Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2814
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2814

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    884
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 884

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    83-95
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    892
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

شواهد موجود حاکی از آن است که پدیده تغییر اقلیم در مناطق خشک و نیمه خشک از طریق کاهش میانگین بارش سالانه و افزایش تبخیر و تعرق بالقوه به دلیل افزایش دما، باعث کاهش سرعت رشد گندم شده که این امر کاهش عملکرد را بدنبال خواهد داشت. از اینرو این تحقیق بمنظور ارزیابی اثرات تغییر میزان بارندگی و دما بر سرعت رشد و عملکرد گندم دیم رقم سرداری در شرایط تغییر اقلیم انجام شد. مدل WOFOST برای شرایط کنونی و در شرایط اقلیمی سالهای 2025 و 2050 بر اساس نتایج حاصل از مدل گردش عمومی UKMO اجرا شده و تغییرات رشد و عملکرد گندم تحت شرایط اقلیمی حاضر و شرایط تغییر اقلیم مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از شبیه سازی رشد گندم دیم نشان داد که سرعت رشد گندم رقم سرداری در 12 ایستگاه مورد مطالعه برای سالهای 2025 و 2050 میلادی به ترتیب به میزان 30-21 و 41-32 درصد کاهش خواهد یافت. در همین رابطه علی رغم اثرات مثبت بالا رفتن غلظت گازکربنیک آتمسفر، عملکرد گندم دیم در مناطق دیم خیز کشور کاهش خواهد یافت. این کاهش در قسمت های شرقی کشور (نظیر استان خراسان) در مقایسه با قسمت های غربی کشور به دلیل کاهش بیشتر نزولات شدیدتر خواهد بود. بر اساس این نتایج میانگین کاهش عملکرد گندم دیم در ایستگاههای مطالعه شده برای سالهای 2025 و 2050 میلادی به ترتیب برابر با 20.6 و 28.8 درصد نسبت به میانگین فعلی می باشد. نتایج حاصل از اجرای مدل WOFOST تحت 100 سناریوی ساختگی تغییر اقلیم نیز نشان داد عملکرد گندم دیم در تمامی مناطق کشت گندم دیم کشور در شرایط تغییر اقلیم کاهش خواهد یافت. بر اساس این نتایج احتمال کاهش عملکرد قابل توجه بوده و میانگین این کاهش (بالاترین احتمال) در حدود 18 درصد برای سال 2025 و در حدود 24 درصد برای سال 2050 میلادی خواهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 892

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    71-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    4897
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

شاخص های اقلیمی کشاورزی، اثر عوامل اقلیمی موثر بر رشد گیاهان را با استفاده از پارامترهای هواشناسی محاسبه و تصویری از وضعیت رشد، نمو و تولید محصولات زراعی در شرایط مختلف آب و هوایی ارایه می دهند. در شرایط تغییر اقلیم، شاخص های اقلیمی کشاورزی نیز دستخوش تغیر شده که با ارزیابی تغییر این شاخص ها امکان بررسی واکنش گیاهان زراعی به شرایط اقلیمی آینده میسر خواهد بود. هدف از این تحقیق محاسبه شاخص های اقلیمی کشاورزی تحت شرایط آینده اقلیمی، مقایسه این شاخص ها با شرایط فعلی و نهایتا پیش بینی وضعیت تولیدات کشاورزی در اقلیم احتمالی آینده ایران می باشد. جهت آنالیز شاخص های اقلیمی کشاورزی 14 متغیر شاخص در طول فصل شکسته شده و تعداد 55 متغیر جدید بدست آمد که تغییرات فصلی شاخص های اگروکلماتیک را نشان می دادند. این شاخصها در شرایط فعلی و همچنین برای سالهای 22025 و 2050 محاسبه شدند. نتایج حاصل نشان داد که تاریخ وقوع اولین یخبندان پاییزه در ایستگاههای مورد مطالعه برای سالهای 2025 و 2050 میلادی به ترتیب به میزان 9-5 روز و 15-8 روز به تاخیر خواهد افتاد و شدت تغییر از شمال به جنوب و از غرب به شرق کشور افزایش خواهد یافت. همچنین نتایج حاصل از پیش بینی های مدلهای گردش عمومی حاکی از وقوع زودتر آخرین یخبندان بهاره به میزان 8-4 روز و 12-7 روز به ترتیب برای سالهای 2025 و 2050 میلادی بود بطوریکه شدت جابجایی از شمال به جنوب و از غرب به شرق کشور افزایش می یابد. با توجه به تاخیر در تاریخ وقوع اولین یخبندان پاییزه و جلو افتادن تاریخ آخرین یخبندان بهاره طول فصل رشد در تمامی ایستگاههای مورد مطالعه به میزان 23-5 روز و 42-16 روز به ترتیب برای سالهای 2025 و 2050 میلادی افزایش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 4897

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    5-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    707
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

