی به شهرستان باغملک تعلق داشت و از بین دلایل مورد بررسی، پایین بودن تمکن مالی کشاورزان بالاترین اولویت را در به کارگیری تراکتورهای با عمر بالای 13 سال توسط کشاورزان داشت. مقدار شاخص توان تعمیراتی محاسبه شده نشان دهنده ضعیف بودن توان تعمیراتی در استان می باشد. بین ضریب کهنگی و توان تعمیراتی رابطه ای مشاهده نشد و تنها با تعداد تعمیرکار به عنوان یکی از زیرمعیارهای شاخص توان تعمیراتی همبستگی منفی مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 433

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 485 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    761-770
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    759
  • دانلود: 

    647
چکیده: 

در این مقاله، شبیه سازی فرآیند خشک شدن نخودفرنگی در خشک کن مادون قرمز-هوای گرم با استفاده از روش اجزای محدود دو بعدی انجام شد. برای این منظور، معادله حاکم بر انتقال جرم و شرایط اولیه و مرزی آن استخراج شد. به کمک روش اجزای محدود با رویکرد گلرکین، دستگاهی از معادلات دیفرانسیل مرتبه اول بدست آمد. جهت شبیه سازی فرآیند خشک شدن و حل دستگاه معادلات، یک کد کامپیوتری در نرم افزار متلب تدوین شد. شبیه سازی در چهار سطح شدت تابش با مقادیر صفر، 2000، 4000 و 6000 وات بر متر مربع، سه سطح دمای 30، 40 و 50 درجه سلسیوس و سه سطح سرعت 5/0، 0/1 و 5/1 متر بر ثانیه انجام شد. در نهایت به منظور اعتبارسنجی مدل ارائه شده، نتایج این مدل سازی با نتایج حاصل از خشک کن آزمایشگاهی مادون قرمز-هوای گرم، مقایسه گردید. حداقل، حداکثر و متوسط میانگین خطای نسبی داده های اندازه گیری شده و پیش بینی شده با مدل سازی به روش اجزای محدود دوبعدی، به ترتیب %21/2، %77/3 و%50/2 می باشند. این روش دارای دقت مناسب و کارآیی بالا در پیش بینی تغییرات رطوبت محصول، طی فرآیند خشک کردن دانه نخودفرنگی، می باشد و اطلاعات بیشتری را در مورد انتقال رطوبت، بدون انجام آزمایش می دهد که می تواند جهت طراحی خشک کن ها مفید باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 759

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 647 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    771-785
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    492
  • دانلود: 

    594
چکیده: 

مطالعه حاضر با فراهم آوردن فهرست موجودی چرخه زندگی تولید گل پامچال گلخانه ای به تجزیه و تحلیل جریان انرژی تولید این محصول با استفاده از روش تقاضای انرژی و اکسرژی تجمعی پرداخته است. داده های لازم از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری از گلخانه-داران در ساوجبلاغ جمع آوری شد. بر اساس نتایج، میزان کل شاخص تقاضای انرژی و اکسرژی تجمعی برای تولید یک بوته گل پامچال به ترتیب 45/8 و 24/8 مگاژول محاسبه شد. در بین گروه های اثر روش تقاضای انرژی تجمعی، گروه اثر منابع غیرتجدیدپذیر-فسیلی با 43/8 مگاژول بیش ترین سهم را به خود اختصاص داده بود که 66 درصد ناشی از مصرف انرژی مستقیم درون گلخانه بوده است. همچنین20/8 مگاژول از تقاضای اکسرژی تجمعی، ناشی از گروه اثر منابع غیرتجدیدپذیر-فسیلی بود که مصرف انرژی مستقیم درون گلخانه، مهم ترین نقش را در آن داشت. مصرف انرژی به ازای تولید یک بوته گل پامچال منجر به نشر 20576/0 کیلوگرم معادل کربن دی-اکسید شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 492

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 594 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    787-799
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    365
  • دانلود: 

    474
چکیده: 

