با توجه به تاثیرات مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات در کاهو شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3 میلی موس با سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم اضافه شده از یک ترکیب سیلیکات محلول در غلظتهای صفر، 0.5، 1.0 و 2.0 میلی مول در لیتر بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که تیمار 0.5 میلی مول در لیتر سیلیسیم بیشترین میزان کلسیم و منیزیم را در بافت های کاهو داشته است. افزایش بیشتر از نیم میلی مول سیلیسیم در لیتر باعث کاهش میزان کلسیم، منیزیم و فسفر در گیاه گردید. همچنین افزایش مقدار سیلیسیم از 1.0 به 2.0 میلی مول سیلیسیم در لیتر باعث افزایش میزان پتاسیم، نیتروژن کل و نیترات و کاهش سدیم گیاه گشت.