پنج رقم گندم نان شامل استاد، امید، زاگرس، کربلاحیدری و کویر و سه لاین تریتیکاله به نامهای Artclyt-35, Artclyt-33 و Artclyt-37 تحت تنش شوری مطالعه شدند. گیاهان در گلدان های 6 کیلوگرمی در معرض تنش شوری (NaCl) شامل تیمارهای شاهد (S0)، 3000 میلی گرم نمک به ازای هر کیلوگرم خاک (S1) و 6000 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خاک (S2) در مرحله پنج دهی قرار داده شدند. در داخل هر گلدان پنج بوته نگهداری شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گردید. در مرحله ساقه رفتن میزان K+ و Na+ اندازه گیری شد. بین ارقام گندم و لاینهای تریتیکاله از نظر میزان K+, Na+ و K+/Na+ تفاوت معنی داری مشاهده شد. لاینهای تریتیکاله در مقایسه با ارقام گندم دارای مقادیر کمتر Na+ در بافت برگی خود بودند. ولی مقادیر K+ و K+/Na+ در بافت های برگی این لاینها به طور متوسط بالا بود که احتمالا به دلیل مقاومت بیشتر لاینهای تریتیکاله نسبت به تنش شوری در مقایسه با ارقام گندم بود. در ارقام زاگرس و کویر نسبت K+/Na+ بالا بود در حالی که این نسبت در ارقام استاد، کربلا حیدری و امید پایین بود. تجزیه خوشه ای ارقام کویر و زاگرس را در دسته ارقام مقاوم به شوری و در گروه لاینهای تریتیکاله جا داد، ولی ارقام استاد، کربلا حیدری و امید در گروه حساس به تنش شوری طبقه بندی شدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 707

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    13-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    909
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور مطالعه اثربسته بندی و انبار مانی بر میزان تغییرات قندها و اسیدهای آلی کیوی، دو رقم هایوارد و آبوت با کیفیت مطلوب و برداشت به موقع و صحیح از منطقه ولی آباد تنکابن تهیه و خریداری شد. پس از درجه بندی و انتخاب میوه های سالم، در صندوق های چوبی، کارتن مقوایی و کیسه های پلی اتیلینی با دانسیته کم بسته بندی شده و در دمای صفر درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 6 ماه نگهداری شد. از هر بسته بندی، به طور کاملا تصادفی، طی فواصل زمانی (3±30 روز) در طی مدت انبارداری (6 ماه) نمونه برداری صورت پذیرفت و میزان قندهای اصلی ساکارز، گلوکز و فروکتوز و اسیدهای آلی سیتریک و ال-مالیک به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شده و سپس نتایج بدست آمده با افزایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی نامتعادل آنالیز و مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند دامنه ای دانکن صورت پذیرفت. ارزیابی قندهای ساکارز، گلوکز و فروکتوز نشان داد که میزان این سه قند در مدت زمان انبارمانی برای نمونه های رقم هایوارد بیشتر از رقم آبوت است. مقدار گلوکز و فروکتوز در هر سه نوع بسته بندی و هر دو نوع رقم با پیشرفت دوره انبار مانی افزایش یافت و مقدار ساکارز در هر رقم تا ماه اول افزایش یافته و پس از آن در رقم هایوارد به تدریج و در رقم آبوت به سرعت کاهش یافت. ارزیابی اسیدهای آلی نیز نشان داد که اسیدآلی غالب در نمونه های هر دو رقم اسید سیتریک است. میزان اسید سیتریک در هر سه نوع بسته بندی در رقم هایوارد به تدریج و در رقم آبوت به سرعت کاهش یافت و مقدار آن تا ماه دوم انبارمانی در رقم آبوت و پس از آن در رقم هایوارد بیشتر بود. مقدا اسید ال-مالیک در هر سه نوع بسته بندی و هر دو نوع رقم با پیشرفت دوره انبارمانی به تدریج کاهش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 909

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    25-35
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    857
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

این آزمایش بمنظور بررسی اثر سطوح شدت و روشهای مختلف اعمال محدودیت غذایی بر رشد جبرانی، عملکرد و خصوصیات لاشه در جوجه های گوشتی انجام گرفت. در یک آزمایش فاکتوریل، سه روش محدودیت غذایی شامل محدودیت با پوسته برنج در سطوح 20، 30 و 40 درصد، اعمال محدودیت پروتئینی بمیزان 15، 25 و 35 درصد کمتر از پروتئین جیره شاهد و اعمال محدودیت کل خوراک به مقادیر 10، 20 و 3 درصد کمتر از خوراک مصرفی گروه شاهد و در 4 تکرار (هر تکرار شامل 7 قطعه جوجه نر) از 7 تا 14 روزگی بر 280 جوجه اعمال شد. پس از اتمام دوره محدودیت تا پایان دوره پرورش کلیه گروهها مانند گروه شاهد بصورت آزاد تغذیه شدند. به منظور تجزیه لاشه یک جوچه از هر تکرار در سن هفت هفتگی کشتار شدند.نتایج حاصله نشان داد که روش محدودیت اثر معنی داری بر کل خوراک مصرفی نداشت (P>0.05) در صورتی که اثر سطوح محدودیت معنی دار بود (P<0.05). در این آزمایش روش ها و سطوح محدودیت اثر معنی داری بر افزایش وزن نداشتند (P>0.05). همچنین در وزن 7 هفتگی اختلاف معنی داری در روشها و سطوح محدودیت نسبت به شاهد مشاهده نشد هر چند بطور کامل وزن شاهد جبران نگردید. ضریب تبدیل کل خوراک تحت تاثیر سطح محدودیت قرار گرفت (P<0.05). همچنین سطوح محدودیت غذایی اثر معنی داری بر سرعت رشد نسبی داشتند (P<0.05). روشها و سطوح محدودیت خوراک اثر معنی داری بر ترکیب لاشه (درصد پروتئین، چربی و خاکستر) نشان دادند (P<0.05). ضمنا روشها و سطوح محدودیت اثر معنی داری بر درصد ران و سینه و مقدار چربی حفره شکمی (نسبت به وزن لاشه) نداشتند (P>0.05).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 857