در پژوهش حاضر به بررسی تخلیه منابع طبیعی و فسیلی در فرآیند تولید برنج در سه استان شمالی (مازندران، گیلان و گلستان) در دو نوع سامانه کشت (مرسوم و مکانیزه) و دو دسته برنج (ارقام کم محصول و پرمحصول) پرداخته شد و به دنبال آن آلاینده های منتشرشده و هزینه-های اجتماعی در مدیریت های مختلف برنج و کاه برآورد گردید. بالاترین مجموع شاخص نهایی 56/6 (ارقام کم محصول-کشت مکانیزه-استان گلستان) و پایین ترین میزان 02/4 (ارقام پرمحصول-کشت مرسوم-استان گیلان) به دست آمد. نتایج انتشار گاز های آلاینده در دو سناریو مختلف نشان داد که مقادیر این گازها در سناریو اول (سوزاندن کاه در مزرعه) نسبت به سناریو دوم (بسته بندی کاه برای خوراک دام) بسیار بالاتر بود. همچنین بالاترین هزینه اجتماعی برای سوزاندن هر هکتار کاه به میزان 76/182 دلار (ارقام پرمحصول-کشت مرسوم-استان گیلان) و پایین ترین میزان این پارامتر 34/105 دلار (ارقام کم محصول-کشت مرسوم-استان مازندران) به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 365

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 474 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

قاسمی مبتکر حسن

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    801-809
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    370
  • دانلود: 

    479
چکیده: 

یکی از مؤلفه های اصلی کشاورزی پایدار، استفاده کارا از منابع انرژی در تولید محصولات کشاورزی است. هدف از این مطالعه بررسی روند مصرف انرژی در دو سامانه آبیاری غرق آبی و تحت فشار، برای سه محصول گندم، جو و یونجه بود. اطلاعات مورد نیاز، شامل تمام نهاده های مصرفی و ساعات کارکرد ماشین ها و نیروی انسانی از یک مزرعه 100 هکتاری واقع در قسمت مرکزی استان همدان در طول فصل زراعی 96-97 ثبت شد. نتایج نشان داد که برای تمامی محصولات مورد بررسی، شاخص نسبت انرژی در سامانه آبیاری غرق آبی بیشتر از سامانه آبیاری تحت فشار است. نتایج همچنین نشان داد که استفاده از سامانه آبیاری تحت فشار باعث کاهش مصرف آب در هر سه محصول مورد بررسی می شود. بررسی میزان مصرف نهاده ها نشان داد نهاده الکتریسیته (حدود 60 درصد) در سامانه آبیاری غرق آبی و نهاده های سوخت فسیلی و الکتریسیته (حدود 40 و 33 درصد) در سامانه تحت فشار، بیشترین میزان انرژی مصرفی را به خود اختصاص داده اند. بررسی ها همچنین نشان داد تولید محصولات موردمطالعه به شدت وابسته به منابع انرژی های تجدیدناپذیر (الکتریسیته، سوخت فسیلی و کودهای شیمیایی) است. با توجه به نتایج به دست آمده مشخص شد علی رغم اینکه استفاده از سامانه های آبیاری بارانی بهره وری نهاده آب را افزایش می دهد، اما باعث افزایش مصرف انرژی در تولید محصولات نیز مزرعه می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 370

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 479 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    811-821
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    415
  • دانلود: 

    479
چکیده: 

