مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

477
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی فیزیکی، شیمیایی و آنتی اکسیدانی نانولیپوزوم های بارگیری شده با پروتئین هیدرولیز شده دانه کینوآ

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 سابقه و هدف: ریزپوشانی, فرآیند قرار دادن ترکیبات در کپسول های کوچک می باشد تا محتویات خود را در سرعت کنترل شده و تحت شرایط خاص رها سازند. اخیرا, تمایل به افزودن ترکیبات عملگرا به مواد غذایی رو به افزایش است. این ترکیبات به شرایط محیطی, فرآیند و یا شرایط گوارش حساس هستند. ریزپوشانی یک انتخاب مناسب جهت حفاظت از این ترکیبات در برابر شرایط مذکور می باشد. نانولیپوزوم ها به علت استفاده از ترکیبات و اجزای خوراکی در فرمولاسیون خود, یکی از رایج ترین سیستم های رسانش برای ریزپوشانی, حفاظت و رهایش ترکیبات زیست فعال هستند. هدف این تحقیق بررسی ویژگی نانو لیپوزوم های بارگیری شده با پروتیین هیدرولیز شده کینوآ می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه ویژگی نانو لیپوزوم های بارگیری شده با پروتیین هیدرولیز شده کینوآ (با و بدون پوشش دهی با کیتوزان) از نظر اندازه ذرات, شاخص بس پاشیدگی, پتانسیل زتا و فعالیت آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و مهار ABTS) و بازده ریز پوشانی پس از نگهداری در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. عملیات هیدرولیز توسط آنزیم های پانکراتین و آلکالاز صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که اندازه ذرات در نمونه کنترل با حدود 22 نانومتر به 40 نانومتر در نمونه بدون پوشش کیتوزان و 70 نانومتر در نمونه با پوشش کیتوزان افزایش یافت. همچنین شاخص بس پاشیدگی درنمونه شماره دو (نمونه حاوی پوشش کیتوزان) نسبت به نمونه کنترل بهبود یافته و از توزیع یکنواختی برخودار شد. پتانسیل زتا از-9MVدر نمونه کنترل به-4MVو26MV در نمونه بدون پوشش دهی با کیتوزان و نمونه حاوی پوشش کیتوزان تغییر نمود. بازده ریز پوشانی پس از شش هفته نگهداری در دمای یخچال برای نمونه شماره یک (نمونه بدون پوشش دهی با کیتوزان) 40 درصد و برای نمونه شماره دو (نمونه حاوی پوشش کیتوزان) 65 درصد بدست آمد. نتیجه گیری: ریزپوشانی پروتیین هیدرولیز شده دانه کینوآ و پوشش دهی آن با کیتوزان موجب بهبود ویژگی نانو لیپوزوم ها از نظر اندازه ذرات, شاخص بس پاشیدگی, پتانسیل زتا و بدنبال آن بهبود پایداری ذرات با کاهش نرخ رهایش در دوره نگهداری و حفظ درصد بیشتری از ترکیبات در ساختار نانو لیپوزم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقیان امین، یوسف، صادقی ماهونک، علیرضا، قربانی، محمد، اعلمی، مهران، و جوشقانی، حمید. (1399). بررسی ویژگی فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی نانولیپوزوم های بارگیری شده با پروتئین هیدرولیز شده دانه کینوآ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 15(2 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/371138/fa

    Vancouver: کپی

    صادقیان امین یوسف، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، اعلمی مهران، جوشقانی حمید. بررسی ویژگی فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی نانولیپوزوم های بارگیری شده با پروتئین هیدرولیز شده دانه کینوآ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛15(2 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/371138/fa

    IEEE: کپی

    یوسف صادقیان امین، علیرضا صادقی ماهونک، محمد قربانی، مهران اعلمی، و حمید جوشقانی، “بررسی ویژگی فیزیکی, شیمیایی و آنتی اکسیدانی نانولیپوزوم های بارگیری شده با پروتئین هیدرولیز شده دانه کینوآ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 15، no. 2 ، pp. 71–82، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button