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    37-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    662
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر سطوح و زمانهای مصرف کود نیتروژنه بر روی عملکرد دانه و اجزا عملکرد کلزا (Brassica napus L.)، آزمایشی در سال 1381 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. فاکتور اول در چهار سطح (صفر، 75، 150، 225) کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار به صورت کود اوره و فاکتور دوم چهار نحوه تقسیم کود نیتروژنه [1- (1-0-0)، 2- (3/1-3/1-3/1)، 3- (0-2/1-2/1) و 4- (0-3/1-3/2) اختصاص یافت.نتایج نشان داد با افزایش مقدار نیتروژن ارتفاع بوته، تعداد خورجین در بوته، تعداد شاخه های فرعی، تعداد دانه در خورجین، عملکرد ماده خشک و عملکرد روغن دانه افزایش معنی داری پیدا کرد (P<0.05). با افزایش میزان نیتروژن وزن هزار دانه و طول خورجین از روند خاصی پیروی نکرد و همچنین مقدار کود نیتروزن تاثیر معنی داری بر روش شاخص برداشت نداشت (P>0.05) درصد روغن دانه با افزایش در سطوح مختلف کود نیتروژن روند کاهشی داشت (P>0.05) کاربرد کورد نیتروژن (3/1-3/1-3/1) سبب افزایش معنی داری در ارتفاع بوته، تعداد شاخه های فرعی، تعداد خورجین در بوته، طول خورجین، تعداد دانه در خورجین، عملکرد دانه و عملکرد ماده خشک گردید (P<0.05). وزن هزار دانه و درصد روغن در اثر نحوه تقسیط کود نیتروژن از روند خاصی پیروی نکرد و همچنین کاربرد کود بر شاخص برداشت و عملکرد روغن معنی داری نبود (P>0.05). نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که مقدار 225 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و تقسیط (3/1-3/1-3/1) بیشترین عملکرد دانه (1941 کیلوگرم) در هکتار را تولید می نماید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 662

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    49-58
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1022
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور بررسی تاثیر صفات مختلف به نژادی بر خصوصیات رویشی، مراحل فنولوژی و عملکرد دانه نخود (Cicer arietinum L.) در شرایط دیم و استفاده از این صفات در برنامه های اصلاحی آینده، یک آزمایش شبیه سازی رایانه ای با استفاده از مدل Cyrus انجام شد. کاهش یا افزایش 4 پارامتر موثر بر نخود در رقم هاشم (واریته مورد کشت منطقه) با استفاده از آمار 88 ساله آب و هوایی در دو منطقه گنبد و گرگان و در شرایط دیم مورد بررسی قرار گرفت. مهمترین عامل افزایش عملکرد دانه در شرایط دیم گنبد و گرگان کاهش رشد رویشی و حفظ رطوبت جهت دوره پر شدن دانه از طریق ایجاد 20 درصد زودرسی در مرحله سبز شدن تا شروع گلدهی بود. در واقع توزیع مناسب رطوبت موجود بین مراحل رشد رویشی و زایشی می تواند سبب افزایش قابل توجه عملکرد دانه شود. این مساله بخصوص در شرایط دیم گنبد که دارای تنش خشکی شدیدتر در انتهای فصل رشد بوده و زودرسی یک صفت مطلوب جهت به نژادی می باشد، بسیار حایز اهمیت است. بیشترین افزایش عملکرد دانه از طریق افزایش 20 درصد زودرسی در مرحله سبزشدن تا گلدهی به دست آمد که سبب افزایش عملکرد دانه نسبت به رقم هاشم در هر دو منطقه گنبد (49 درصد افزایش نسبت به رقم هاشم با عملکرد دانه 1769 کیلوگرم در هکتار) و گرگان (25 درصد افزایش نسبت به رقم هاشم با عملکرد دانه 2265 کیلوگرم در هکتار) گردید. همچنین احتمال وقوع عملکردهای بالاتر از رقم هاشم در اثر 20 درصد افزایش زودرسی در مرحله سبز شدن تا گلدهی در دو منطقه گنبد و گرگان به ترتیب 100 و 94.4 درصد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1022

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    61-69
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    887
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