کنترل فرایند و پایش در عملیات تولید بیوگاز نیازمند اندازه گیری پارامترهای مختلفی می باشد. بنابراین روش هایی که با استفاده از تجهیزات مقاوم و ارزان با سرعت و دقت مناسب، توانایی بیان اثر ترکیبی از پارامترها را نشان دهند ارزش بالایی دارند. در این تحقیق رابطه بین شاخص حجم تولید روزانه بیوگاز و داده های آرایه حسگری سامانه بینی الکترونیک ویژه بیوگاز جهت تفسیر و پیش بینی وضعیت هاضم بیوگاز بررسی شده است. جهت تولید بیوگاز از هاضم های یک لیتری ناپیوسته (Batch) در دمای مزوفیل با ترکیب های مختلف دو نوع خوراک استفاده شد. وضعیت هر هاضم با توجه به نرخ تولید بیوگاز آن به دو گروه متعادل و نامتعادل تعریف شد. داده های آرایه حسگری هر هاضم نیز با روش تحلیل خوشه بندی (CA) به دو گروه 1 و2 تقسیم شدند که به ترتیب با گروه متعادل و نامتعادل متناظر هستند. با تحلیل دو نمودار اسکور داده ها و همبستگی حسگرها در PCA، مشخص شد که دو حسگر MQ4 و MQ136 به عنوان شاخص های اصلی جهت تشخیص دو گروه و بقیه حسگرها نیز در تفسیر وضعیت هاضم نقش دارند. با داده های آرایه حسگری جمع آوری شده از هاضم ها، الگوی پیش بینی وضعیت آنها توسط تحلیل تفکیک خطی (LDA) با دقت طبقه بندی 100% و مقدار خطای 0476/0 استخراج شد. دقت پیش بینی الگو در تشخیص وضعیت هاضم 25/81 درصد است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 415

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 479 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    823-831
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    941
  • دانلود: 

    495
چکیده: 

تاکنون تحقیقی در زمینه بررسی اثر میدان مغناطیسی بر ویژگی های محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت دیده نشده است. در این پژوهش، یک دستگاه مغناطیس با قابلیت ایجاد میدان های استاتیک و دینامیک ساخته شد و سپس تأثیر آن با چگالی شار مغناطیسی 2784 و 8240 گاوس در زمان مغناطیسی شدن یک و 12 ساعت بر درصد مواد جامد در محلول، pH، ظرفیت آنتی اکسیدان کل و ترکیبات فنولی کل حبه های انار بررسی شد. در بین شاخص های شیمیایی، تأثیر میدان مغناطیسی بر ظرفیت آنتی اکسیدان کل حبه های انار معنی دار بود. به طوری که میدان مغناطیسی دینامیک با شدت 8240 گاوس در زمان مغناطیسی شدن یک ساعت، سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدان کل حبه های انار به میزان 32/13% شد. در صورتی که در زمان مغناطیسی شدن 12 ساعت، سبب کاهش آن به میزان 08/11% گردید. با در نظرگرفتن نتایج، تأثیر میدان مغناطیسی دینامیک از میدان مغناطیسی استاتیک و تأثیر چگالی شار مغناطیسی 8240 گاوس از 2784 گاوس بیشتر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 941

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 495 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    833-845
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    509
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

جداسازی بذر و دانه از مهمترین مراحل فرآوری در فرآیند پس از برداشت محصولات کشاورزی است. روش الکترواستاتیکی برای جداسازی ذرات در محصولاتی که به روش معمول قابل جداسازی نیستند؛ کاربردی و قابل توسعه است. در این پروژه یک سامانه جداساز الکترواستاتیکی چرخان با الکترود کرونا و میدان الکتریکی فشار قوی برای جداسازی ذرات دانه و کاه، طراحی و مورد ارزیابی قرار گرفت. ذرات دانه و کاه ریخته شده بر روی یک نقاله تسمه ای از ناحیه کرونا، در زیر الکترود سیمی عبور می کرد. هر ذره بر اساس خواص الکتریکی و بار مشخص ضمن حرکت بر روی استوانه چرخان زمینی، از داخل میدان الکتریکی نیز می گذشت. نیروی برآیند ناشی از اختلاف بار الکتریکی ذرات و تفاوت جرم حجمی آن ها منجر به اختلاف مسیر حرکت ذرات شده و آن ها را در چهار گروه از جعبه های متفاوت از هم قرار می داد. آزمایش ها در چهار سطح ولتاژ و سه سطح سرعت دورانی انجام گرفت. نتایج نشان داد که افزایش ولتاژ از 10 تا 25 کیلو ولت و افزایش سرعت تا rpm70 بیشترین بازیابی و خلوص دانه و کاه در جعبه های مشخص تعبیه شده در زیر دستگاه را در بر داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 509

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    847-861
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    715
  • دانلود: 

    622
چکیده: 

تولید هیومیک اسید با درصد خلوص بالا و خواص کیفی مطلوب برای مصارف مختلف به روش استخراج و پالایش در فرآیند تولید آن بستگی دارد. تحقیقات نشان داده اند که برای تحقق این امر، جداسازی ترکیبات فولوات و ناخالصی های غیرآلی از هیومات های قلیایی استخراج شده از مواد اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف اصلی این مطالعه جداسازی هیومات های قلیایی از ترکیبات فولوات و ناخالصی های غیر آلی با فناوری جداسازی غشایی است. از پسماندهای کمپوست قارچ به عنوان یک پسماند آلی برای استخراج ترکیبات هیومیکی شامل هیومات و فولوات با روش تیمار قلیایی استفاده شد. سپس فرآیند جداسازی غشایی با یک سامانه مجهز به ماژول قاب و صفحه ای و غشای پلی سولفون با اندازه منفذ kDa 5 آزمون گردید. اثر فشار عملیاتی در چهار سطح 50، 150، 250 و 350 کیلو پاسکال بر عملکرد جداسازی شامل شار تراوه ترکیبات فولوات، مکانیسم غالب گرفتگی، شاخص گرفتگی (i) و مقاومت های گرفتگی و همچنین بر خواص شیمیایی، طیفی و درصد خلوص نهایی هیومیک اسید فراپالایش شده از ناتراوه های هیوماتی بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش فشار، شار تراوه ترکیبات فولوات 8/41 درصد افزایش می یابد. بر اساس مدل هرمیا، مکانیسم غالب گرفتگی در تمام سطوح فشار، تشکیل لایه کیک بود. نتایج شاخص گرفتگی (i) نشان داد که تمام مکانیسم های گرفتگی در سامانه نقش دارند و با افزایش فشار، گرفتگی کامل منافذ و تشکیل لایه کیک به ترتیب زودتر و دیرتر رخ می دهند. آنالیز تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور تایید داد های تجربی پدیده گرفتگی نیز نشان داد که با افزایش فشار از 50 تا 350 کیلو پاسکال، ضخامت تشکیل لایه کیک بروی سطح غشا 3 برابر افزایش پیدا می کند. ارزیابی خواص هیومیک اسید فراپالایش شده نشان می دهد که فناوری جداسازی غشایی نقش موثری بر خواص شیمیایی و طیفی هیومیک اسید در مقایسه با دیگر روش های پالایش آن داشته و خلوص نهایی هیومیک اسید را تا 8/87 درصد افزایش می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 715

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 622 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    863-872
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    926
  • دانلود: 

    657
چکیده: 

در این پژوهش، برگ درخت ازگیل ژاپنی از گیلان به منظور تعیین پروفایل اسیدهای چرب، مقدار فنل کل، فلاونوئید کل، تانن کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و نوع و مقدار ترکیبات پلی فنلی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع موجود در برگ ازگیل ژاپنی، به ترتیب، اسید لینولنیک (15/0 ± 3/25 درصد)، اولئیک (01/0 ± 0/18 درصد) و لینولئیک (15/0 ± 7/9 درصد) بود. محتوای فنل کل و تانن کل عصاره برگ ازگیل ژاپنی، به ترتیب، مقدار 55/0 ± 45/171، 22/0 ± 41/3 میلی گرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک، محتوای فلاوونوئید86/0 ± 40/790 میلی گرم کوئرستین بر گرم ماده خشک و مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از آزمون DPPH، 10/1 ± 11/92 بوده است. با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، مشاهده شد که کافئیک اسید بیشترین مقدار ترکیب پلی فنلی شناسایی شده در برگ ازگیل ژاپنی بوده است. برگ ازگیل ژاپنی منبع غنی از امگا 3 است. برگ ازگیل را می توان به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان مورد مصرف خوراکی (مانند دمنوش گیاهی) قرار داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 926

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 657 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    873-881
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    491
  • دانلود: 

    192
چکیده: 