نژادهای بومی یک گیاه زراعی به عنوان منبع با ارزش تنوع ژنتیکی آن گیاه محسوب می شوند که آگاهی و بکارگیری این تنوع در برنامه های به نژادی حایز اهمیت می باشد. شبدر ایرانی (Trifolium resupinatum L.) بومی ایران بوده و از جمله مهمترین گونه های شبدر است که به طور گسترده ای در نقاط مختلف دنیا کشت می شود. اکنون از نشانگرهای مولکولی بطور کارایی در بررسی تنوع ژنتیکی گیاهان زراعی استفاده می شود. در این تحقیق 20 توده بومی شبدر ایرانی که از نقاط مختلف کشور جمع آوری شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. عصاره گیری DNA به روش ریزنمونه ای و با استفاده از مقدار مساوی برگ از 30 بوته از هر توده شبدر انجام گرفت. نمونه متعلق به 20 ژنوتیپ شبدر با استفاده از نشانگر RAPD آنالیز شد. سی آغازگر تصادفی در این مطالعه به کار رفت که 8 آغازگر تکرار پذیر بوده و ایجاد چند شکلی در توده های مورد مطالعه نمودند. تجزیه کلاستر با استفاده از نرم افزار NTSYS و روش UPGMA و تشکیل ماتریس تشابه جاکارد صورت گرفت. آغازگرها مجموعا تولید 75 باند نمودند که از این تعداد، 66 باند (88%) در بین ژنوتیپ های شبدر چند شکل بودند. بیشترین و کمترین قطعات تکثیر شده به ترتیب مربوط به آغازگرهای OPH12 و OPG60 بود و متوسط تعداد باند برای هر آغازگر 9.37 عدد برآورد شد. بر اساس تجزیه کلاستر و قطع دندروگرام در ضریب تشابه 70%، توده های شبدر به 7 گروه تقسیم شدند که از آن میان سه توده کازرون، کرمانشاهی 2 و هفتون اصفهان هر کدام به تنهایی یک گروه را تشکیل دادند. بر اساس ماتریس تشابه، کمترین شباهت (0.36) مربوط به توده های هفت چین بروجرد و کازرون بود و توده های چگنی و هفت چین همدانی بیشترین شباهت ژنتیکی را به خود اختصاص دادند. گروه بندی حاصل از روش RAPD تا حدودی با گروه بندی توده های شبدر ایرانی بر اساس مبدا جغرافیایی هماهنگی داشت. با توجه به نتایج به دست آمده، می توان بیان داشت که تکنیک RAPD در بررسی تنوع ژنتیکی بین توده های شبدر ایرانی مناسب بوده و آنها را به خوبی از هم متمایز نموده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 887

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

KOOCHEK A. | NASSIR M. | JAMALI J.B. | MARASHI H.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    71-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    315
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

Evidence indicated that climate change in arid and semi-arid areas through reduction of rainfall and an increase in temperature and also potential evapotranspiration, reduces growth and hence yield of wheat. The aim of the present investigation was to evaluate the effects of temperature and rainfall changes on growth rate and yield of rainfed wheat (Sardari cultivar) under future climatic condition of Iran. For this purpose WOFOST model for the the present climatic conditions and the years 2025 and 2050, on the basis of UKMO General Circulation Model was used and changes on growth and yield were compared. Results of growth simulation showed that growth rate of rainfed wheat will be reduced by 20-30% for the years 2025 and 2050, respectively. Furthermore despite and increase in CO2 concentration, yield of wheat will not increase in the eastern parts of the country compared to the Western parts. Average reduction in yield will be 20.6% for the year 2025 and 28.8% for the year 2050.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 315

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    71-82
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    219
  • دانلود: 

    347
چکیده: 

Agroclimatic indices are based on climatic factors effective on crop growth and development. Under climate change, these indices are also changed, therefore the pattern of these changes could be associated with crop growth and yield. The purpose of the present investigation was to calculate agroclimatic indices under climate change and compare the changes with the indices of the present climatic conditions and hence prediction changes on crop productivity that may occur. For this purpose 14 hey variables were disaggregated to 55 new variables which were indictors of agroclimatic seasonal changes. These indices were calculated for the present and the year 2025 and 2050. Results showed that the first occurrence of autumn freezing day will be delayed by 5-9 to 8-15 days for 2025 and 2050, respectively and the magnitude of these changes will be higher from the North to South and from West to East of the country. However, occurrence of last spring freezing day will be earlier by 4-8 and 7-12 days for these target years. However, again the spatial trend will increase from the West to the East and from the North to the South. Based on these two events, length of growth period will increase by 5-23 to 16-42 days for years 2025 and 2050, respectively.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 219

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 347 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

مدندوست مهدی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    97-103
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    771
  • دانلود: 

    362
چکیده: 

به منظور بررسی اثر کلش در سیستم های شخم با روش های آبیاری محدود آفتابگردان (Helianthus annuus L.) در تناوب بعد از گندم، آزمایشی طی سال 1383 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا اجرا شد. بدین منظور از کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار استفاده شد، به طوری که کرت های اصلی شامل شاهد، آبیاری یک در میان جویچه ها و آبیاری یک در میان همراه با تعویض آبیاری جویچه ها در هر دور آبیاری و کرت های فرعی شامل شخم کامل بدون کلش، شخم حداقل با کلش و شخک کامل با کلش بود. نتایج نشان داد که آبیاری های یک در میان ثابت و متغیر، تعداد دانه کمتری در هر طبق نسبت به شاهد داشت ولی وزن صددانه با جابجایی جویچه ها از نظر آماری با شاهد تفاوتی نداشت. شخم حداقل با کلش گندم نیز بیشترین تعداد دانه را در طبق حاصل نمود ولی در وزن صددانه آن با سایر تیمارها اختلاف معنی داری به دست نیامد. با آبیاری جویچه ای معمول عملکرد دانه و در نتیجه راندمان مصرف آب حاصل شده از عدم کلش بیشتر شد در حالی که با آبیاری های یک در میان عملکرد دانه و راندمان مصرف آب شخم حداقل با کلش بیشتر از بدون کلش گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 771

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 362 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    105-114
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    716
  • دانلود: 

    162
چکیده: 

به منظور ارزیابی ژنتیکی تولید شیر 305 روز تصحیح شده بر اساس 3.5 درصد چربی، باروری شامل سن زایش اول، فاصله زایش بین شیردهی اول و دوم، دوم و سوم، میانگین اول تا سوم، میانگین کل فواصل زایش، فاصله از زایش تا اولین تلقیح و طول عمر به عنوان صفات اقتصادی هدف اصلاح نژاد و برآورد بهترین سطح عملکرد، از 55596 رکورد شیردهی اول گاوهای هولشتین ایران استفاده شد. در این پژوهش پس از برآورد معادله پیش بینی طول عمر به عنوان متغیر مستقل و مدلسازی برای متغیرهای پیوسته با تمامی اثرات معنی دار (P<0.01)، تمامی احتمالات ممکن برای همسطح قرار گرفتن رکوردهای تولید شیر، سن زایش شیردهی اول، روزهای باز شیردهی اول و طول عمر پیش بینی شده مرتب شد. افزایش تولید شیر در اولین شیردهی به طور معنی داری (P<0.01) منجر به افزایش طور عمر شد. فاصله زایش های اول و دوم همبستگی فنوتیپی منفی و غیرمعنی داری (P<0.01) با تولید شیر شیردهی اول و طول عمر داشت ولی این همبستگی در مورد شکم های زایش بالاتر مثبت بود. تولید شیر بین 9377 تا 9705.5 کیلوگرم، سن زایش اول بین 740 تا 796 روز و روزهای غیر آبستنی شیردهی اول بین 126 تا 142 روز برای مهیا شدن طول عمر بین 1981 تا 2073 روز مطلوب به نظر رسید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 716

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 162 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    115-123
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1254
  • دانلود: 

    162
چکیده: 

در این پژوهش، پایداری شش نمونه روغن سرخ کردنی تولید شده در ایران A) تا F) در مقایسه با یک نمونه روغن سرخ کردنی خارجی و یک نمونه روغن غیر سرخ کردنی آفتابگردان طی فرایند سرخ کردن مورد بررسی قرار گرفت. بررسیها نشان داد عدد پراکسید قادر نیست میزان واقعی تخریب روغن طی فرایند سرخ کردن را نشان دهد و به عنوان شاخصی برای این منظور توصیه نمی شود. عدد کربنیل روغنهای سرخ کردنی پیش از فرایند سرخ کردن حداقل 7.76 (روغن B) و حداکثر 18.50 (نمونه خارجی) میکرومول بر گرم بود. بر حسب کمیت بحرانی عدد کربنیل (CT.CV)، روغنهای F و D به ترتیب بهترین و بدترین روغنهای سرخ کردنی تشخیص داده شدند. میزان ترکیبات قطبی روغنهای سرخ کردنی پیش از فرایند سرخ کردن از 3.35 تا 10.99 درصد متغیر بود. بر حسب کمیت بحرانی میران ترکیبات قطبی (CT.PC)، روغنهای D و F به ترتیب بهترین روغنهای سرخ کردنی و سپس سایر موارد با ارزش آماری یکسان قرار گرفتند. بر اساس محاسبات همزمان مبتنی بر دو کمیت بحرانی یاد شده، صرفا روغن F تحت شرایط آزمایش از کیفیت نسبی لازم در این خصوص برخوردار بود و سایر نمونه ها گرچه هر یک به نوبه خود حایز وضعیت نسبتا مطلوبی حسب صرفا یکی از دو شاخص کیفی مربوطه بودند اما نظر به لحاظ همزمان هر دو شاخص کیفی یاد شده متاسفانه هیچگونه تفاوت معنی داری بین آنها و روغن غیر سرخ کردنی آفتابگردان مشاهده نگردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1254

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 162 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    125-134
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1106
  • دانلود: 

    379
چکیده: 

به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین E از نوع آلفاتوکوفرول راسمیک بر عملکرد و پاسخ های ایمنولوژیک جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 300 جوجه نر یکروزه گوشتی از سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از سطوح مکمل صفر، 25، 50، 75 و 100 جدایه بین المللی ویتامین E طراحی گردید. برای این منظور یک جیره متشکل از ذرت و سویا برای دوره های آغازین و رشد بر اساس توصیه های انجمن ملی تحقیقات (14) تهیه شد. پاسخ های ایمنی وابسته به سیستم خونی و سلولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مصرف 50 واحد بین المللی ویتامین E باعث افزایش معنی دار (P<0.05) وزن زنده در 42 روزگی، اضافه وزن روزانه بین 42-21 روزگی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید سطوح ویتامین E در دوره آغازین اثری بر عملکرد و نسبت وزن اعضای لنفوییدی به وزن بدن در 42 روزگی نداشت. مکمل ویتامین E در سطوح 50 و 75 واحد بین المللی باعث افزایش (P<0.05) تیتر آنتی بادی بر علیه برونشیت شد و مصرف 50 واحد بین المللی ویتامین E باعث ایجاد بیشترین (P<0.05) تیتر آنتی بادی بر علیه نیوکاسل در 12 روز بعد از واکسیناسیون گردید. پاسخ ایمنولوژیک سلولی نشان داد که مصرف ویتامین E از طریق سنجش تست حساسیت زیر پوستی (CBH) با پروتئین PHA بر ایمنی سلولی موثر است و مصرف 50، 75 و 100 واحد بین المللی ویتامین E باعث افزایش (P<0.05) تورم ناشی از تزریق PHA گردید. همین طور مطالعه کشت لنفوسیت ها با استفاده از میتوژنهای فیتوهموآگلوتینین (PHA) و کونکاناوالین (ConA) نشان داد که مصرف 75 واحد بین المللی ویتامین E باعث تحریک (P<0.05) تکثیر لنفوسیت ها در محیط آمایشگاهی گردید. نتایج این بررسی نشان داد که مصرف مکمل ویتامین E به میزان 50 واحد بین المللی باعث بهبود صفات تولیدی و مصرف 50 و 75 واحد آن باعث بهبود پاسخ های ایمنولوژیک می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1106