در مطالعه اخیر، خصوصیات فیزیکوشیمیایی ایزوله پروتئین آب پنیر و ترکیبات حاصله از آن شامل پروتئین آب پنیر واسرشت، پروتئین آب پنیر درهم تنیده، آبکافت پروتئین آب پنیر و آبکافت پروتئین آب پنیر درهم تنیده مورد بررسی قرار گرفت. آبکافت آنزیمی و فرآیند در هم تنیدن به ترتیب توسط آنزیم پپسین (30 دقیقه در دمای 37 درجه سلسیوس) و آنزیم ترانس گلوتامیناز (20 ساعت در دمای 50 درجه سلسیوس) انجام پذیرفت. نتایج بدست آمده نشان داد پروتئین آب پنیر واسرشته شده توسط حرارت متوسط اندازه کمتر (44 نانومتر) و پتانسیل زتا (19‒ ) بیشتری نسبت به پروتئین بکر داشته است. ایجاد اتصالات عرضی توسط ترانس گلوتامیناز نیز شدت جمعیت مولکول های با متوسط اندازه بیشتر را در هر دو نمونه پروتئین واسرشت و آبکافت شده کاهش داده است. همچنین قدرت پاداکسیدانی آبکافت پروتئین آب پنیر در طی در هم تنیدن و افزایش طول زنجیره پپتیدی از 398/0 به 519/0 افزایش پیدا کرده بود. نتایج طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه نشان داد که درهم تنیدن آنزیمی به دلیل تشکیل باندهای جدید C‒ N بین کربن آلفا لیزین و گروه آمین نوع اول گلوتامین، محل پیک مربوطه را در هر دو نمونه پروتئین آب پنیر درهم تنیده و آبکافت پروتئینی درهم تنیده جابه جا کرده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 491

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 192 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    883-893
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    439
  • دانلود: 

    161
چکیده: 

ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی فیلم کفیران-پلی یورتان پایه آبی حاوی اسانس رزماری با غلظت های 2، 4، 6، 8 و 10 درصد حجمی/حجمی بررسی شد. با افزایش غلظت اسانس تصاویر میکروسکوپ الکترونی غیریکنواختی و حفره دار شدن فیلم ها را نشان دادند، در حالیکه ضخامت فیلم ها تغییر معنی داری را نشان نداد (05/0 p ). میزان نفوذپذیری به بخار آب تا غظت 6 درصد افزایش و با ادامه افزایش غلظت کاهش معنی داری را نشان دادند (05/0 > p). قطر هاله عدم رشد فیلم ها، قدرت مهارکنندگی بالاتر اسانس رزماری علیه Staphylococcus aureus نسبت به Escherichia coli را نشان دادند. نمونه های که با فیلم ضدمیکروبی بسته بندی شدند در پایان 12 روز زمان نگهداری در یخچال، کاهش Log cfu/g 2، 7/1 و 85/1 سیکل لگاریتمی به ترتیب در شمارش کلی میکروارگانیسم ها، E. coli و S. aureus را نشان دادند. فیلم ضدمیکروبی تولیدی پتانسیل کاربرد جهت بسته بندی موادغذایی مختلف را دارا می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 439

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 161 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    895-907
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    562
  • دانلود: 

    561
چکیده: 

در این تحقیق روش هایی همچون پوشش کیتوزان، فیلم نانو کامپوزیت و اصلاح اتمسفر درونی بسته بندی جهت حفظ کیفیت قارچ سفید دکمه-ای در طول دوره نگهداری مورد استفاده قرار گرفته است. قارچ برداشت شده در دو گروه بدون پوشش و با پوشش (کیتوزان با غلظت یک درصد) تقسیم بندی شدند و در سه نوع بسته بندی (فیلم معمولی PVC، فیلم حاوی ذرات نانو اکسید سیلیس و فیلم نانو به همراه مپ) قرار گرفتند. بسته های نانو + مپ حاوی 10 درصد اکسیژن، 10 درصد دی اکسید کربن و 80 درصد نیتروژن بودند. نمونه ها به مدت 10 روز و در دمای 4 درجه سلسیوس قرار داده شدند. پارامترهای فیزیکی (رطوبت و شاخص های رنگ)، پارامترهای شیمیایی (pH و TSS) و پارامترهای مکانیکی (مدول الاستیسیته و نیروی نفوذ) به صورت یک روز در میان اندازه گیری و محاسبه شدند. از طرفی تغییرات گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن نیز در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار (در سطح 1 و 5 درصد) پوشش کیتوزان، نوع بسته بندی، دوره نگهداری و اثرات متقابل آنها بر پارامترهای اندازه گیری شده بودند. استفاده از فیلم نانو به دلیل نفوذپذیری کم نسبت به گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن و همچنین اتمسفر اصلاح شده در کنترل تنفس قارچ و حفظ خواص فیزیکی، شیمایی و مکانیکی آن تاثیر مثبت داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 562