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 379 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    137-145
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    832
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

گیاهان بذرالبنج منبع مهمی از آلکالوییدهای تروپاتی هستند. این مواد در ریشه گیاه تولید شده و سپس به قسمتهای هوایی گیاه منتقل می شوند. ریشه های مویین حاصل از تلقیح قطعات برگی گیاه بذرالبنج با باکتری Agrobacterium rhizogenes، قادر به باززایی به گیاه کامل هستند. این تحقیق با هدف بررسی ثبات ژنتیکی در گیاهان باززایی شده و نتایج آنها و مقایسه میزان رشد ریشه در گیاهان تراریخت با گیاهان معمولی صورت گرفت. قطعات برگی و گره ای از گیاهان بذرالبنج، با باکتری A.rhizogenes نژاد LBA9402 مایه زنی گردید. ریشه های مویین پس از ظهور در محیط کشت مایع B5 تثبیت شدند. سپس کشت های ریشه مویین جهت باززایی به محیط کشت های جامد MS و B5 با ترکیبات مختلف هورمون های اکسینی و سیتوکنینی منتقل گردیدند گیاهان تراریخت باززایی شده از لحاظ ظاهری تفاوت قابل ملاحظه ای با یکدیگر و با گیاهان شاهد نشان دادند. از لحاظ شکل، اندازه برگها و همچنین تولید گل و بذر تفاوت زیادی در بین آنها وجود داشت. نتایج حاصل از آزمایشات PCR برای ژن rolB از T-DNA باکتری، ماهیت تراریختی گیاهان باززایی شده را تایید نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 832

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    147-152
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    808
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

به منظور بررسی چند شکلی ژن کالپین و ارتباط آن با میانگین افزایش وزن روزانه، از تعداد 202 راس گوسفند نر و ماده بلوچی ایستگاه عباس آباد مشهد به طور تصادفی خونگیری شد. نمونه های DNA از خون کامل استخراج شد و واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) برای تکثیر قطعه 190 جفت بازی با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی انجام گرفت. چند شکلی فضایی تک رشته ای (SSCP) بر روی محصولات PCR انجام شد. برای مشاهده قطعات حاصله از ژل اکریل آمید و رنگ آمیزی نیترات نقره استفاده گردید. دو آلل A و B با فراوانی به ترتیب 0.56 و 0.44 و سه ژنوتیپ AB, AA و BB با فراوانیهای 0.30، 0.53 و 0.17 مشاهده گردیدند. آزمون کای مربع نشان داد که تعادل هاردی- واینبرگ در جمعیت مورد مطالعه وجود دارد (P<0.01). ارتباط بین ژنوتیپ ها با صفت میانگین افزایش وزن روزانه به وسیله مدلهای Mixed مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. اثر ژنوتیپ ژن کالپین بر افزایش وزن از تولد تا از شیرگیری معنی دار نبود. نتایج این پژوهش نشان داد که چند شکلی ژنتیکی در جایگاه ژنی کالپین وجود دارد و تنوع ژنتیکی آن متوسط می باشد (هتروزیگوسیتی 52%). با توجه به اینکه اثر ژنوتیپ بر افزایش وزن روزانه از تولد تا سه ماهگی معنی دار نبود، نمی توان از آن بعنوان یک شاخص در انتخاب گوسفندان بلوچی استفاده نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 808

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    155-162
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1037
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

به منظور بررسی اثر تنش رطوبتی بر حرارت پوشش گیاهی و پتانسیل آب برگ، آزمایشی در دو سال زراعی 81-1380 و 82-1381 در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار به مرحله اجرا درآمد. فاکتورهای مورد مطالعه شامل چهار تیمار آبیاری (هفت روز، چهارده روز، بیست و یک روز، بیست و هشت روز) به عنوان فاکتور اصلی و چهار گونه زراعی (پنبه، لوبیا، ذرت و آفتابگردان) به عنوان فاکتور فرعی بودند. نتایج بدست آمده در این آزمایش نشان داد که افزایش تنش خشکی (افزایش فواصل آبیاری) باعث کاهش پتانسیل آب برگ در هر چهار گیاه زراعی گردید به طوری که در تیمار شاهد (فواصل آبیاری هفت روز) بیشترین پتانسیل آب برگ در هر دو سال مشاهده شد و در تیمار با بیشترین تنش (فواصل آبیاری بیست و هشت روز) کمترین پتانسیل آب برگ مشاهده گردید. در مورد درجه حرارت، نتایج حاکی از آن بود که با افزایش تنش خشکی، درجه حرارت پوشش گیاهی در هر چهار گیاه ذرت، آفتابگردان، پنبه و لوبیا افزایش معنی داری نشان داد، به گونه ای که در تیمار شاهد (فواصل آبیاری هفت روز) کمترین و در تیمار با بیشترین تنش (فواصل آبیاری بیست و هشت روز) بیشترین درجه حرارت در هر دو سال مشاهده گردید. از طرفی رابطه ای بین پتانسیل آب برگ و درجه حرارت پوشش گیاهی یک رابطه خطی (درجه یک) بود و همبستگی بالایی بین این دو پارامتر بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1037

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    163-170
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    847
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

بیماری های قارچی از مهمترین تنش های زیستی در گیاهان بشمار می روند. بنابراین شناسایی پروتئین های دفاعی تولید شونده در پاسخ به بیماری و به دنبال آن شناسایی ژن های کد کننده این پروتئین ها دارای اهمیت است. بر این اساس در تحقیق حاضر، به منظور بررسی تنوع پروتئومی و شناسایی پروتئین های پاسخ دهنده به بیماری، ژنوتیپ های حساس و مقاوم نخود به برق زدگی در شرایط قبل و بعد از القا بیماری مورد مطالعه قرار گرفتند. در پروفایل پروتئین بدست آمده از روش الکتروفورز SDS-PAGE، در پروتئین های با وزن مولکولی 8.6، 19، 24 و 26 کیلو دالتون تفاوت بین ژنوتیپ ها مشاهده شد بطوری که در پروتئین اول کاهش در بیان و در سه پروتئین دیگر افزایش در بیان آن در مقایسه با شاهد وجود داشت. مقایسه میزان بیان این پروتئین ها پس از القای بیماری در ژنوتیپ های مقاوم و حساس نشان داد که افزایش بیشتری در بیان پروتئین های 19، 24 و 26 کیلو دالتون در ژنوتیپ های مقاوم نسبت به ژنوتیپ های حساس مشاهده می شود. به طوری که بیان بیشتر این پروتئین ها در ژنوتیپ های مقاوم خصوصا ژنوتیپ بسیار مقاوم به MCC496 و عدم بیان و یا بیان کم در بعضی از ژنوتیپ های حساس خصوصا ژنوتیپ MCC5.6 مشهود بود. بنظر می رسد با مطالعه بیشتر این پروتئین ها می توان اطلاعات مفیدی در خصوص ژن ها و واکنش های دخیل در مقاومت به بیماری بدست آورد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 847

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

بصیری شادی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    173-181
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2841
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

انگور یکی از محصولات عمده باغبانی استان خراسان است که فراوری و تبدیل آن، به محصولات مختلف ضمن کاهش ضایعات، ارزش افزوده بالایی را برای کشاورزی و تولید کنندگان ایجاد می کند. لذا با هدف تعیین روش مناسب تولید شیره انگور، این طرح اجرا شد. در این طرح کیفیت شیره انگور تولیدی از سه رقم انگور کشمشی، عسکری و رقم دانه دار محلی در منطقه شمال خراسان بررسی شد. عوامل مورد بررسی شامل مقادیر خاک شیره مصرفی (0.5، 1 و 3 کیلوگرم به ازای هر صد کیلو آب انگور) و تاثیر استفاده از قند بلانکیت بود. در این مطالعه تاثیر مقادیر مختلف خاک و وجود و عدم وجود بلانکیت در قالب فاکتوریل با استفاده از آنالیز واریانس دو طرفه بر صفات مختلف مورد بررسی قرار گرفت. همچنین شیره حاصل از سه رقم مختلف به صورت مستقل با استفاده از طرح آماری کاملا تصادفی مطالعه شد. کلیه آزمایشات در سه تکرار اجرا شدند. صفات مورد بررسی در طرح بریکس شیره نهایی، PH، اندازه گیری رنگ و خصوصیات حسی بودند. همچنین ویسکوزیته به عنوان شاخص ارزیابی رئولوژی اندازه گیری شد. بررسی نتایج نشان داد که افزودن بلانکیت تاثیر معنی داری در کیفیت شیره نداشت ولی افزایش میزان خاک تا 3 درصد باعث بهبود رنگ محصول شد. همچنین با توجه به نتایج بررسی حسی و صفات اندازه گیری شده، شیره انگور حاصل از رقم کشمشی دارای بالاترین کیفیت بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2841

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    183-189
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1885
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