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 561 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    909-926
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    559
  • دانلود: 

    518
چکیده: 

هدف از این تحقیق، بررسی اثر دمای نگه داری بر ترکیبات آرومای پنیر فراپالایش پروبیوتیک حاوی غلظت های مختلف باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لاکتیس بود. برای این منظور، پنیر فراپالایش حاوی بیفیدوباکتریوم لاکتیس در دو سطح (cfu/g 108 و 109) تهیه شدند. پنیرهای تولید شده، در دماهای 4، 10 و 25 درجه سلسیوس به مدت 32 روز رسیدند و بقاء باکتری ها، مقادیر pH، پروتئین(درصد)، ماده خشک (درصد)، ترکیبات آروما (µ g/g) و خصوصیات حسی بررسی شدند. نتایج نشان داد که افزایش سطح تلقیح و دمای نگه داری منجر به افزایش تعداد باکتری ها گردید. طی دوره نگه داری، تعداد بیفیدوباکتریوم لاکتیس کاهش یافت. در تمامی نمونه ها در طول دوره، pH کاهش و مقادیر اسیدیته و ماده خشک افزایش معنی داری نشان داد (p < 0. 05). با افزایش زمان نگه داری، مقادیر استالدئید و استوئین کاهش، در حالی که اسید استیک در ابتدا افزایش و سپس کاهش داشت. دمای نگه داری اثر ثابتی بر مقادیر دی استیل و اتانول پنیر پروبیوتیک نداشت. نتایج ارزیابی حسی بیان کرد که تفاوت معنی داری در عطروطعم و بافت بین پنیر حاوی بیفیدوباکتریوم و نمونه شاهد طی دوره نگه داری گزارش نشد و می توان نتیجه گیری نمود سطح تلقیح پروبیوتیک cfu/g 109 و دمای نگه داری 25 درجه سلسیوس بهترین شرایط برای تولید پنیر فراپالایش پروبیوتیک است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 559

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 518 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    927-938
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    434
  • دانلود: 

    547
چکیده: 

فیزیک ظریف و حساسیت بالا در فرآیند تبدیل شلتوک به برنج سفید از یک سو و اهمیت کیفیت و نقش آن در ارزش افزوده محصول نهایی از سوی دیگر بیانگر اهمیت مدیریت سه شاخص کیفیت، هزینه و زمان در تولید برنج می باشد. لذا هدف از این مطالعه دستیابی به چیدمانی بهینه از روش های مختلف با کمترین هزینه، کمترین زمان و بالاترین کیفیت در فرآیند تبدیل می باشد. بدین منظور تمامی روش های ممکن برای هر مرحله از فرآیند تبدیل در واحدهای شالی کوبی مدرن بیان گردید و بازه ای از اعداد فازی برای آن ها در نظر گرفته شد. همچنین مدیریت ریسک نیز با اعمال برش های فازی بین صفر تا یک، جهت بررسی عدم قطعیت انجام شد. در گام بعد نیز با استفاده از الگوریتم های ژنتیک مبتنی بر دسته بندی نامغلوب (NSGA-II) و رتبه بندی نامغلوب (NRGA-II) مدیریت پروژه صورت پذیرفت. طبق نتایج، الگوریتم ژنتیک (NSGA-II) عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم ژنتیک (NRGA-II) در حل این مسئله از خود نشان داد و نهایتاً در واحدهای شالی کوبی مدرن کمترین زمان، کمترین هزینه و بالاترین کیفیت در شرایط قطعی (1=α ) به ترتیب 22/22 ساعت، 8088170 ریال و 62 درصد به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 434

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 547 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    939-949
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    482
  • دانلود: 

    513
چکیده: 

اثر روش های بی خاک ورزی، کم خاک ورزی و خاکورزی مرسوم بر بعضی خصوصیات خاک و ماشین در تناوب چغندر قند-جو-ذرت-گندم در اقلیم سرد استان خراسان رضوی بررسی گردید. این پروژه بصورت طرح کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل روش های خاک ورزی در سه سطح شامل خاک ورزی مرسوم، کم خاک و رزی و بی خاک ورزی در کرت های اصلی و مقدار بقایای گیاهی در سه سطح شامل: بدون بقایا، حفظ 30 درصد بقایا و 60 درصد بقایا در کرتهای فرعی بود. نتایج این تحقیق نشان داد که روش های بی خاک ورزی و کم خاک ورزی در مقایسه با خاک ورزی مرسوم باعث کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان انجام عملیات، کاهش توان مکانیکی مصرفی در عملیات تهیه زمین و کاشت و کاهش میزان برگردانده شدن بقایای گیاهی به خاک شدند. روش خاک ورزی مرسوم نسبت به کم خاک ورزی و بی خاک ورزی باعث کاهش معنی دار قطر کلوخه شد. روش های خاک ورزی و درصد بقایا در این تحقیق تاثیر معنی داری بر مقاومت به نفوذ خاک نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 482

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 513 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    951-961
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    479
  • دانلود: 

    535
چکیده: 

کشمش یکی از محصولات مهم کشاورزی است. در این تحقیق با استفاده از روش بینایی اقدام به کیفیت سنجی محصول توده ای کشمش در دو حالت متفاوت شده است. در حالت اول، 6 طبقه ترکیبی از کشمش خوب و بد و در حالت دوم 15 طبقه ترکیبی از کشمش خوب، بد و چوب و خار و خاشاک مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج طبقه بندی با روش های LDA و SVM نشان دادند که بهترین دقت طبقه بندی 6 طبقه، با روش SVM خطی حاصل شد که دارای دقت 55/85 درصد بوده است. نتایج حاصل برای طبقه بندی 15 طبقه شامل کشمش خوب، بد و خار و خاشاک نشان داد که بهترین نتیجه باز با روش SVM خطی ولی با دقتی پایین تر در حدود 55/63 درصد حاصل گردید. نتایج نشان داد که روش GLCM بصورت قابل قبولی قادر به تشخیص طبقه محصول توده ای کشمش بوده و می تواند جایگزین فرد خبره در کارخانه های فرآوری کشمش شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 479

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 535 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    963-975
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    588
  • دانلود: 

    637
چکیده: 

با توجه به مشکلات به وجود آمده در اثر مصرف محصولات با چربی بالا امروزه استفاده از جایگزین­ های چربی در مواد غذایی از جمله ماست افزایش پیدا کرده است. در این پژوهش تأثیر افزودن اینولین در سطوح 0، 5/1 و 3 درصد و صمغ دانه به در سطوح 0، 25/0 و 5/0 درصد بر ویژگی­ های کیفی ماست کم چرب در دمای 4 درجه سلسیوس طی 14روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد، افزودن اینولین باعث کاهش معنی­ دار میزان آب­ اندازی شد (05/0p<)، در سطوح بالاتر صمغ دانه به (در سطح 5/0 درصد) با گذشت زمان از شدت افزایش آب­ اندازی کاسته شد. ظرفیت نگهداری آب و ویسکوزیته با افزایش اینولین و صمغ دانه به صورت معنی­ داری افزایش یافت (01/0p<)، به طوری که بیشترین ظرفیت نگهداری به میزان 64 درصد و بالاترین ویسکوزیته به میزان 5500 سانتی پوآز در نمونه حاوی 3 درصد اینولین و 5/0 درصد پودر صمغ دانه به مشاهده شد. سفتی بافت با افزودن اینولین از 14 نیوتن به 28 نیوتن به طور معنی­ داری افزایش یافت (01/0p<)، در سطوح بالاتر صمغ دانه به با گذشت زمان از افزایش سفتی جلوگیری شد. بالاترین تغییرات رنگ در نمونه حاوی بیشترین مقدار اینولین و کمترین مقدار صمغ دانه به در روز اول نگهداری بود. سطوح بهینه اینولین و صمغ دانه به در ماست کم چرب به ترتیب 5/2 و 4/0 درصد تعیین شد. از نظر پذیرش کلی ماست کم چرب بهینه شده امتیاز بالاتری نسبت به ماست شاهد (3 درصد چربی) کسب کرد. نتایج این تحقیق نشان داد که میتوان از اینولین و صمغ دانه به در سطوح بهینه، در تهیه ماست کم چرب استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 588