از نظر استانداردهای بین المللی وجود آنتی بیوتیک ها در شیر و فرآورده های شیری قابل قبول نمی باشند زیرا که ممکن است در مصرف کننده موجب عکس العمل های آلرژیک و مشکلات گوارش گردد. تمامی آنتی بیوتیک ها پس از استفاده تا مدتی، در شیرخام ظاهر می شوند. از طرفی وجود آنتی بیوتیک در شیر موجب اختلاف در فعالیت های تخمیری لازم در فرآیند تولید پنیر، کره و غیره می شود. لذا وجود آنتی بیوتیک ها در شیر خام باید توسط کارخانه های شیر پاستوریزه کنترل گردد. آمینو گلیکوزیدها از جمله جنتامایسین در درمان ورم پستان گاوهای شیری بصورت عمومی و یا داخل پستانی استفاده می گردند. یکی از بهترین روش ها برای تعیین وجود جنتامایسین در مواد غذایی ELISA است که دارای حساسیت و ویژگی زیادی است. در مطالعه حاضر، 68 نمونه شیر شامل 40 نمونه از شیر خام مخزن دامداریهای طرف قرارداد با کارخانه ای شیر پاستوریزه مشهد و 28 نمونه شیر پاستوریزه از همان کارخانه ها بوسیله کیت های جنتامایسین مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که 6 نمونه شیر خام و 2 نمونه شیر پاستوریزه (11.76% از کل نمونه های شیر خام و پاستوریزه) آلوده به جنتامایسین بوده و 60 نمونه 88.24%) دارای باقیمانده جنتامایسین نبودند در شیرهای آلوده، بالاترین غلظت آنتی بیوتیک در دامنه 0.63 الی 1.25 نانوگرم در میلی لیتر شیر بوده و حداقل غلظت آنتی بیوتیک در دامنه 0.3 الی 0.625 نانوگرم در میلی لیتر قرار داشت. میزان آنتی بیوتیک در شیر خام و پاستوریزه تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05). برای داشتن ارزیابی دقیق تر باید نمونه ها با روش های دیگری مانند HPLC نیز مورد تایید قرار می گرفت. به هر حال نتایج این آزمایش نشان دهنده لزوم پایش (monitoring) دایمی شیر خام و پاستوریزه برای احراز سلامت شیر و فرآورده های شیری مورد مصرف انسان می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1885

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    191-198
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    806
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

سطح نسبی چغندرقند از شاخصهای کمی مهم در ارزیابی شدت تنفس چغندر و در نتیجه برآورد ضایعات قندی سیلوها می باشد. اندازه گیری سطح نسبی چغندرقند در علم کار مشکلی است، از این رو بدست آوردن روش سریع و دقیق برای برآورد سطح نسبی چغندرقند و در نتیجه برآورد ضایعات سیلوها دارای اهمیت است. در این تحقیق با استفاده از مدل ریاضی، همبستگی بین وزن چغندر قند با سطح نسبی آن بررسی شده است. این مدل در مقیاس صنعتی در سه کارخانه قند مختلف مورد آزمون قرار گرفت، نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که بین وزن و سطح نسبی چغندرقند همبستگی بالایی وجود دارد (R2=0.96)، به طوری که با اطمینان بالای 95 درصد می توان از مدل پیشنهادی برای محاسبه سطح نسبی چغندرقند استفاده نمود. با جداسازی چغندرهای دارای سطح نسبی بزرگتر از 1cm2/g و ذخیره سازی چغندرهای با سطح نسبی کوچکتر از 1cm2/g (بزرگتر از 250 گرم) میانگین استحصال در طی سه بهره برداری در قند جوین 12.6 و در طی دو بهره برداری در قند قهستان 6 و در قند تربت حیدریه 6.15 واحد افزایش نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 806

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    7
  • صفحات: 

    199-205
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1842
  • دانلود: 

    381
چکیده: 

تفاله تر گوجه فرنگی در تابستان از 5 کارخانه تولید رب مشهد جمع آوری و در آفتاب خشک گردید. خصوصیات فیزیکی و ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری تفاله خشک گوجه فرنگی با روشهای استاندارد و با استفاده از 4 راس گوسفند بلوچی دارای فیستول دائمی اندازه گیری شد. مقدار و نرخ تولید گاز تفاله گوجه فرنگی و اجزا آن به روش آزمایشگاهی تعیین شد. درصد پوسته و دانه در تفاله گوجه فرنگی بترتیب 57.5 و 42.5 درصد بود. وزن هزار دانه 0.05±3.20 گرم بود. درصد پروتئین خام، چربی خام و بخش غیر محلول در شوینده خنثی (NDF) به ترتیب برای پوسته ها 17.31±0.95، 3.3±0.58 و 56.40±1.40 درصد، برای بخش دانه برابر 31.38±1.18، 15.56±0.58 و 50.50±0.50 درصد و برای مخلوط تفاله (پوسته + دانه) نیز بترتیب 22.29±0.29، 9.67±0.58 و 54.40±2.00 درصد بود. نتایج تجزیه پذیری تفاله گوجه فرنگی و اجزا آن به دو صورت آسیاب شده و آسیاب نشده در زمان های 0، 24، 48 و 72 ساعت به روش استفاده از کیسه های نایلونی نشان داد که بخش عمده تجزیه پذیری ماده خشک، پروتئین خام و NDF در 24 ساعت اول انکوباسیون انجام گرفت هر چند با نرخ کمتر این روند تا 48 ساعت ادامه داشت. آسیاب کردن باعث افزایش شدید تجزیه پذیر تفاله و اجزا آن بویژه دانه شد. بیش از 85% پروتئین دانه و 83% پروتئین پوسته به فرم قابل تجزیه در شکمبه بود. نتایج حاصل از تولید گاز مطابق با یافته های تجزیه پذیری بود. در آزمایش جوانه زنی هیچ دانه ای جوانه نزد که نشانگر از بین رفتن قوه نامیه دانه تحت تاثیر حرارت در فرایند اعمال شده است. نتایج این آزمایش نشان داد ارزش غذایی این تولید فرعی بویژه پروتئین آن می تواند با اعمال روش های مناسب بصورت معنی دار بهبود یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1842

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 381 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0