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 637 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    977-989
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    440
  • دانلود: 

    553
چکیده: 

شلتوک یکی از پراهمیت ترین محصولات کشاورزی است و نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی را به خود اختصاص داده است. در این تحقیق اثر امواج فراصوت بر سینتیک خشک کردن دانه شلتوک در زمان استراحت دهی در یک خشک کن ترکیبی مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها در سه سطح دمای هوای ورودی (30، 40 و ° C50)، چهار سطح توان فراصوت (صفر، 5/0، 75/0 و kW/kg1) و چهار سطح فرکانس فراصوت (20، 25، 28 و kHz30) انجام شد. برای تحلیل داده ها، از طرح پایه بلوک های کاملاً تصادفی بهره گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد در دماهای مختلف هوای ورودی، استفاده از امواج فراصوت در سطوح مختلف توان و فرکانس در مدت زمان استراحت دهی می تواند بر خصوصیا ت مکانیکی شلتوک اثرگذار باشد و باعث کاهش مدت زمان خشک شدن دانه شلتوک و مصرف انرژی ویژه شود. به طوری که در توان kW/kg5/0، فرکانس های پایین فراصوت 20 و kHz25 و دمای ورودی ˚ C30 ضمن اینکه درصد دانه های ترک خورده را کاهش می دهند به طور میانگین باعث افزایش انرژی مورد نیاز برای شکست دانه سالم نیز می شوند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 440

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 553 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1398
  • دوره: 

    50
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    991-1004
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    393
  • دانلود: 

    563
چکیده: 

نظارت فعالانه کندو با استفاده از یک شبکه حسگر که قادر به ثبت و ضبط تمامی شرایط کندو جهت شناخت شرایط زندگی زنبورهای درون کندو باشد، کمک شایانی به اتخاذ تصمیم توسط زنبوردار در شرایط حمله دشمنان خارجی و جلوگیری از فروپاشی جمعیت زنبورعسل می-نماید. بدین منظور در پژوهش حاضر سامانه ای خبره جهت تشخیص حمله پرنده زنبورخوار شامل حسگرهای دما، صوت، رطوبت و اتانول توسعه یافت. پس از جمع آوری داده ها تحت دو شرایط نرمال و حمله پرنده زنبورخوار (سبزقبا) و استخراج ویژگی در دو حوزه زمان و فرکانس، انتخاب ویژگی با استفاده از الگوریتم ژنتیک و سپس طبقه بندی ویژگی ها با استفاده از K نزدیکترین همسایه[1] صورت پذیرفت. بر اساس نتایج بدست آمده از بین 19 ویژگی انتخاب شده، پنج ویژگی شامل آنتروپی طیفی، انرژی صوت، شدت بیشینه صوت، کمینه الکل و فرکانس غالب به ترتیب با 8967، 6018، 1321، 1287 و 809 وقوع به عنوان تأثیرگذارترین ویژگی ها وارد طبقه بند شدند. طبقه بند KNN برای معیارهای صحت، دقت، حساسیت، نمره F، خصوصیت و میانگین هندسی بیشینه (100%) و نرخ مثبت کاذب (FPR) کمینه (صفر) شد که نشان دهنده ی عملکرد خوب سامانه خبره تشخیص حمله پرنده به کندو است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 393

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 563 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button